Sari direct la conținut

Utile: Metoda care te scapa de inesteticele vergeturi: preturi, riscuri si perioada de recuperare; Ce sa nu mananci cand te doare capul; Fumatul favorizeaza aparitia prematura a firelor de par albe; Cele mai la moda alimente pentru anul 2012

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

​Metoda care te scapa de inesteticele vergeturi: preturi, riscuri si perioada de recuperare. Industria cosmetica abunda in tratamente care promit sa te scape de vergeturi. Medicii esteticieni afirma insa ca astfel de creme rezolva problema pentru o perioada scurta de timp. „Vergeturile reprezinta o ruptura in structura de rezistenta a pielii. Aceste fibre nu se mai pot reface, ele devin permanente”, a declarat pentru gandul dr. Calin Dobos, medic specialist in chirurgie plastica, care are competenta si in laser chirurgical. Potrivit esteticienilor, tratamentele cosmetice pe baza de crema au un efect similar cu cel al unei intepaturi de albina: aparatura din saloanele de cosmetica, prin caldura degajata, impreuna cu masajul, nu fac decat sa tumefieze zona din jurul vergeturii, facandu-le astfel mai putin vizibile. „Efectul cremelor sau al terapiilor corporale din saloanele specializate dureaza cel mult o luna dupa efectuarea tratamentului. Aceste produse au efect atat timp cat folosesti crema respectiva”, precizeaza dr. Dobos, scrie Gandul.

Ce sa nu mananci cand te doare capul. Ar trebui sa scoti din alimentatie telemeaua, unii aditivi alimentari si unii indulcitori artificiali daca te confrunti cu dureri de cap. Chiar si alimentele naturale, care nu contin E-uri, pot sa agraveze durerile de cap. Unele dintre ele contin substante care fie cresc nivelul tensiunii arteriale, fie au efect excitant asupra celulelor nervoase. In ambele cazuri, intensitatea durerilor de cap creste. Ciocolata. Cafeina are un efect excitant asupra celulelor nervoase si poate agrava durerile de cap. Cafeaua si produsele de tip cola sunt si ele de evitat daca te confrunti cu aceasta problema. Branza fermentata. Tiramina, un aminoacid care se gaseste in telemea, in branza de burduf, in feta, in parmezan si in Camembert, poate fi nu doar un factor agravant al durerilor de cap, ci si unul declansator. Tiramina creste nivelul tensiunii arteriale si provoaca in acest mod migrene. Ea se gaseste si in alte alimente, cum ar fi alunele, soia, carnea afumata si cea procesata, pestele afumat, iar in cantitati mai mici – bananele si portocalele, anunta Adevarul.

Cele mai la moda alimente pentru anul 2012. Chiar daca alimentele nu defileaza pe un podium prin fata noastra, specialistii au cateva idei de produse care vor fi la moda anul viitor si care, in plus, sunt foarte bune pentru sanatatea noastra. De la reducerea riscului de cancer la atenuarea simptomelor menopauzei, alimentele anuntate „la moda” pentru 2012 pot contribui la imbunatatirea vietii noastre de zi cu zi. Jurnalistii de la Huffington Post au intocmit o lista cu 10 alimente ceva mai greu de gasit, dar care ar putea fi un „must-have” pentru anul urmator. Anghinarea de Ierusalim reprezinta o sursa foarte buna de fier si antioxidanti. Anghinarea de Ierusalim are in plus fata de cea normala o cantitate mai mare de nutrienti care ajuta la prevenirea oboselii si mentinerea unui metabolism sanatos, informeaza EVZ.

Fumatul favorizeaza aparitia prematura a firelor de par albe. O treime din oameni incepe sa incarunteasca inainte de 30 de ani? Acest fapt reprezinta cauza pierderii melaninei, substanta care da culoare parului, dar si a stilului dumneavoastra de viata. Iata ce trebuie sa schimbati pentru a evita sa albiti prematur. Lasati-va de fumat! Fumatul cauzeaza imbatranirea prematura. Renuntati la acest obicei foarte nociv. Astfel, vi se va imbunatati circulatia sangvina, care ajuta la pastrarea parului sanatos si impiedica aparitia firelor albe. Beti apa! Evitati consumul de alcool si de cafeina si beti mai multa apa. Nu mancati alimente prajite, condimentate, iuti sau acide, deoarece acestea va deshidrateaza. Astfel, nutrientii nu mai ajung si la firele de par si acestea se pot albi. Mancati fasole si spanac! Uneori, firele albe pot aparea datorita lipsei cuprului din alimentatie. Consumati produse bogate in cupru: fasole alba, spanac, mure, ananas, rodii, migdale, seminte de dovleac si carne, scrie Libertatea.

Mirosul i-ar putea „denunta” pe barbatii care sufera de boli cu transmitere sexuala. Femeile ar trebui sa se foloseasca, pe langa intuitie, si de miros atunci cand trebuie sa decida daca fac urmatorul pas intr-o relatie. Mirosul corporal si, implicit, transpiratia, i-ar putea „denunta” pe barbatii care sufera de o boala cu transmitere sexuala. Concluzia apartine unui grup de cercetatori rusi care sustin ca mirosul emanat de corpul unui barbat poate reprezenta un indiciu clar despre sanatatea sexuala a acestuia. Potrivit expertilor, cei infectati cu gonoree miros „putred”. „Am descoperit ca prezenta unei infectii in corp reduce gradul de atractivitate al mirosului nostru corporal”, a declarat Mikhail Moshkin, profesor la Institutul de Citologie si Genetica din Rusia si coordonatorul studiului. In cadrul acestei cercetari, efectuate pe un esantion de 34 de persoane, cu varste cuprinse intre 17 si 35 de ani, au participat atat indivizi sanatosi, cat si bolnavi. In grup se aflau 13 tineri infectati cu gonoree, 16 care erau sanatosi si cinci care avusesera aceasta boala. Acestora li s-au recoltat mostre de sudoare axilara si de saliva, dupa ce acestia au imbracat tricouri mulate care aveau bureti de vata cusuti la subrat, anunta Gandul.

Bolnavii cronic, cei mai afectati in timpul iernii. Din cauza temperaturilor scazute, dar si a nivelului ridicat de umiditate, persoanele cu boli cardiovasculare, cu reumatism ori cu afectiuni respiratorii pot resimti o inrautatire a starii lor. Anotimpul rece da multe batai de cap indeosebi bolnavilor cronic, deoarece frigul se transforma intr-un factor de stres care le poate agrava afectiunea. De exemplu, in cazul persoanelor cu reumatism, temperaturile scazute determina o exacerbare a simptomelor bolii in sensul accentuarii durerilor articulare. De aceea, pe langa respectarea tratamentului si adoptarea unui stil de viata echilibrat, aceasta categorie de bolnavi trebuie sa ia masuri suplimentare (de exemplu, sa nu iasa afara dimineata foarte devreme) pentru a face fata frigului care le suprasolicita organismul, informeaza Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro