Sari direct la conținut

VIDEO Un avion cu 72 de oameni la bord s-a prăbușit duminică în Nepal: Cel puțin 68 de oameni au murit / Printre pasageri erau și 15 cetățeni străini – UPDATE

HotNews.ro
Avion al Yeti Airlines în Nepal, Foto: DreamsTime / Air
Avion al Yeti Airlines în Nepal, Foto: DreamsTime / Air

Cel puțin 40 persoane au fost ucise duminică în urma prăbușirii unui avion în Pokhara, în vestul Nepalului, a anunțat un purtător de cuvânt al armatei, în cel mai grav accident din ultimii 30 de ani din mica țară himalayană, transmite Reuters.

  • UPDATE 14:56 Căutările ultimelor patru persoane din avion, negăsite până la acest moment, au fost oprite din cauză că a venit întunericul și vor fi reluate luni dimineață, a transmis aeroportul Pokhara din Nepal. De asemenea, compania Yeti a anunțat că a anulat toate zborurile de luni.
  • UPDATE 12:49 Bilanțul deceselor a urcat la 68, potrivit autorității aeronautice locale
  • UPDATE 11:10 Cincisprezece cetățeni străini, se aflau printre pasageri, a anunțat compania aeriană. Dintre cele 72 de persoane aflate la bord, dintre care 68 de pasageri, cinci erau din India, patru din Rusia, două din Coreea, una din Australia, una din Argentina, una din Irlanda și una din Franța, a declarat Sudrashan Bardaula de la Yeti Airlines. Inițial, compania spusese că 10 străini erau la bordul aeronavei.
  • UPDATE 10:04 Numărul celor morți în accident este de cel puțin 40, niciun supraviețuitor nu a fost găsit până acum.

„Ne așteptăm să recuperăm și mai multe trupuri neînsuflețite. Avionul s-a rupt în bucăți”, a declarat purtăroul de cuvânt Krishna Bhandari la momentul în care bilanțul provizoriu era de doar 16 morți.

În avionul bimotor ATR 72 operat de compania nepaleză Yeti Airlines se aflau 72 de persoane, inclusiv doi copii, patru membri ai echipajului și 10 cetățeni străini, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, Sudarshan Bartaula.

„Nu le cunoaștem naționalitățile. Încercăm să le stabilim”, a spus el. Sute de membri ai forțelor de salvare au intervenit pe dealul unde a avut loc accidentul.

Clipuri video apărute pe rețelele de socializare arată ultimele clipe de zbor ale aeronavei și incendiul declanșat apoi la locul prăbușirii:

Acesta este cel mai grav accident din Nepal din 1992, când un Airbus A300 al Pakistan International Airlines s-a prăbușit pe un versant în timp ce se apropia de Kathmandu, potrivit bazei de date a Aviation Safety Network.

Avionul avea o vechime de 15 ani, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightRadar24. ATR72 este un avion bimotor cu turbopropulsie utilizat pe scară largă, fabricat de o societate mixtă a Airbus și a companiei italiene Leonardo.

Yeti Airlines are o flotă de șase avioane ATR72-500, potrivit site-ului său web.

Televiziunile locale au arătat un fum negru și gros care se ridica de la locul prăbușirii, în timp ce echipele de salvare și mulțimea de oameni se adunau în jurul epavei avionului.

Accidentele aeriene nu sunt neobișnuite în Nepal, unde se află opt dintre cei mai înalți 14 munți din lume, inclusiv Everest, deoarece vremea se poate schimba brusc și poate crea condiții periculoase.

Premierul nepalez Pushpa Kamal Dahal a convocat o reuniune de urgență a cabinetului după accidentul aviatic, potrivit unui comunicat al guvernului.

––––

Știrea inițială:

Un avion cu 72 de persoane la bord s-a prăbușit duminică în Nepal, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Yeti Airlines, precizând că nu știe „dacă există supraviețuitori”.

„Erau 68 de pasageri la bord și patru membri ai echipajului (…) forțele de salvare sunt pe drum, nu știm pentru moment dacă există supraviețuitori”, a declarat pentru AFP Sudarshan Bartaula.

Televiziunea de stat a anunțat că unele corpuri au fost recuperate de la locul prăbușirii, în vestul micii țări din Himalaya, potrivit Reuters.

Foto Articol: Air©L T|Dreamstime.com)

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro