Utile: De ce ti se inroseste fata cand bei; Metoda FAST pentru depistarea accidentului vascular, explicata de un medic; Atac de panica? Asa il gestionezi
Metoda FAST pentru depistarea accidentului vascular, explicata de un medic. Dupa veste ca marea actrita Stela Popescu a murit in urma unui accident vascular cerebral, cunoscutul medic Tudor Ciuhodaru a atras atentia pe pagina sa de Facebook asupra simptomelor pe care le da aceasta boala. Dr. Ciuhodaru a explicat metoda FAST folosita pentru depistarea accidentului vascular cerebral. „Formula FAST poate salva viata celui de langa tine”, a scris doctorul. Metoda prin care oricine poate depista un accident vascular cerebral se interpreteaza astfel. Redam postarea dr. Ciuhodaru. „1. F (face=fata): Rugati pacientul sa zambeasca. Semne de alarma: Fata nu e simetrica sau gura e cazuta intr-o parte. 2. A (arms=brate): Rugati pacientul sa-si ridice simultan bratele. Semn de alarma: unul dintre ele ramane mai jos 3. S (speech=vorbire): Rugati pacientul sa rosteasca o propozitie scurta. Semne de alarma: dizartie (dificultati in vorbire) sau afazic (nu isi gaseste cuvintele)” – cititi integral pe site-ulUnica.
Durere de pancreas: cauze, simptome, tratament. Pancreasul, un organ localizat in partea stanga a cavitatii abdominale, are un rol esential in organism, acesta avand principala functie de a elibera enzime care ajuta digestia. De asemenea, pancreasul ajuta la eliberarea in fluxul sangvin a insulinei si glucagonului, doi hormoni care transforma zaharurile depozitate de ficat in glucoza, „combustibilul” de care avem nevoie pentru a fi energici. Durerea de pancreas, resimtita adesea in flancul superior abdominal si care radiaza spre spate, apare de regula dupa consumul unor alimente bogate in grasimi si poate fi o consecinta a inflamatiilor la nivelul acestui organ sensibil. Inflamarea pancreasului, afectiune numita pancreatita, poate avea numeroase cauze, de la prezenta pietrelor la vezicula biliara pana la consumul exagerat de alcool sau medicamente, anumite boli autoimune sau metabolice. Exista doua forme de pancreatita acuta si cronica „, fiecare cu simptome si cauze diverse. Daca ai fost diagnosticata cu aceasta afectiune, nu ignora recomandarile medicului si urmeaza intocmai tratamentul pe care ti l-a indicat, pentru ca riscul de aparitie a complicatiilor este foarte mare, scrieDiva Hair.
Atac de panica? Asa il gestionezi. Fiecare dintre noi poate experimenta la un moment dat simptome specifice unui atac de panica. Fie ca apare in contextul unor evenimente stresante, fie din cauza exacerbarii unor sentimente precum teama, cel mai important lucru este sa constientizezi ceea ce ti se intampla si, mai ales, sa gasesti resurse interioare pentru a depasi acest episod. Cu o durata de cateva secunde sau de cateva zeci de minute, atacul de panica este resimtit ca o secventa intensa de anxietate, de frica, insotita de un blocaj total si de senzatia ca iti pierzi efectiv mintile. Atacul de panica poate aparea oricand, ziua sau in timpul somnului, si este de obicei manifestat prin simptome precum dificultate de respiratie, ameteala, batai rapide ale inimii, senzatie de nod in gat, tremur, sentimentul ca se va intampla ceva inspaimantator, teama de moarte iminenta si de pierdere a controlului. Atacul de panica poate surveni in urma unor interpretari exagerate ale unor simptome fizice, astfel ca persoana afectata tinde sa caute o cauza biologica a starilor pe care le traieste. Cum problema porneste de la nivel psihic, tot acolo se gaseste si solutia. n momentele premergatoare atacului, invata sa accepti ceea ce ti se intampla, spunandu-ti: Stiu ca am un atac de panica, dar totul va trece, nu este nimic grav!. Cand simti ca senzatiile de teama se accentueaza, trage puternic aer in piept si, apoi, in clipele in care expiri, lasa-le sa „plece”. Respira rar si adanc! Prin relaxare, creierul nu mai primeste informatii ca se intampla ceva grav, iar corpul nu mai reactioneaza ca in starea de panica, relateazaClick Sanatate.
11 alimente care nu expira niciodata. Termenul de „expirare” este extrem de derutant. Unele alimente au inscrisa data producerii, altele termenul de valabilitate sau data expirarii. Unii consumatori sunt derutati de aceste date, care sunt recomandarea producatorului legate de calitatea produsului, nu de siguranta acestuia. Unele din aceste alimente nu se strica niciodata. Chiar daca au o data inscrisa pe ele, nu expira niciodata. Daca te-ai saturat sa arunci mancare buna, afla ce alimente nu se strica niciodata. Sunt 11 si le poti pastra pentru totdeauna. Pana le mananci. Mierea. Nu se strica niciodata. E posibil sa isi schimbe culoarea sau sa se cristalizeze, dar oricand va fi buna de mancat. Daca nu va place cristalizata, plasati borcanul in apa calduta, iar cristalele se vor dizolva. Orezul. Chiar daca va prinde o culoare maronie, va fi mereu bun. Asta e valabil pentru orezul alb, salbatic sau basmati. Cel brun nu are acelasi noroc. Continutul uleios mai ridicat il face sa rancezeasca. E bine sa fie pastrat vidat, pentru a tine gandaceii la distanta. Otetul alb. Ramane mereu proaspat. Luati cu incredere, sa aveti in casa, mai ales ca e bun si la salate, marinade si chiar la curatenie. Extractul autentic de vanilie. Fiind facut din alcool, va fi mereu proaspat si aromat. Nu e valabil si pentru esenta contrafacuta, noteazaDoctorul Zilei.
De ce ti se inroseste fata cand bei. Daca ai observat ca fata ta se iroseste cand consumi alcool, ar trebui sa consideri asta motiv de ingrijorare. Acei oameni care se inrosesc cand beau o bere sufera de reactia de inrosire la alcool. Alte simptome ale bolii includ greata, dureri de cap si puls accelerat. De ce se intampla toate aceste lucruri? In principal, din cauza cantitatii de acetaldehida care se aduna in corp. Acest compus este extrem de toxic si cunoscut drept carcinogen. Atunci cand alcoolul ajunge in ficat, se transforma in acetaldehida. De multe ori, se transforma intr-un compus mai sigur, adica acetat. In cazul oamenilor care sufera de reactia inrosirii la alcool functioneaza usor diferit. Corpul lor transforma alcoolul in acetaldehida mai repede, insa ficatul lor nu transforma acetaldehida in acetat la timp. Astfel, senzatia de betie nu mai este atat de intensa. Efectele pe termen lung sunt insa dure, si variaza de la intoxicare cu acetaldehida pana la cresterea riscului de cancer de gura si de gat. Aceasta boala este genetica, anuntaPlayTech.