Utile: Fiecare grupă de sânge te face mai vulnerabil în fața anumitor boli. Află predispozițiile grupei tale; Răceşti des? Ce se întâmplă de fapt în organismul tău; Trei modalităţi simple prin care îţi poţi îmbunătăţi postura
Fiecare grupă de sânge te face mai vulnerabil în fața anumitor boli. Află predispozițiile grupei tale. De proprietăţile hematologice ale fiecărei grupe de sânge depinde cum acţionează sistemul imunitar când intră în contact cu virusurile, bacteriile şi afecţiunile provocate de acestea. Persoanele cu grupa 0 au o consistenţă mai subţire a sângelui, un sistem imunitar puternic, secreţii bogate ale acizilor în stomac şi, în general, sunt longevive. Însă, persoanele care au această grupă sanguină au anumite sensibilități la alergeni și predispoziții pentru afecțiuni precum sunt astmul, hipotiroidism, dar și afecțiuni ale sistemului digestiv din cauza acidității gastrice crescute, scrie Doctorul zilei.
Răceşti des? Ce se întâmplă de fapt în organismul tău. Dacă răcești des, deși nu sunt neapărat schimbări mari de temperatura și ai o alimentație sănătoasă, plină de vitamine, ar putea fi în neregulă ceva cu tine. Stresul cauzează producția hormonului cortizol, care suprimă inflamațiile. Cu toate acestea, dacă o persoană experimentează stresul cronic, sistemul imunitar devine mai puțin sensibil la cortizol, ceea ce duce la inflamații mai serioase. Nu da vine pe vremea rece, pentru că aceasta este doar un declanșator atunci când sistemul tău imunitar este răcit. Dacă răcești des, gândește-te la lucrurile care te îngrijorează și care te stresează și încearcă să le elimini, scrie Click sănătate.
Trei modalităţi simple prin care îţi poţi îmbunătăţi postura. O postură corectă îţi poate îmbunătăţi sănătatea şi calitatea vieţii. Postura corectă se referă la o aşezare normală, dreaptă, a muşchilor şi ligamentelor. „Postura corectă ne permite să respirăm şi să funcţionăm mai bine”, afirmă Karen DeChello, profesor din cadrul Universităţii Stony Brook, New York. În timp, capacitatea redusă a plămânilor provocată de cocoaşă poate duce la instalarea rapidă a oboselii. Acest lucru poate transforma activităţile zilnice, precum urcatul scărilor, într-o activitate extenunată. Există, de asemenea, şi un risc ce poate apărea la scurt timp. O postură greşită îţi poate schimba centrul de gravitaţie, astfel eşti mai predispus la caderi, citează Descoperă.
Beri-beri (deficienţa de tiamină): simptome, cauze, tratament, prevenţie. Beri-beri sau deficienţa de tiamină este o afecţiune des întâlnită în rândul persoanelor malnutrite, care consumă frecvent alcool sau suferă de boala Crohn. De asemenea, deficienţa de tiamină apare frecvent în cazul pacienţilor cu afecţiuni renale care fac dializă. Această vitamină transformă substanţele nutritive din alimente în energie şi poate fi găsită în fructe şi legume proaspete, carne slabă, cereale integrale şi lactate. Deficienţa de tiamină afectează sistemul nervos, respiraţia, inima şi creierul, potrivit CSID.
Laptele de aur, băutura care te scapă de obezitate, insomnii și boli de ficat. Laptele de aur este o băutură miraculoasă pe care o puteti consuma seara și ale cărei beneficii sunt extraordinare. Principalul ingredient din aceasta este turmericul. Turmericul se folosește în mod uzual la gătit în India, dar este în același timp și unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare care există pe lume, mulțumită curcuminei pe care o conține. El este folosit deseori pentru a condimenta diferite preparate, însă există o rețetă care face adevărate minuni pentru sănătate: laptele cu turmeric, miere și piper. Sfatul specialiștilor în medicina Ayurvedică este să consumi cât poți de des o cană din acest „lapte de aur”, potrivit Click.