Sari direct la conținut

Utile: Zece afectiuni pe care le poti trata cu miere; Mergi la analize daca ti-e pofta de muraturi sau de alimente grase! Iata ce boli poti avea; Retinopatia diabetica poate fi prevenita prin de consumul de peste

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Zece afectiuni pe care le poti trata cu miere. Bolile respiratorii, reumatismale si digestive se vindeca intr-un timp mai scurt sau au simptome mai putin suparatoare daca aplici cateva remedii naturiste care contin miere. In guturai, ajuta baile de aburi cu miere. Pune 100 g de miere intr-un litru de apa fiarta. Cele mai bune tipuri de miere pentru inhalatie sunt mierea de eucalipt, brad, cimbru sau salvie. Atentie! Inspira pe nas timp de 5 minute si expira pe gura, apoi inspira pe gura alte 5 minute si expira pe nas. Mierea de lavanda, dar si cele de tei, cimbru sau roinita sunt benefice in cazul durerilor de cap. Mananca in mod regulat cate o lingurita sau foloseste mierea pentru a indulci infuziile preparate din plantele mentionate, scrieClick.

Mergi la analize daca ti-e pofta de muraturi sau de alimente grase! Iata ce boli poti avea. Pe cand pofta de alimente dulci, sarate sau bogate in grasimi exprima o stare de stres cronica si o alimentatie dezechilibrata, dorinta de a consuma carne sau oleaginoase poate semnaliza lipsa unor nutrienti. Este bine sa tineti cont de poftele care va macina pentru ca satisfacerea lor poate insemna si o viata mai sanatoasa. Pofta de ciocolata e frecventa mai ales in randul femeilor si teoriile care o explica sugereaza atat deficienta de magneziu, cat si schimbarile bruste de dispozitie. Daca nu vreti, totusi, sa va compromiteti silueta, cea mai indicata este ciocolata neagra pentru ca are mai putine grasimi si face bine inimii. „Dulciurile sunt alimente care creeaza dependenta si daca mancam astfel de alimente, pofta reapare. Insa, daca mancati fructe, legume sau paste integrale, nu mai apare acea pofta irezistibila de dulce”, este de parere expertul in nutritie Gheorghe Mencinicopschi. Pofta de dulce poate fi asociata si cu diabetul de tip II, anuntaDoctorulZilei.ro.

Retinopatia diabetica poate fi prevenita prin de consumul de peste. Diabetul este o boala nemiloasa, care distruge vasele de sange si, prin urmare, si organele cele mai importante. El trebuie neaparat tinut sub control, astfel incat sa nu apara complicatii, care de multe ori sunt chiar periculoase pentru viata pacientului. O complicatie care nu este fatala, dar este foarte grava, este retinopatia diabetica. Un studiu recent, insa, a venit cu o veste foarte buna pentru diabeticii din toata lumea si a dezvaluit o legatura intre consumul de peste si prevenirea acestei boli. Retinopatia diabetica este o complicatie a diabetului, cauzata de distrugerea retinei din cauza nivelului ridicat al glicemiei. Daca problema este lasata nediagnosticata si netratata, poate sa duca la orbire. Totusi, avand in vedere ca dureaza cativa ani ca retinopatia sa ajunga in aceasta faza, de cele mai multe ori este tinuta sub control si putini sunt pacientii care isi pierd vederea, informezaDivahair.ro.

Cum te poate ajuta o cura cu fructe de catina. Incepand cu sfarsitul lunii august, profita sa culegi fructe de catina alba sau sa le cumperi ori de cate ori ai ocazia. Sunt o sursa extraordinara de vitamina C, E si A, exact ce ai nevoie pentru a-ti fortifica organismul la inceput de toamna. Pentru a creste capacitatea de aparare a organismului, pentru a preveni bolile de ficat si pentru a scapa in timp mai scurt de o enterocolita cum este cea de fermentatie, bea suc de catina preparat in casa. Ca sa faci suc proaspat de catina, este nevoie sa zdrobesti boabele cu o lingura de lemn, intr-un vas de portelan, pana obtii o pasta. Cel mai bine ar fi s-o consumi imediat. Daca nu este posibil sau ai o cantitate prea mare de suc la final, pune-l intr-un recipient inchis la culoare, la frigider si bea-l in cateva zile. O alta varianta este sa-l congelezi in recipient de plastic. In caz contrar, se oxideaza si-si pierde din proprietatile nutritive, scrieClick.

Matreata si albirea timpurie a parului pot fi simptome ale unei boli de tiroida. Disconfortul social creat de aparitia matretii si mancarimile cu care vine „la pachet” sunt puse de specialisti pe seama unei suprainfectii cauzate de o ciuperca, samponare prea densa sau insuficienta. De cele mai multe ori, aparitia matretii se explica prin desprinderea celulelor moarte de pe piele si eliminarea sebumului si nu trebuie sa reprezinte un semnal de alarma. Momentul cand trebuie sa va ingrijorati este atunci cand matreata se asaza in straturi mai groase, care ii dau o tenta galbuie. „Cand cojile sunt groase si au o tenta galbuie semnaleaza o dermatita seboreica, situatie extrem de comuna, atat la copilul mic, dar si la persoanele adulte, in conditiile in care fiecare persoana trece cel putin o data prin viata prin aceasta problema”, explica Mihaela Leventer, anuntaDoctorulZilei.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro