VIDEO Ore la plajă – soluția inedită găsită de o școală pentru educația în timp de pandemie
După un an de învățământ la distanță și distanțare fizică a elevilor, o școală din regiunea spaniolă Murcia a decis să combine aerul curat cu un nou stil de învățare, scrie Reuters.
Copiii de la școala Felix Rodriguez de la Fuente poartă măști în timp ce stau în fața unei table portabile, băncile lor păstrând distanțarea fizică pe plaja Playa de los Nietos.
„Este sigur și copiii se distrează”, afirmă Juam Francisco Martinez, un profesor de engleză de la această școală. „Nu uită ceea ce învață aici”, mai spune acesta.
\uD83E\uDDD1\uD83C\uDFFD\uD83C\uDFEBEl colegio de Los Nietos, en #Cartagena, ha sacado parte de sus clases a la orilla de la playa.
\uD83E\uDDA0Así previenen los contagios de covid en sitios cerrados y permiten que los niños mantengan un contacto más estrecho con la naturaleza.
✏️ @nataliescudero1 pic.twitter.com/AMrByc5fiF
— RTVE Murcia (@RTVEMurcia) March 24, 2021
Unii dintre elevi au renunțat la încălțăminte și au rămas desculți cu tălpile în nisip în timp ce cântau la xilofoane. Alții stau aplecați deasupra băncilor pentru a împiedica briza puternică să le ia pe sus foile.
Orele fac parte dintr-un proiect mai amplu numit simplu „Aer Curat” care și-a propus să creeze condiții mai bune pentru copii în timpul pandemiei în ceea ce privește calitatea aerului, inclusiv prin învățat în aer liber.
Profesorii încep pregătirea plajei la ora 8 dimineața și fiecare oră durează 20 de minute, grupurile de copii fiind mutate prin rotație în zone diferite.
Până acum n-a fost raportat niciun caz de infectare cu coronavirusul de la implementarea orelor la plajă.
„Îmi place la nebunie să merg la plajă”, afirmă Antonio Fernandez, un elev cu vârsta de 9 ani. „Prefer plaja fiindcă mă simt mai relaxat și comod”, explică acesta.
Luz, în vârstă de 10 ani, spune că: „(Orele pe plajă) sunt foarte bune fiindcă sunt cu prietenii mei, sunt la plajă, iubesc plaja, vara mereu vin aici pentru a înota în fiecare zi și iubesc nisipul”.
Și nu doar fundalul este o atracție pentru elevii de la această școală gimnazială.
Membrii unei asociații de reconstituire istorică din apropiere s-au îmbrăcat în soldați spre încântarea copiilor iar pescarii locali le-au arătat plasele lor și le-au explicat de unde provine mâncarea din farfuria lor.
„Pescarii i-au învățat pe elevi să pescuiască…cum au reușit să ne hrănească în vremuri de pandemie”, relatează Alfonso Vera, director al școlii.