Sari direct la conținut

VIDEO Taifunul Yagi a ucis nouă persoane în Vietnam. Patru victime într-o singură familie

HotNews.ro
VIDEO Taifunul Yagi a ucis nouă persoane în Vietnam. Patru victime într-o singură familie
Amabarcațiuni distruse de taifunul Yagi Foto: Nhac NGUYEN / AFP / Profimedia

Taifunul Yagi a lovit puternic Vietnamul, scufundând ambarcaţiuni şi provocând alunecări de teren şi alte distrugeri soldate, conform unui bilanţ publicat duminică, cu 9 morţi, transmite AFP, preluată de Agerpres.

O familie de patru persoane a fost ucisă de o alunecare de teren produsă în provincia montană Hoa Binh, în nordul Vietnamului, în noaptea de sâmbătă spre duminică, conform presei vietnameze. Alunecarea de teren s-a produs după mai multe ore de ploi puternice aduse de taifun. Un versant al unui deal s-a prăbuşit acoperind o gospodărie, conform VNExpress care citează autorităţile locale.

Proprietarul gospodăriei, în vârstă de 51 de ani, a reuşit să scape însă soţia sa, fiica şi cei doi nepoţi au fost îngropaţi de alunecarea de teren iar trupurile lor au fost găsite la puţin timp după aceea.

Yagi a lovit nordul Vietnamului sâmbătă, cu vânturi ce au atins 149 km/h. Patru persoane au murit sâmbătă după ce acoperişurile locuinţelor au fost luate de vânt, conform autorităţilor pentru situaţii de urgenţă.

În provincia Hai Duong un bărbat a murit vineri după prăbuşirea unui arbore din cauza vântului puternic. Mai multe cartiere din oraşul port Haiphong se aflau duminică sub jumătate de metru de apă, înregistrându-se şi pene de curent electric după ce infrastructura energetică a fost afectată, conform AFP.

În portul Ha Long, sit aflat în patrimoniul mondial al UNESCO, pescarii erau şocaţi de amploarea distrugerilor produse de taifun duminică dimineaţa. În această zonă cel puţin 23 de vase şi ambarcaţiuni au fost scufundate sau au suferit distrugeri.

Proprietarul unui vas turistic, Pham Van Thanh, 51 ani, a explicat că echipajul ambarcaţiunii sale a rămas la bord în cursul nopţii. „Vântul ne împingea din spate, cu o forţă atât de mare încât nicio ambarcaţiune nu a putut rezista”, a declarat el pentru AFP. „Prima s-a scufundat. Apoi şi altele, una după alta (…) Sunt marinar de peste 20 de ani şi nu am văzut niciodată un taifun atât de puternic şi de violent”, a adăugat el.

Înainte de a lovi Vietnamul taifunul Yagi a traversat sudul Chinei şi Filipinele, unde s-a soldat cu cel puţin 24 de morţi şi zeci de răniţi.

INTERVIURILE HotNews.ro