Sari direct la conținut

VIDEO „Inside Out 2” devine primul film al anului care depășește pragul de încasări de un miliard de dolari

HotNews.ro
VIDEO „Inside Out 2” devine primul film al anului care depășește pragul de încasări de un miliard de dolari
Actorii care au dat voce personajelor din filmul „Inside Out 2” (FOTO: Alberto E. Rodriguez / Getty images / Profimedia)

„Inside Out 2”, filmul plin de emoţie al Disney şi Pixar, este primul lungmetraj al anului care obține încasări de un miliard de dolari la box office-ul mondial, o reușită cu atât mai remarcabilă pentru o peliculă de animație, scrie revista Variety, citată de News.ro.

După 19 zile de la lansare, al doilea film Inside Out ajuns la vânzări de bilete în valoare de 469,3 milioane de dolari în America de Nord şi de 545,5 milioane de dolari la nivel internaţional, pentru un total de 1,015 miliarde de dolari în întreaga lume.

Inside Out 2 a devenit astfel al 11-lea film de animație din istorie cu încasări de peste un miliard de dolari şi primul care a depășit acest prag atât de rapid după lansarea în sălile de cinema. 8 dintre cele 11 filme de animație care au avut încasări la acest nivel au fost produse de Disney, gigantul american al divertismentului care deține și studioul Pixar.

Noul film al Pixar a spulberat toate așteptările când a apărut în cinematografe pe 14 iunie, obținând încasări de 151 de milioane de dolari pe piaţa internă din America de Nord şi detronând Dune: Part Two al regizorului Denis Villeneuve din ipostaza de film cu cel mai bun debut al anului.

Încasări spectaculoase pentru „Inside Out 2”, noul film produs de Pixar

Inside Out 2 fost de asemenea primul film de la Barbie încoace care a debutat cu încasări de peste 100 de milioane de dolari în cinematografe. Barbie obținuse încasări de 161 de milioane de dolari în primul său weekend de rulare în sălile de cinema din America de Nord în iulie anul trecut și avea să ajungă filmul cu cele mai mari încasări în 2023.

Acum, cel de-al doilea film Inside Out şi-a păstrat primul loc în clasament timp de trei weekenduri consecutive şi a devenit lungmetrajul cu cele mai mari încasări pe plan intern şi global din 2024.

La începutul acestei săptămâni, el a depăşit încasările totale ale predecesorului său, primul film Inside Out lansat în 2015 (859 de milioane de dolari la nivel mondial).

Continuarea filmului a ajuns pe marele ecran la aproape 10 ani după aventura originală despre sentimente – inclusiv Bucuria (Amy Poehler), Tristeţea (Phyllis Smith) şi Furia (Lewis Black) – ale unei tinere pe nume Riley.

Continuarea, regizată de cineastul american Kelsey Mann la debutul său în lungmetraj, o are din nou în centrul poveștii pe adolescenta Riley, care descoperă noi emoţii de Anxietate (Maya Hawke), Invidie (Ayo Edebiri), Ruşine (Paul Walter Hauser) şi Nostalgie (June Squibb) în timp ce se îndreaptă spre tabăra de hochei pe timpul verii.

Nici noul film „A Quiet Place” nu a reușit să detroneze lungmetrajul Pixar la box office

Faptul că Inside Out 2 și-a menținut coroana la box office este cu atât mai impresionant întrucât el a avut un rival serios la box office weekendul acesta datorită lansării lungmetrajului A Quiet Place: Day One.

Acest al treilea film A Quiet Place este la rândul său o senzație la debutul în cinematografe, cu încasări de 53 de milioane de dolari în America de Nord în weekendul său de debut. La nivel internațional thrillerul aproape silenţios a generat venituri de 45,5 milioane de dolari, ajungând la un total global de 98,5 milioane de dolari.

Deşi nu a reușit să ia fața Inside Out 2 la box office, vânzările de bilete pentru Day One sunt deosebit de impresionante.

Acest prequel în seria de filme horror post-apocaliptice a Paramount a reușit cel mai mare debut din franciză, depăşind originalul A Quiet Place din 2018 (50 de milioane de dolari în primul weekend) şi continuarea din 2021, A Quiet Place Part II (un debut de 48 de milioane de dolari în timpul pandemiei de COVID).

Succesul celui de-al treilea film A Quiet Place este notabil şi pentru că John Krasinski, care a regizat primele două filme, şi soţia sa Emily Blunt, care a jucat în ele, nu au revenit în această producţie.

În schimb, Lupita Nyong’o şi Joseph Quinn au condus A Quiet Place: Day One, plasat în timpul primelor etape ale unei invazii extraterestre din New York care, în cele din urmă, a forţat populaţia să se ascundă de creaturi terifiante, vânătoare de sunete.

Ca întotdeauna, poți afla mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

INTERVIURILE HotNews.ro