Sari direct la conținut

Utile: Diabetul duce la aparitia accidentelor cerebrovasculare; Barbatii suporta mai bine durerea; Iata ce trebuie sa stii despre paine, paste, orez si cereale; Piperul stimuleaza digestia si combate astenia

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Barbatii suporta mai bine durerea. Oamenii de stiinta de la Universitatea Queen Mary din Londra sustin ca femeile sunt mai sensibile la durere decat barbatii, dar acestia suporta mai bine disconfortul, informeaza Daily Mail. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, expertii au examinat reactia centrilor nervosi din creierul femeilor si barbatilor la diferiti stimuli durerosi de intensitati diferite. Astfel, s-a constatat ca barbatii suporta mai usor durerea pentru ca acesti stimuli sunt activati in zone ale creierului diferite fata de cele activate la femei. Rezultatele acestui studiu vor fi prezentate cu ocazia summit-ului anual al Societatii Britanice de Gastroenterologie, la Birmingham, scrie Gandul.

Reumatismul, stresul si racelile se pot trata la SPA. Durerile de articulatii si „circulatia proasta” pot fi combatute prin sesiuni de sauna si dusuri alternative, racelile pot fi prevenite prin sedinte in salina, iar stresul – prin masaje speciale. Treceti mai intai pe la sauna, unde eliberati tensiunea din muschi si puneti sangele in miscare, caliti organismul prin masaj cu gheata si dusuri alternative, respirati aerosolii din salina si preveniti infectiile respiratorii, dupa care scapati de aspectul de „coaja de portocala” al pielii prin impachetari cu cafea verde, anunta EVZ.

Diabetul duce la aparitia accidentelor cerebrovasculare. Medicii avertizeaza ca persoanele care sunt bolnave de diabet trebuie sa isi tina boala sub control, deoarece afectiunea creste riscul aparitiei accidentelor cerebrovasculare. De asemenea, specialistii spun ca diabetul reprezinta cauza majora a noilor cazuri de orbire, este responsabil cu 44% dintre complicatiile renale aparute in stadiul final si scurteaza durata medie de viata cu aproximativ 5-10 ani. La noi in tara aproximativ 1,25 de milioane de romani sufera de aceasta boala, dar doar 481.000 sunt luati in evidenta de Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, potrivit datelor institutiei, informeaza Gandul.

Iata ce trebuie sa stii despre paine, paste, orez si cereale! Cerealele reprezinta componentele principale ale dietei zilnice si constituie importante surse nutritive pentru organism, indiferent de varsta. Principalii nutrienti care se gasesc in cereale sunt amidonul, fibrele alimentare, mineralele, vitamine din complexul B, vitamina E si proteine, care insa sunt prezente intr-o cantitate relativ scazuta comparativ cu alimentele bogate in proteine, cum este carnea. Cerealele integrale furnizeaza o cantitate considerabila de minerale si vitamine necesare mentinerii sanatatii. Acidul folic, unul dintre componentele alimentelor din aceasta grupa, are o importanta deosebita atat in perioada prenatala, cat si la persoana adulta, scrie Libertatea.

Iodul, periculos pentru cei cu alergii si boli renale. Autoritatile americane avertizeza cetatenii sa nu ia pastile de iodura de potasiu pentru o eventuala protectie impotriva radiatiilor care provin de la centrala nucleara Fukushima din Japonia. „Cei care iau aceste pastile isi pun sanatatea in pericol din cauza efectelor secundare”, a declarat seful Departamentului de Sanatate Publica din Illinois, medicul Damon Arnold. In SUA, ca si in Romania, pastilele de iodura de potasiu se dau fara reteta si au rolul de a proteja glanda tiroida de expunerea la un nivel ridicat de radiatii. „Iodul nu protejeaza alte parti ale corpului”, atentioneaza specialistii americani, anunta EVZ.

Piperul stimuleaza digestia si combate astenia. Specialistii in nutritie sustin ca piperul influenteaza circulatia periferica, motiv pentru care intra in componenta mai multor retete naturiste pentru afectiuni respiratorii. Potrivit expertilor, astenia poate fi combatuta cu cateva doze de piper. Astfel, se recomandata ca fiecare preparat pe care il mancati sa fie presarat cu acest condiment. Doza nu trebuie sa fie mare, acesta se adauga dupa gust. Tratamentul trebuie urmat maximum 5 zile la rand, iar efectele sale nu vor intarzia sa apara. In plus, piperul stimuleaza digestia si actioneaza asupra musculaturii abdominale, informeaza Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro