Sari direct la conținut

VIDEO Serviciul secret din Ucraina a facut publica o presupusa convorbire intre organizatorii revoltelor separatiste: Vino sa iei cadavrul de-aici ca a inceput sa puta

HotNews.ro
Discutie intre capii revoltelor separatiste din Ucraina, Foto: YouTube
Discutie intre capii revoltelor separatiste din Ucraina, Foto: YouTube

Serviciul secret ucrainean (SBU) a publicat pe Youtube mai multe presupuse convorbire telefonice intre ofiteri rusi de rang inalt considerati organizatorii revoltelor separatiste din Ucraina si responsabili de rapirea si asasinarea unui politician local. In inregistrarea in limba rusa, col. Igor Strelkov (GRU – serviciul secret al Armatei Ruse) ii cere auto-proclamatului primar din Sloviansk sa vina sa ia cadavrul politicianului ucrainean „ca a inceput sa puta” (sursa traducerii: Kyiv Post)

Intr-o alta convorbire telefonica interceptata de serviciul secret ucrainean, lt-col Igor Bezliev (GRU) ii ordona unui subordonat sa-l rapeasca pe Volodimir Ribak, consilierul local din Horlivka gasit mort simbata, 19 aprilie. Bezliev ii spune subordonatului sau sa ii lege miinile lui Ribak, sa-l lege la ochi si sa-l aduca intr-un loc izolat.

Reamintim ca Ribak a incercat sa arboreze drapelul ucrainean pe sediul primariei din orasul sau, dar a fost rapit de separatistii pro-rusi. Cadavrul sau a fost gasit intr-un riu de linga Sloviansk – 65 kilometri departare de locul unde fusese rapit – pe 19 aprilie, impreuna cu un alt cadavru inca neidentificat, ambele cadavre avind semne de tortura.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro