Sari direct la conținut

Visul – de la divinatie si interpretare la masina de citit vise – Psihiatrul Florin Tudose revine duminica la Conferintele TNB

HotNews.ro
Florin Tudose, Foto: TNB
Florin Tudose, Foto: TNB

Duminica, 12 mai, la ora 11:00, la Sala Mica a Teatrului National Bucuresti, Prof. Dr. Florin Tudose va sustine conferinta cu tema „Visul – de la divinatie si interpretare la masina de citit vise”. La sugestia participantilor la conferinta din 7 aprilie, intitulata „Psihiatria secolului XXI, intre psihanaliza si cibernetica”, cunoscutul psihiatru Florin Tudose revine la Teatrul National Bucuresti cu o noua conferinta. Pe 12 mai, Prof. Dr. Florin Tudose ne va initia in tainele visului, dar va si incerca sa raspunda la cat mai multe din intrebarile publicului, caruia i-a ramas dator cu explicatii privind adancimile sufletului omenesc.

Visul a fascinat, a uimit, a inspaimantat sau a incurajat dintotdeauna oamenii. Omul este singura specie care viseaza cu ochii deschisi si trece din real in imaginar, topindu-se in visare. Oamenii sufera de vise, nebunia si visul sunt uneori acelasi lucru, ba chiar viata e un vis, daca ar fi sa-l ascultam pe celebrul Calderon de la Barca, in talmacirea lui Sorin Marculescu:

ce e viata? un delir

ce e viata? un cosmar,

o naluca, nor fugar,

si-i marunt, supremul bine

caci un vis e viata-n sine,

iara visul, vis e doar.

(Prof.Dr. Florin Tudose)

Prima ora a conferintei este dedicata expunerii conferentiaului, iar in cea de-a doua ora, publicul are posibilitatea de a intra in dialog cu el, adresandu-i intrebari legate de expunerea facuta.

  • Despre Florin Tudose

Profesor Universitar Doctor, Facultatea de Sociologie – Psihologie a Universitatii ￯Spiru Haret￯, Bucuresti; Seful Departamentului Psihiatrie de Legatura din Spitalul Universitar de Urgenta, Bucuresti.

A infiintat si organizat, impreuna cu Prof. Dr. C. Gorgos, primul centru de sanatate mintala din Romania 1980.

A infiintat primul serviciu de Psihiatrie de Legatura, devenit centru de referinta pentru reforma in psihiatrie din Romania 1995.

Numit decan al Facultatii de Sociologie – Psihologie al Universitatii Spiru Haret din decembrie 2009 pana in mai 2012.

Lucrari semnificative: A scris numeroase carti si lucrari stiintifice, comunicate sau publicate in reviste de specialitate privind psihiatria clinica, psihiatria de legatura, corelatiile boli somatice-etiologie psihica, tulburarile adolescentului, calitatea vietii, comunicare interpersonala: Psihiatria medicului de familie (2013), Tratat de psihopatologie si psihiatrie pentru psihologi (2011), Psihiatria in practica medicala (2007), Psihopatologie si orientari terapeutice in psihiatrie (2007), Fundamente in psihologia medicala – psihologie clinica si medicala in practica psihologului, (editia I – 2003; editia II – 2006), Psihiatrie in practica medicala (2007), Sindroame ratacitoare (2005), Orizonturile psihologiei medicale (2003), Abordarea pacientului in psihiatrie – ghid de lucrari practice (editia I – 2002, editia a II-a – 2004), Alfabetar de sexologie (2004), Psihopatologie si psihiatrie pentru psihologi (2002).

Alte lucrari: Tratat de psihiatrie (vol. II); Reforma fara anestezie; Erotica in cotidian; Comunicarea-preventie si terapie in patologia colului uterin; O abordare moderna a psihologiei medicale.

Un loc aparte il reprezinta lucrarea Psihopolitica – fals tratat de psihopatologie sociala (1996) reeditata si completata in 2004 sub titlul Psihopolitica recidiva, care face o ampla analiza a fenomenelor petrecute in ultimele doua decenii in spatiul socio-politic romanesc, oferind o galerie de portrete ale celor aflati pe prima scena a politicii locale.

Intre 2004- 2009, este realizator a peste 200 de emisiuni TVR Medicina la postul de televiziune TVRM. Este membru in colegiile de redactie ale revistelor: Infomedica, Psihiatru.Ro, Revista Medicala Romana, Medicina Sexualitatii, Practica Medicala, Analele Universitatii Spiru Haret.

Este membru titular in Comisia de Disciplina a Colegiului Medicilor al Municipiului Bucuresti din 2005.

Consilier al Programului National Educatie pentru sanatate in scoala romaneasca din 2003.

Consultant al Ligii Romane pentru Sanatate Mintala din 2003.

Laureat al premiului Asociatiei Romane de Psihiatrie pentru excelenta in psihiatrie pe anul 2008.

A fost sau este colaborator la urmatoarele publicatii: Viata Studenteasca, Amfiteatru, Curierul Romanesc, Expres, Evenimentul Zilei, Ochiul Soacrei, Libertatea, Formula AS, Privirea, Dilema, Banii Nostri, Almanahurile Academiei Catavencu, Adevarul, Romania Libera, Click, Psihologia.

Colaborare permanenta cu urmatoarele posturi de radio si televiziune: PRO TV, TVR 1, Realitatea TV, Romania TV, Antena 1, Prima TV, Speranta TV, Radio Romania Actualitati, Radio Bucuresti, Radio Europa FM, Radio France International, BBC – sectia medicala, Radio Guerilla.

Pret bilet: 16 lei.

Pentru mai multe informatii legate de bilete: 021. 314. 71. 71 (Agentia de bilete)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro