Utile: Cum sa-ti pastrezi tensiunea sub control in zilele toride; Mancarea sanatoasa si meniurile exotice, printre tendintele verii in Romania si in lume; Berea, bauta cu masura, ideala sa ne potolim setea; Trucuri pentru un par mai des si mai rezistent
Cum sa-ti pastrezi tensiunea sub control in zilele toride. Persoanele diagnosticate cu hipertensiune trebuie sa acorde o atentie deosebita monitorizarii acestei boli, deoarece temperaturile crescute le pot agrava starea de sanatate, punandu-le chiar viata in pericol, avertizeaza medicii cardiologi. Potrivit specialistilor, vara este anotimpul in care aceasta afectiune este mai des intalnita decat in restul anului, deoarece temperaturile ridicate constituie unul din factorii declansatori ai tensiunii arteriale. Pe langa tratamentul alopat, specialistii naturopati sustin ca exista o serie de produse fitoterapeutice care ajuta la scaderea valorilor tensiunii arteriale si la contracararea efectelor produse de hipertensiune in timp, scrie Gandul.
Berea, bauta cu masura, ideala sa ne potolim setea. Berea are un continut ridicat de vitamine, de saruri minerale, de aminoacizi, de glucide, de proteine si cantitati mici de etanol (un derivat al alcoolului). Totusi, o conditie esentiala pentru a profita de valorile nutritive ale berii este ca aceasta sa fie fabricata dupa tehnologia traditionala, conform procesului natural de fermentatie, si sa contina doar ingrediente natural, precum apa, malt, flori de hamei si drojdie. In plus, chiar si o astfel de bere trebuie consumata cu moderatie si trebuie evitata de persoanele care sufera de diabet, de obezitate sau de afectiuni hepatice, anunta Adevarul.
Tinerii care fumeaza pasiv risca sa ramana surzi. Tinerii care fumeaza pasiv au un risc aproape dublu de a ramane fara auz, arata un nou studiu efectuat de cercetatorii de la New York University School of Medicine. Studiul, efectuat pe un esantion de 1.500 de tineri cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani, arata ca fumatul pasiv deterioreaza in mod direct auzul. Riscul creste direct proportional cu timpul de expunere. 40% din tinerii care au fost expusi fumatului pasiv o perioada indelungata au avut probleme cu auzul, fata de 25% din tinerii care nu au fost expusi fumului de tigara. Medicii cred ca fumatul pasiv afecteaza vascularizatia urechii, ceea ce poate produce modificari serioase la nivelul auzului, informeaza EVZ.
Trucuri pentru un par mai des si mai rezistent. Vrei sa ai ai un par bogat si rezistent? Ei bine, conteaza foarte mult cum ai grija de el. E adevarat ca nu prea exista metode prin care sa-l faci sa creasca mai repede, dar poti avea grija sa nu cada mai mult decat e normal. Poti face acest lucru prin vizite regulate la coafor pentru a te tunde sau aranja, lucru care iti va pastra parul sanatos. Foloseste o perie de calitate ca sa pastrezi parul sanatos, fara a-l rupe (de exemplu, o perie cu perii moi). Apleaca-ti capul in fata cand te piepteni, pentru a aduce uleiurile de la radacina spre varfuri si pentru a masa scalpul. Ai grija sa hidratezi bine parul, scrie Libertatea.
Mancarea sanatoasa si meniurile exotice, printre tendintele verii in Romania si in lume. Mancarea sanatoasa si meniurile exotice, comandate la restaurant pe baza a cat mai multe informatii cerute inainte, sunt tendintele acestei veri in consumul alimentar, potrivit unor studii realizate la nivel global si in Romania de Unilever Food Solutions, informeaza un comunicat. Studiile Unilever Food Solutions arata ca oamenii iau decizii bune si reusesc sa gaseasca alternative sanatoase si gustoase atunci cand vine vorba de gatitul acasa, insa in cazul meselor servite in oras se petrece un blocaj, pus pe seama faptului ca oamenii nu-si pot da seama din meniu daca preparatele au fost gatite sau nu sanatos. Solutia ar fi aceea ca cei care mananca in oras sa indrazneasca sa ceara chelnerilor informatii despre ce urmeaza sa comande, anunta Gandul.
Cremele solare pot contine compusi nocivi. Medicii ne recomanda sa nu ne expunem la soare fara sa folosim o crema fotoprotectoare. Pielea neprotejata si expusa radiatiilor solare este predispusa nu doar imbatranirii premature si arsurilor, ci si aparitiei cancerului de piele. In prezent, in farmacii si pe rafturile supermarketurilor exista o varietate de creme, de lotiuni si de uleiuri special concepute pentru a proteja pielea de efectul nociv al ultravioletelor. In general, atunci cand cumparam o crema de protectie solara, trebuie sa fim atenti la factorul de protectie (obligatoriu mai mare de 15 pentru a fi eficient) si sa aiba specificat pe eticheta mentiunea „ofera protectie UVA si UVB”. Dar si citirea etichetei este la fel de importanta, ne atentioneaza dermatologii. Aceasta deoarece unele produse au in compozitie substante chimice periculoase care ne pot pune sanatatea in pericol, informeaza Adevarul.