Utile: Variatiile de temperatura strica ziua si sanatatea; Uita de bisturiu. A fost lansata guma de mestecat care iti reda elasticitatea pielii; Crema de galbenele, periculoasa pentru copii; Cat bine face soarele in bolile de piele
Variatiile de temperatura strica ziua si sanatatea. Daca durerile de cap si cele de oase sunt mai persistente, de vina pot fi si fluctuatiile din termometre. Medicii ofera cateva metode de protectie. Schimbarile bruste de temperatura cu treceri rapide de la frig la cald si invers strica dispozitia, dar sunt raspunzatoare si de scaderi de tensiune si dureri insuportabile de cap, agravarea afectiunilor reumatologice, a crizelor astmaticilor sau de aparitia asa-numitelor congestii nazale, scrie EVZ.
Uita de bisturiu. A fost lansata guma de mestecat care iti reda elasticitatea pielii. O guma de mestecat „minune”, despre care producatorii spun ca intareste firul de par si unghiile si ofera elasticitate pielii, a fost lansata saptamana aceasta in Suedia, informeaza dailymail.co.uk. Guma de mestecat, numita Vigo Beauty, contine un cocteil de vitamine care ar imbunatati aspectul parului, unghiilor si pielii. Calitatile gumei de mestecat au fost puse sub semnul intrebarii de o serie de nutritionisti si consumatori, insa producatorul Antula Healthcare, cu sediul la Stockholm, spune ca produsul a fost aprobat de autoritatea europeana pentru securitatea alimentelor (European Food Safety Authority). Un purtator de cuvant al companiei producatoare a declarat: „Nu spunem ca veti arata mai bine, ci ca va veti mentine sanatatea tenului”, anunta Gandul.
Cat bine face soarele in bolile de piele. Daca ar fi sa cantarim in deplina cunostinta de cauza efectele benefice si pe „cele nocive ale soarelui asupra organismului nostru, balanta ar inclina categoric in partea negativa. Dar asta nu inseamna nici pe departe ca ar trebui sa ne ascundem complet de soare, ci doar sa ne informam cu privire la conditiile de expunere fara riscuri si, evident, sa le si respectam. De altfel, inclusiv Organizatia Mondiala a Sanatatii (O.M.S.) recomanda autoritatilor sanitare din toate tarile lumii sa acorde o importanta egala bolilor cauzate de o expunere necontrolata si prelungita la soare si celor provocate de lipsa expunerii. Mai precis, potrivit O.M.S., riscurile pe care le presupune carenta de vitamina D, care se sintetizeaza in corp doar prin expunerea pielii la soare, sunt oarecum echivalente cu cele de cancer de piele si de alte afectiuni provocate sau agravate de excesul de radiatii UV, informeaza Adevarul.
Sucurile fara zahar va pot ingrasa! Bauturile dietetice au putine calorii, dar ele nu satisfac pofta de dulce, fenomen ce obliga creierul sa-si obtina recompensele din alte resurse. Bauturile dietetice au putine calorii, dar cu toate acestea pot va pot ameninta silueta, arata doua studii americane prezentate zilele acestea in cadrul unei intalniri la care au participat specialisti de la Asociatia Americana de Diabet. Cercetatorii au monitorizat timp de 10 ani aproape 500 de persoane cu varsta intre 65 si 74 de ani, masurandu-le odata la 3,5 ani inaltimea, greutatea, circumferinta taliei si cantitatea de bauturi dietetice consumata. Circumferinta taliei celor care au baut astfel de sucuri a fost cu 70% mai mare decat a celor care au evitat bauturile dietetice, arata studiul realizat la Texas Health Science Center, San Antonio, scrie Romania Libera.
Crema de galbenele, periculoasa pentru copii. Nu aplicati pe pielea micutilor crema de galbenele, de mustar sau iaurt, deoarece pot determina sensibilizari ale pielii si aparitia de dermatite de contact, dificil de tratat, care pot persista ulterior pentru tot restul vietii. Aplicati lotiuni dermatocosmetice sau apa termala, cu efect calmant asupra pielii, imediat dupa plaja. Puneti comprese cu apa fiarta si racita sau cu apa plata la temperatura camerei. Aveti, insa, grija la gheata. Aplicarea repetata poate scadea fluxul sangvin local si poate agrava leziunile si intarzia vindecarea. Nu aplicati creme grase sau unguente pentru ca pot determina agravarea leziunilor, anunta Click.
Legumele-medicament impotriva bolii Alzheimer. Afla ce au descoperit oamenii de stiinta. Oamenii de stiinta cred ca un derivat chimic continut de anumite legume ar putea ajuta in mentinerea sanatatii mintale la o varsta inaintata, conform cercetatorilor. Specialistii spera ca derivatul, care este continut si de legume precum broccoli, varza de Bruxelles, dar si varza normala, sa ajute corpul uman sa se apere in fata bolii. Componentele legumelor mentionate pot proteja celulele vitale ale creierului de atacul unor molecule periculoase de oxigen, produse atunci cand mancarea este transformata de corpul uman in energie. Antioxidanti precum vitamina C si E sunt cei care pot stopa atacatorii, informeaza EVZ.