Sari direct la conținut

VIDEO Mircea Geoană, huiduit după ce a urcat pe scenă la un festival din Olt. Primarul a intervenit: „Să vă fie rușine! Va fi viitorul președinte al României”

HotNews.ro
Mircea Geoană, Foto: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia
Mircea Geoană, Foto: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia

Mai multe persoane au început să huiduie după ce prezentatorul Festivalul căluşăresc „Ilie Martin” organizat de Ziua Localităţii Coloneşti l-a invitat pe scenă pe Mircea Geoană. De asemenea, discursul secretarului general adjunct al NATO a fost întrerupt de huiduieli, moment în care a intervenit primarul localității care i-a certat pe cei care huiduiau, potrivit unui videoclip publicat de știripesurse.ro.

„Mulțumesc domnule primar pentru invitație. Am să fiu foarte scurt. Am mai fost la acest festival la ediția a șaptea și când m-a invitat domnul primar la ediția 20 am răspuns prezent. Sunt cetățean de onoare al Coloneștilor și asta e o mare mândrie”, a spus Mircea Geoană în timp ce mai multe persoane din mulțime îl huiduiau.

După aceste cuvinte, a intervenit primarul comunei care i-a certat pe cei care huiduiau și l-a prezentat pe Mircea Geoană drept „viitorul președinte al României”.

„Dragii mei, cei care îl huiduiți, duceți-vă la PSD, acolo la Slatina, că-i găsiți acolo. Nu vă este rușine? Vine al doilea om în lumea asta, în comuna noastră, cetățean de onoare pe care l-am făcut în 2002. Cu dânsul am dat drumul la gaze în Colonești. Nu cu alții, nu cu Ciolacu. Să vă fie rușine la cei de acolo, că vă cunosc și mă cunoașteți. Am 73 de ani și 60 pe cartea de muncă, dar nu mi s-a întâmplat așa ceva. E un mare om politic și va fi viitorul președinte al României, ascultați la Stan aici. Nu fac politică, dar m-ați supărat rău de tot. Să vă fie rușine! Domnul președinte să mă scuzați în numele lor”, a spus primarul Nicolae Stan.

La rândul său, revenit la microfon, Geoană a cerut celor prezenți să nu facă politică. „Haideți să nu facem politică. Vreau să mulțumesc celor mici și celor mari că duceți tradiția mai departe. Politica poate să aștepte, dați-o-ncolo de politică, că poate să aștepte”.

Ulterior, spre finalul discursul, el s-a adresat și celor care l-au huiduit. „Mesajul meu pentru voi, că o să vină și alegeri și campanie încă o dată. Le-am văzut și le-am făcut. Contează mai important ce ne unește decât ce ne dezbină. Iar ăstora tineri care se joacă de-a politica acum, ucenici ai politicii, le-am fumat și pe astea la viața mea. Am făcut și eu altora ce voi încercați să faceți azi când vin aici”, a spus Geoană.

Candidatura lui Mircea Geoană

Întrucât ocupă poziția de secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană nu și-a anunțat public candidatura în alegerile prezidențiale, dar a indicat în mai multe rânduri că va face acest pas.

După summitul NATO de la Washington, el a spus că va fi ultimul la care a luat parte în această calitate de secretar general adjunct, dar nu şi ultimul summit la care participă, subliniind că „e un răspuns suficient de clar” privind o eventuală candidatură a sa la preşedinţia României.

„Pot să spun un singur lucru astăzi, că sunt tot mai convins de faptul că acest summit nu a fost ultimul meu summit şi în această poziţie, sigur, dar în altă poziţie, destul de posibil. De aceea, nu pot să dau un răspuns complet. Cred că e un răspuns suficient de clar. Dar nu am voie şi nu pot, moral, etic vorbind, profesional vorbind aici, să fac un anunţ atâta vreme cât sunt încă la NATO şi am spus acest lucru nu ca să mă eschivez de un răspuns, ci pentru că respect prea mut organizaţia pe care o servesc şi etica profesională pe care trebuie să o am”, a afirmat Mircea Geoană într-un interviu acordat, la Washington, postului Antena 3.

De altfel, la începutul lunii iulie, Mircea Geoană a depus o cerere oficială pentru a-și înregistra sigla de campanie pentru o candidatură la alegerile prezidențiale.

Totodată, preşedintele Partidului România în Acţiune, Mihai Apostolache, a anunţat, la sfârșitul lunii iunie, că formaţiunea a luat decizia de a susţine candidatura independentă a secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale. 

Guvernul a anunțat oficial pe 4 iulie că alegerile prezidențiale vor fi organizate în data de 24 noiembrie. Turul 2 al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 8 decembrie.

Potrivit ultimului sondaj de opinie, actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, cu o cotă de 26,7%, fiind urmat de preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu – 17,8%, de liderul USR Elena Lasconi – 14.3%, de liderul SOS România Diana Şoşoacă – 13.4% și apoi liderul PNL Nicolae Ciucă – 11,9%, care tocmai și-a anunțat luni, pe 15 iulie, candidatura la prezidențiale.

INTERVIURILE HotNews.ro