Sari direct la conținut

VIDEO „Ofensivă totală” în Harkov. Imagini spectaculoase și un mesaj criptic, publicate de Brigada a 3-a de Asalt a Ucrainei

HotNews.ro
VIDEO „Ofensivă totală” în Harkov. Imagini spectaculoase și un mesaj criptic, publicate de Brigada a 3-a de Asalt a Ucrainei
Mitralieră a forțelor ucrainene, în timpul luptelor din regiunea Harkov din Ucraina, 5 august 2024. Sursa foto: JOSE COLON / AFP / Profimedia

Brigada a 3-a de Asalt Separat a Ucrainei a publicat joi o înregistrare video despre care afirmă că este prima ce arată o „ofensivă în plină desfășurare”, imaginile fiind filmate „undeva în regiunea Harkov”, scrie The Kyiv Independent.

„Detaliile vor fi dezvăluite mai târziu. Așteptați vești bune de la Brigada a 3-a de asalt”, scrie în postarea făcută de această unitate militară, pe aplicația de mesagerie Telegram.

În înregistrare, tancurile ucrainene pot fi văzute avansând și trăgând, într-o locație nedezvăluită.

Alte secțiuni ale înregistrării video arată ceea ce par a fi trupe ucrainene care trag din tranșee și drone ucrainene care lansează bombe asupra soldaților ruși.

Locația și momentul în care au fost filmate imaginile nu au fost dezvăluite. The Kyiv Independent menționează că a contactat Brigada a 3-a de Asalt Separat pentru mai multe informații, dar nu a primit niciun răspuns până la momentul publicării știrii.

Brigada a 3-a de Asalt Separat a operat recent în jurul satului Borova din regiunea Harkov, unde a anunțat că a „zădărnicit” o încercare a rușilor de a face o breșă în zonă, la începutul lunii iulie.

Borova a fost ocupat de forțele ruse în martie 2022 și ulterior eliberat în cursul aceluiași an în timpul contraofensivei de amploare a trupelor ucrainene, desfășurată în regiunea Harkov.

Deși inițial a reușit să înregistreze un avans pe teren, în luna mai, ofensiva rusă inițiată în regiunea ucraineană nord-estică Harkov s-a împotmolit rapid, trupele ruse suferind pierderi grele.

Între timp, intensitatea luptelor a scăzut oarecum în comparație cu alte sectoare de front, deși de atunci au apărut mai multe informații conform cărora armata rusă pregătește noi atacuri.

Rusia a intensificat recunoașterea aeriană și pregătește noi operațiuni de asalt în orașul Vovceansk, din regiunea Harkov, a anunțat grupul de forțe ucrainene din Harkov în urmă cu două zile.

Urmăriți cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro