Sari direct la conținut

IMAGINI DIN DRONĂ. Cum arată acum, la trei zile de la începere, defrișările de pe Valea Oltului care au blocat traficul pe DN7

HotNews.ro
IMAGINI DIN DRONĂ. Cum arată acum, la trei zile de la începere, defrișările de pe Valea Oltului care au blocat traficul pe DN7
Lucrarile de defrisare de pe Valea Oltului / Captură video CNAIR

Defrișările de pe Valea Oltului, necesare proiectării și construcției autostrăzii A1 Sibiu – Pitești continuă și miercuri, la trei zile de la începerea lucrărilor care a dus practic la blocarea totală a traficului pe DN7 pe timpul zilei, o restricție care va fi menținută până pe 9 august cel puțin.

Circulația rutieră este oprită pe DN7 între Boița și Lazaret pe timpul zilei, cât timp constructorul turc al secțiunii 2 din A1 Sibiu – Pitești efectuează defrișări pentru proiectarea și execuția șoselei de mare viteză.

CNAIR publică imagini din dronă care arată în ce stadiu au ajuns aceste defrișări în cea de-a treia zi de restricții.

Comisarul European pe Transporturi, despre închiderea Văii Oltului: N-o văd bine. Nu e bine ca lucrurile să se facă precipitat, ci ar trebui anunţate din timp

Comisarul European pe Transporturi, Adina Vălean, susţine că autorităţile ar fi trebuit să anunţe din timp faptul că drumul care străbate Valea Oltului – unul din cele mai tranzitate din România – va fi închis.

„Ştiam că se va lucra pe Valea Oltului de foarte multă vreme, de când am primit finanţare europeană pentru aceasta autostradă. Pentru economie, pentru companii şi pentru cetăţeni nu e bine ca lucrurile să se facă precipitat, ci ar trebui anunţate din timp”, a spus Adina Vălean în ultima conferinţă de presă în calitate de comisar european pentru Transporturi.

Comisarul european pe Transporturi, Adina Vălean, a fost întrebată cum vede faptul că şoferii au fost anunţaţi de autorităţi cu doar patru zile înainte ca Valea Oltului să se închidă.

„N-o văd bine. Ştiam că se va lucra pe Valea Oltului de foarte multă vreme, de când am primit finanţare europeană pentru aceasta autostradă. Înţeleg că s-a dorit accelerarea procesului, din câte am înţeles din declaraţiile autorităţilor. Eu nu pot să spun altceva decât că pentru economie, pentru companii şi pentru cetăţeni nu e bine ca lucrurile să se facă precipitat, ci ar trebui anunţate din timp şi pus la punct un sistem care să faciliteze fluidizarea traficului pe rute alternative pe timpul acestor lucrări”, a spus Adina Vălean.

Totuşi, Adina Vălean susţine că termenul de o lună necesar lucrărilor este unul scurt raportat la amploarea proiectului rutier.

VEZI ȘI:

Variante ocolitoare propuse pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone aflate în tranzit:

Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:

  • București → A3 → Ploiești  → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7

Pentru relația Pitești – Brașov și retur:

  • Pitești → DN73 – A3 → Râșnov  → Brașov

Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:

  • București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

Totodată pentru această relație sunt propuse și următoarele variante alternative:

  • București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
  • București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1
  • București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
  • București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

Circulația vehiculelor rutiere între Râmnicu Vâlcea și punctul de lucru de la km 242 + 600, precum și între Sibiu/Boița și punctul de lucru de la km. 250 + 000 se va desfășura pe DN7 conform reglementărilor legale în vigoare, transmite CNAIR.

Pentru autovehiculele cu MTMA < 7,5 tone pot fi utilizate ca variante de ocolire drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7, mai transmite Compania de Drumuri.

Lucrările la autostradă sunt încă parte din etapa de proiectare

Lucrările de defrișare ce au loc acum adiacent DN7 fac parte din componente de proiectare a autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, Secțiunea 2.

Secțiunea 2 (31,33km) este cea mai dificilă porțiune care trece prin Valea Oltului și presupune realizarea a șapte tuneluri. Pentru acest proiect CNAIR a semnat în luna februarie 2022 un contract de 860 de milioane de euro cu o firmă din Turcia, Mapa Insaaet VE Ticaret (în asociere cu Cengiz).

Turcii sunt deocamdată încă în faza de proiectare. Termenele oficiale erau 18 luni pentru proiectare și 50 de luni pentru lucrările de execuție.

VEZI ȘI:

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
INTERVIURILE HotNews.ro