Sari direct la conținut

Utile: Lista alimentelor care nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa atunci cand esti la cura de slabire; Si persoanele slabe pot avea probleme cu inima. Gena care creste riscul cardiovascular; Statul la soare ar putea injumatati riscul aparitiei cancerului mamar

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Lista alimentelor care nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa atunci cand esti la cura de slabire. Consumul de alimente sanatoase in cantitati mari este estential atunci cand vine vorba de mentinerea in forma. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la Harvard School of Public Health. Echipa de cercetatori americani a constatat ca persoanele care au mancat alimente bogate in fibre, precum alunele, fructele, iaurtul si legumele, au pierdut in greutate. Expertii sustin ca includerea in dieta zilnica a acestor alimente lasa mai putin loc pentru produsele bogate in grasimi, responsabile de luarea in greutate. Cercetarea, realizata pe un esantion de 120.000 de persoane, a fost publicata in Jurnalul de Medicina din New England. Participantii la studiu au fost monitorizati pe durata a 20 de ani, scrie Gandul.

Si persoanele slabe pot avea probleme cu inima. Gena care creste riscul cardiovascular. Si persoanele slabe pot avea probleme cu inima. Un studiu britanic a asociat genele care reduc grasimea cu riscul de boli cardiovasculare si diabet de tip II. Gena IRS1 reduce grasimea de sub piele, adica cea vizibila, dar nu si pe cea viscerala, ceea ce inseamna ca o persoana slaba „la exterior” poate avea organele, mai ales inima si ficatul, „sufocate” de grasime. Riscul este mai mare in cazul barbatilor, arata studiul efectuat pe un esantion de 76.000 de persoane, de catre cercetatorii de la Medical Research Council, anunta EVZ.

Noi cauze ale maladiei Parkinson. Ceea ce determina aparitia simptomelor bolii Parkinson este scaderea progresiva a numarului de neuroni in mai multe regiuni ale creierului, inclusiv in cea in care se produce dopamina, un neurotransmitator care permite controlul miscarilor. Specialistii spun ca, in prezent, cauzele bolii nu sunt suficient cunoscute si ca doar 5% din cazuri pot fi atribuite mostenirii genetice. „In majoritatea cazurilor, factorii care duc la aparitia bolii Parkinson nu sunt cunoscuti. Rareori sunt depistate forme de Parkinson de cauza genetica si care sunt determinate de cel putin 16 mutatii, pe cromozomi diferiti”, spune prof. dr. Ovidiu Bajenaru, presedintele Societatii Romane de Neurologie. Cu toate acestea, exista studii care arata ca afectiunea poate fi favorizata de expunerea la anumiti factori ce tin de mediul in care traim, informeaza Adevarul.

Plantele de apartament alunga oboseala. Prezenta plantelor in ghiveci, la birou si in apartament, reduce oboseala si stresul si contribuie de asemenea la combaterea unor probleme de sanatate, ca gatul uscat, durerile de cap, tusea si pielea uscata, potrivit unui studiu. Rezultatele unui studiu au relevat ca un numar mai mare de plante inseamna mai putine concedii medicale in randul acestor angajati. O explicatie ar putea fi ca microbii din pamantul de flori elimina anumiti compusi organici volatili care pot afecta negativ sanatatea. Plantele in ghiveci ar putea fi benefice in special pentru angajatii care nu au ferestre la birou, scrie Click.

Statul la soare ar putea injumatati riscul aparitiei cancerului mamar. Femeile care se expun la soare zilnic in jur de trei ore prezinta un risc cu 50% mai mic de a se imbolnavi de cancer mamar, este concluzia unui studiu canadian, publicat in American Journal of Epidemiology. Oamenii de stiinta sustin ca razele soarelui pot avea un efect anticancerigen, datorita faptului ca stimuleaza organismul sa produca vitamina D. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au comparat analizele a 3.101 de femei care sufereau de aceasta maladie cu cele ale 3. 471 de femei care nu se confruntau cu aceasta boala. Testele de laborator, realizate de experti, au aratat ca celulele glandelor mamare au capacitatea de a transforma vitamina D intr-un hormon eficient impotriva cancerului, anunta Gandul.

Tratamentele anti-HIV grabesc imbatranirea si aparitia bolilor cardiace. Specialistii afirma ca aceste tratamente pot cauza diferite boli, asociate cu imbatranirea, precum diferite forme de dementa si afectiuni cardiace. Cercetatorii britanici au descoperit ca tratamentele folosite pentru pacientii cu HIV din aceste regiuni modifica ADN-ul bolnavilor, insa spun ca este foarte putin probabil ca medicamentele de acest tip, dintr-o generatie mai noua, produse de firme precum Gilead, Merck, Pfizer sau GlaxoSmithKline, sa provoace aceleasi afectiuni. „Este nevoie de ceva timp pentru ca efectele secundare sa apara. Din aceasta cauza, exista semne de intrebare care planeaza si asupra medicamentelor din noua generatie. Este improbabil sa existe astfel de efecte secundare, dar avem nevoie de timp pentru a studia noile tratamente”, a declarat Patrick Chinnery, cercetator al Institului de Genetica al Universitatii din Newcastle, informeaza EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro