Sari direct la conținut

Utile: Cum să eviţi haosul din magazine în perioada Crăciunului; Puterea usturoiului. Boala gravă pe care o poate vindeca; Cancerul de sân: cauze, simptome, prevenţie, statistici în România

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Cum să eviţi haosul din magazine în perioada Crăciunului. Du-te la cumpărături dimineaţa sau seara târziu. Dimineaţa, imediat după deschidere, şi seara târziu magazinele sunt mai libere. Puţini sunt cei care se scoală cu noaptea-n cap să meargă la cumpărături. Iată perioada în care te poţi desfăşura în voie printre rafturi şi raioane! Seara târziu, aproape de ora închiderii, situaţia este aceeaşi: mallurile, magazinele, hypermarketurile sunt mult mai libere. Nu te vei mai călca în picioare cu nimeni şi nu vei mai sta minute în şir la cozi la casele de marcat, scrie Click.

Puterea usturoiului. Boala gravă pe care o poate vindeca. Este considerat cel mai puternic medicament natural. Încă din antichitate era folosit pentru tratarea problemelor de inimă. Și cine nu a primit un cățel de usturoi când era mic și răcit? Iar acum, o echipă de oameni de știință americani a descoperit că uleiurile esențiale din usturoi pot distruge bacteria Borrelia care provoacă boala Lyme. Inclusiv acele forme latente, care rămân în organism și care ajung să dezvolte o rezistență la antibiotice. Acestea au dispărut în doar șapte zile și niciuna nu a revenit în trei săptămâni după tratament, scrie Digi24.

Cancerul de sân: cauze, simptome, prevenţie, statistici în România. Cancerul de sân este una dintre cele mai întâlnite boli în rândul femeilor. De cele mai multe ori, femeile care au fost depistate cu cancer la sân nu au prezentat niciun simptom, durerea nefiind resimţită, iar astfel boala este descoperită absolut întâmplător. Din nefericire, simptomele şi durerile încep să apară abia în momentul în care boala ajunge într-un stadiu avansat. ”Cancerul mamar este multă vreme asimptomatic, iar descoperirea acestuia este adesea întâmplătoare”, avertizează dr. Cătălin Costovici, medic primar oncologie medicală, potrivit CSID.

Alimente anticelulită care te scapă de pielea cu aspect de coajă de portocală. Mâncărurile bogate în grăsimi, retenția de apă și lipsa mișcării duc la apariția celulitei. Însă, dintre toate, alimentația de zi cu zi este cea mai importantă, de aceea trebuie să-i acorzi o atenție sporită dacă vrei să previi apariția aspectului neplăcut de coajă de portocală al pielii. Dacă ai celulită, primul pas este să ai grijă ca pielea ta să fie permanent hidratată. Portocalele și lămâile te pot ajuta în acest sens, consumul lor ajutând la eliminarea toxinelor din corp și la echilibrarea pH-ului pielii. Folosește zeamă de lămâie în salată, bea suc proaspăt de portocale, iar efectele pozitive nu vor întârzia să apară, scrie Click.

Ce este bronșiolita, infecția virală extrem de contagioasă. Bronșiolita acută este o infecție virală extrem de contagioasă care apare destul de des în sezonul rece, în special la copiii mici. Afecțiunea este determinată în peste 70% dintre cazuri de Virusul Sincitial Respirator, care afectează căile respiratorii inferioare și care produce dificultăți de respirație. Virusul se transmite pe calea aerului sau la contactul cu obiectele contaminate. Destul de rar, bronșiolita este produsă și de adenovirusuri sau de virusul gripal tip 3, scrie Doctorul zilei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro