Sari direct la conținut

Utile: Un stil de viaţă sedentar creşte riscul de depresie în cazul adolescenţilor; Senzația de greață apărută imediat după ce ai mâncat poate fi semn de boală

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Un stil de viaţă sedentar creşte riscul de depresie în cazul adolescenţilor. Lipsa activităţii fizice poate creşte riscul apariţiei simptomelor asociate depresiei în cazul adolescenţilor. Cercetătorii de la University College London, catedra de Psihiatrie, au publicat recent un studiu în care au ajuns la concluzia că un stil de viaţă sedentar creşte riscul de apariţie a tulburărilor depresive în cazul adolescenţilor. Ei explică faptul că 60 de minute zilnice de activitate fizică suplimentară cu o intensitate medie, o plimbare sau efectuarea unor sarcini domestice, la vârsta de 12 ani, sunt asociate cu o reducere cu 10% a simptomelor asociate tulburărilor depresive, potrivit Descoperă.ro.

Senzația de greață apărută imediat după ce ai mâncat poate fi semn de boală. Printre cauzele cele mai comune ale senzaţiei de greaţă sunt răul de mare sau de mişcare, debutul unei sarcini, expunerea la anumite toxine chimice, stresul emoţional (frica), afecţiunile biliare, intoxicaţia alimentară, indigestia, precum şi mirosurile puternice. În urma fiecărei mese, colecistul (adică vezica biliară) se contractă şi secretă bila în intestine, pentru a dizolva alimentele. Atunci când hrana este bogată în grăsimi, vezica biliară trebuie să lucreze suplimentar, eliminând în tubul digestiv o cantitate mai mare de lichid pentru a facilita digestia. Uneori, bila se mai şi blochează, adică nu se mai elimină, iar digestia se desfăşoară greoi, proces cunoscut sub numele de „bilă leneşă“, arată Doctorul Zilei.

A fost creat scutecul „inteligent”, cu cip RFID, care te anunță când e umed. Anumitor bebeluși, scutecul umed le provoacă imediat o senzație de neplăcere, făcându-i să vocifereze insistent – semn că e cazul ca părinții să intervină. Alții, în schimb, gânguresc fericiți cu încărcătura umedă timp îndelungat, fără reclamații. Dar, dacă este purtat prea mult timp, un scutec umed poate provoca iritații și stări nervoase atât pentru micuți, cât și pentru părinți. Cercetătorii de la MIT au dezvoltat un scutec „inteligent” care are încorporat un senzor de umiditate ce poate alerta îngrijitorul atunci când materialul este umed. Când senzorul detectează umezeala, trimite un semnal către un receptor din apropiere, care, la rândul său, poate declanșa o notificare pe un telefon sau pe un calculator, scrie Incredibilia.ro.

3 motive pentru care ar trebui să consumi sare de Himalaya. Are efect detoxifiant şi face minuni pentru organism. Sarea de Himalaya este înlocuitorul sănătos al celei iodate, spun nutriţioniştii şi medicii care recomandă includerea sa în dieta ta zilnică. Motivul? Sarea de Himalaya are proprietăţi nutritive şi hrănitoare. Coloraţia sa rozalie este 100% naturală, conferită de abundenţa de macrominerale şi microminerale. Dacă foloseşti la mesele zilnice sau la gătit sare iodată, poţi să o înlocuieşti cu sarea de Himalaya. Faptul că sarea de Himalaya este foarte bogată în minerale îi conferă o putere curativă impresionantă. Această sare conţine 84 de minerale, electroliţi şi elemente preţioase pentru sănătatea întregului organism. Teoretic, sarea de Himalaya poate corecta orice deficienţă minerală. Printre altele, aceasta conţine calciu, zinc, fier, magneziu şi iod, adică principalele cinci minerale de care corpul nu trebuie să ducă lipsă, arată Click pentru femei.

Ingredientul obişnuit cu puteri nebănuite în frumuseţe. Ai încercat vreodată să îţi speli tenul cu apa rămasă de la orez? Apa de orez întinereşte pielea, o face să radieze prin toţi porii, iar părului îi dă strălucire şi rezistenţă. Se crede că femeile asiatice care munceau la ferme erau nevoite să se spele cu apa rămasă după curăţarea orezului de impurităţi. În timp, şi-au dat seama că aceasta este bogată în substanţe binefăcătoare pentru piele şi păr. În prezent, apa de orez este unul dintre cele mai vechi secrete ale frumuseţii japonezelor. Pudra de orez (orez spălat, curăţat şi măcinat) poate fi utilizată ca un scrub, dacă amesteci la 3 linguri de pudră 1 lingură şi jumătate de miere, relatează Click Sănătate.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro