Sari direct la conținut

Utile: Folositi frecvent lacul de unghii si fixativul pentru par? Sunteti mult mai predispusi la diabet; Iata cum alegi corect ochelarii de soare; Sase sfaturi ca sa nu mai risipesti mancarea; Ai insomnie? Uite cateva solutii sa scapi de ea!

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Iata cum alegi corect ochelarii de soare! Credeai ca doar pielea are de suferit din cauza razelor solare? Si ochii pot fi afectati de radiatiile ultraviolete (UV) in egala masura. Iata de ce purtarea ochelarilor de soare este mai mult decat necesara. Stii insa sa-i alegi pe cei care te protejeaza cel mai bine? Ochelarii de soare trebuie achizitionati numai din magazinele de optica medicala, pentru a fi siguri ca respecta standardele internationale de calitate in ceea ce priveste filtrele de protectie si tratarea speciala a lentilelor. Pe ochelari trebuie sa se regaseasca marca „CE” (in conformitate cu legislatia UE), precum si procentul de protectie contra radiatiilor UVA si UVB. In plus, in magazinele de optica vei fi sigur ca vei beneficia de garantie pentru ochelari, dar si de consultanta de specialitate, scrie Adevarul.

Folositi frecvent lacul de unghii si fixativul pentru par? Sunteti mult mai predispusi la diabet! Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Brigham and Women’s Hospital (BWH) din orasul american Boston, lacul de unghii si fixativul pentru par pot cauza o crestere a riscului de diabet. Medicii au recoltat probe de urina de la 2.350 de femei si au descoperit ca persoanele cu concentratii mai mari de ftalati in organism prezentau un risc mai mare de diabet. Aceste substante chimice, ftalati, sunt continuti in cantitati mari de lacul de unghii si fixativul pentru par. Femeile cu cele mai mari concentratii de monobenzil ftalati si monoizobutil ftalati in organism prezinta un risc aproape dublu de diabet in comparatie cu femeile cu cele mai mici concentratii de aceste substante chimice, anunta Libertatea.

Trei pericole ascunse ale aerului conditionat. Cel mai frecvent efect este „sindromul cladirii bolnave”. In plus, puteti face infarct la trecerea brusca de la rece la cald. Pe langa faptul ca se confrunta des cu simptome ale infectiilor respiratorii (rinite, dureri in gat, congestie), persoanele care petrec mult timp in incaperi ventilate artificial isi pierd din imunitate si devin vulnerabile in fata bolilor. Iata pericolele la care va expuneti cand faceti abuz de aer conditionat. Trecerea brusca de la o temperatura din interior cu 10, chiar 20 de grade mai mica decat cea din exterior poate aduce organismul in soc termic. La risc sunt mai ales cardiacii, dar si persoanele sanatoase pot avea dificultati de respiratie. „Aceasta trecere implica o stimulare cardiovasculara intensa, o suprasolicitare. Vasele de sange se dilata, crescand riscul de infarct, accident vascular sau stop cardio- respirator. Pericolul e si mai mare daca aceste treceri sunt mai numeroase, de exemplu cand tot coboram din masina”, avertizeaza medicul de familie Calin Ciubotaru, informeaza EVZ.

Sase sfaturi ca sa nu mai risipesti mancarea. Stiai ca, in medie, fiecare roman arunca la gunoi in jur de 100 kg de produse alimentare pe an? Ti se pare foarte mult, nu-i asa? Pentru a nu mai cheltui inutil pe mancare, Click! iti spune cum sa-ti faci cumparaturile in asa fel incat sa economisesti banii si sa-ti protejezi bugetul. Cand mergem la cumparaturi, ne pregatim o lista cu podusele de care avem nevoie. Aceasta trebuie sa contina ingredientele pentru preparatele pe care vrem sa le gatim. E recomandat sa verificam ce produse avem deja in frigider, pentru a nu cumpara de doua ori acelasi aliment. Daca nu, produsele pe care deja le avem vor ajunge la gunoi. Motivul? Mergem pe ideea gresita ca sunt vechi, desi, de cele mai multe ori, s-ar putea sa ne inselam. Lista pentru cumparaturi trebuie respectata intocmai. Nu cumpara alimente in plus! Daca nu au fost trecute pe lista inseamna ca nu ai nevoie de ele, scrie Click.

Piperul, condimentul-medicament. Sertarul tau de condimente nu este numai un spatiu secret al bunatatilor pe care le prepari, ci si o adevarata farmacie… culinara. Dintre ele, piperul iese repede in evidenta prin virtutile sale terapeutice pe care le vei afla si tu imediat. Ultimele cercetari stiintifice confirma efectele benefice ale piperului, in special proprietatle lui tonice, stimulante si antibacteriene. Conform acestora, piperul face ca alimentele cu un continut ridicat de proteine sa fie mai usor de digerat, deoarece contine uleiurile esentiale care stimuleaza sucul gastric. Afla care sunt cele mai importante beneficii ale acestui condiment: Te simti balonat sau ai o digestie dificila? Piperul negru stimuleaza papilele gustative de pe toata mucoasa bucala, apoi alerteaza stomacul, iar acesta creste secretia de acid clorhidric si astfel alimentele sunt digerate mai repede. De asemenea, substantele active din piper diminueaza episoadele de balonare si de meteorism, anunta Adevarul.

Ai insomnie? Uite cateva solutii sa scapi de ea! Putin stiu ca insomnia este o boala si sunt si mai putini cei care cauta un specialist pentru a o trata. Mai mult, daca nu este tratata la timp, insomnia aduce cu ea oboseala cronica, rezistenta scazuta la infectii si alte boli. Inainte de culcare cu cel putin o ora, inchide laptopul sau calculatorul personal, televizorul si orice alti stimuli care te agita. Daca ai probleme in a te odihni, s-ar putea sa ai parte de prea mult stres. Relaxarea inainte de culcare te ajuta sa ai un somn odihnitor. Patul nu trebuie utilizat la altceva decat daca incepe cu litera S. Exista doar cateva variante care incep cu S si se pot face in pat: somn, sex sau scrisul in jurnal inainte de culcare. Respecta regula celor 3 S si nu face un culcus zilnic de citit mailuri, mancat si privit la televizor din singurul loc destinat exclusiv odihnei, informeaza Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro