Sari direct la conținut

Impresii despre intalnirea cu Victor Ponta la Chicago

HotNews.ro

​Cei din România au fost disperati sa știe ce a făcut liderul principalului partid din opoziție la Chicago si in America. Am primit telefoane si mesaje de la colegii din presa scrisă si televiziune sa le spun ce si cum, ca acestia ii pierdusera de o săptămâna urma lui Ponta. O pierdusera pentru ca acesta nu prea vroia sa vorbească cu ei. Acest lucru reiesind foarte vadit si din discuțiile pe care le-am avut in particular. A ajuns probabil la aceeași concluzie cu a președintelui Basescu care a tainuit si el vizita la Washington DC. Diferența a fost ca Traian Basescu s-a văzut fata in fata cu Obama, pe cand liderul PSD, in speranta ca vor veni la putere, doar si-a facut introducerea unor oficiali, a caror nume au ramas tainuite. Victor Ponta a evitat sa dea numele celor cu care s-a întâlnit pentru ca nu erau probabil nume cunoscute si de rezonanta așa cum si-ar fi dorit presa din tara. A evitat poate sa le spuna ca sa nu il poată ironiza presa, lucru de altfel pe care chiar domnul Ponta l-a făcut cu Basescu, zicand la vremea respectiva ca președintele a mers pe ușa din dos sa se vadă cu servitori. Probabil ca acum a realizat ca si acești „servitorii”, mai puțin cunoscuți publicului, sunt extrem de importanți, pentru ca ei sunt cei care de fapt știu cel mai bine relațiile dintre cele doua tari. Ei sunt experții care fac profilul politicianului roman si dau mai departe dosarul celor de la vârf.

Revenind la intalnirea cu domnul Ponta acesta mi s-a parut mai OK, ca sa zic asa, in realitate decat politicianul pe care il vezi in presa si la televizor. Adica un om cu care poti sa ai un dialog. Chiar daca as tinde sa cred in sinceritatea dumnealui, sau cel putin in materie de declaratii, realitatile de pe scena politica si mai ales coalitia din care face parte, USL-ul, si Crin Antonescu, ma fac sa cred altceva. Daca e sa ne uitam doar la circul facu azi in parlament de colegii dansului din USL tot ce ne-a declarat se cam duce pe apa sambetei.

Unde este opozitia care nu distruge si care de fapt are o atitudine constructiva? Cum poate sa ne convinga ca vor fi sau vor face lucruri si mai bune decat actualii guvernantii, care fie vorba intre noi, au si ei pacatele lor, si nu putine?! Sau poate chiar doreste si incearca, dar nu reuseste din cauza celorlalti?!

In declaratiile pe care le-a facut aici la Chicago a sustinut ca nu este deacord ca presedintele sa fie schimbat si nici cu cacealmaua pe care noi o vedem in mod frecvent in politica damboviteana. Pai si atunci de ce atata scandal cu incercarea de demitere?! Oare nu coalitia din care face parte a provocat si-a visat sa schimbe guvernul si pe presedinte? Oare de ce nu lasa asa cum el insusi declara ca poporul, prin vot la alegeri, sa fie cel care decide?!

Vizita la Chicago chiar daca neanuntata, a fost binevenita pentru ca e bine sa cunoasca de la fata locului situatia comunitatii romanesti de aici. La fel ca orice alt politician venit in zona a fost si el bine primit indiferent de culoarea politica. Prezenta domnului Ponta a fost insa de aceasta data mai mult prin jurul liderilor si oamenilor din bisericile neoprotestante. Acesta avand cel putin doua intalniri cu lideri din bisericile baptiste si penticostale. Una din ele fiind biserica Elim dupa cum declara insusi pastorul Cristian Ionescu. Victor Ponta n-a vizitat intamplator aceste biserici acesta fiind introdus de catre fostul primar din Arad Dorel Popa, el insusi pastor.

Se pare ca voturile romanilor neoprotestanti sunt extrem de curtate de majoritatea politicienilor. Ramane insa de vazut cu cine vor vota romanii din SUA la viitoarele alegeri. Pana una alta este bine ca macar acesti lideri isi gasesc timp sa se si intalneasca cu electoratul, lucru care ar trebui sa-l faca intr-o proportie mult mai mare. Ar fi de preferat sa stea si sa polemizeze mai putin pe la televizor, sa fie mai mult pe teren, printre cetateni pentru a le afla problemele si pentru a avea cum spunem noi acel „personal touch and feeling”.

Citeste si comenteaza pe blogul Romania-USA.

ARHIVĂ COMENTARII
Cristi • 2007-12-17 09:29:53
din nou zapada. Avem flote intregi de masini pentru dezapazire prezentate cu mare fast, avem o taxa de drum care creste de la anul si avem si zapada necuratata pe drumuri. Ne-a surprins iarna din nou. Oare de ce mai stam in tara asta? Sau oare de ce nu-i dam afara pe toti care doar ne taxeaza. Nota 1 autoritatilor din Mures pentru curatarea drumurilor duminica seara.
0 1
Gogu • 2007-12-17 11:25:48
ce naspa e cind descoperi ca si in alte tari e absolut la fel, prima ninsoare (si urmatoarele) surprind intotdeauna autoritatile nepregatite... unde sa mai pleci? inghiti in sec si patinezi pe polei
0 0
Ego • 2007-12-17 11:29:34
Totusi este interesant ca daca in sudul tarii apare zapada, deja traficul este infernal, blocat etc. Bine ca noi in Ardeal putem circula fara probleme luni intregi cu zapada pe drumuri... Atentie soferi, fiti mai prudenti... atata tot
0 0
iuzar • 2007-12-17 11:38:51
Nu stiu de ce ne mira, din nou, situatia prezentata mai sus. Surpriza ar fi fost daca firmele angajate sa curete strazile si-ar fi facut treaba si s-ar fi circulat normal.....tara de kko...
0 0
Bahrin Constantin • 2007-12-17 12:31:39
Ieri am parcurs traseul Bucuresti-Craiova via Pitesti. Coada de masini incepea din Albota si se termina la Colonesti. Pot spune ca nu am vazut nici macar un utilaj de dezapezire pe aceasta portiune. Doar pe autostrada erau cateva masaini care imprastiau material antiderapant. Asa ca... m-am intors cu trenul la Bucuresti. Mai rapid si mai sigur.
0 0
Dragos • 2007-12-17 13:44:56
Nu mai vorbiti fara sa cunoasteti cum e procedura si in alte tari! In SUA si Canada (unde sunt ierni adevarate, nu ca la noi), NU (!!!) ies utilajele pe strazi cat timp tine ninsoarea, poa sa se faca si 1m inaltime stratul de zapada. Abia dupa ce se opreste ninsoarea se iese la dezapezire, si e adevarat ca se face ca la carte, repede si bine. Dar NU se iese cat timp ninge ! Se anunta soferii de conditiile meteo, sunt sfatuiti sa nu iasa cu masinile, cine iese e treba lui si cu asta basta cat timp ninge. A, si sunt OBLIGATORII cauciucurile de iarna, de cum incepe sezonul rece, indiferent ca ninge sau nu.
0 0
Bogdan • 2007-12-17 14:12:34
Oare de ce nu ma mira ca ne tot plangem. Dragos are dreptate. Nu are rost sa scoti masinile de la deszapezire pe drumuri atata vreme cat ninge. Daca ninge viscolit, la 5-10 min dupa ce trece o masina deja nu se mai cunoaste. Mai bine am fi cu totii atenti la atentionarile meteo si nu ne-am aventura in trafic daca se anunta conditii dificile. Daca totusi ne aventuram, atunci sa nu ne mai plangem ca nu ne scoate nimeni. Doar ne-am facut-o cu mana noastra si stiam in ce ne bagam. O mare parte din vina o au si soferii care pur si simplu nu stiu cum se conduce pe timp de iarna. Ori merg prea incet (prudenta exagerata) si creeaza o coloana in spate, ori merg prea tare (imprudenti) si fac accidente. Eu unul inainte de a pleca la drum ma informez si daca ninge si sunt conditii grele ori nu plec la drum, ori daca e obligatoriu caut mijloace alternative (tren). Daca trebuie sa plec cu masina atunci pregatesc lanturi, lopata si bineinteles plinul de carburant. Iarna placuta.
0 0
trustman • 2007-12-17 17:37:49
uite ca in canada in care stau eu, la montreal, a nins de sambata pana duminica cam de vreo 45 de cm. iar utilajele de dezapezire au mers non stop pe strada mea. iar tractorasul de dezapezit trotoarele a trecut de 3 ori. aaa, ca primaria va strange efectiv zapada in camioane abia de azi, asta e alta poveste. dar plugurile au trecut de cateva ori pe strada. si nu stau in centru sau pe o strada principala. la 45 de cm de zapada, romania murea cam 2-3 saptamani. la montreal se circula.
0 0
cetatean din Romania • 2007-12-17 15:09:28
titlul e cretin pentru ca nu ninsoarea face victime, ci oamenii care nu sunt capabili sa stapaneasca volanul pe vreme rea. Respectivii mai bine ar circula cu trenul, sau ar sta acasa. Am calatorit, in urma cu vreo 20 de ani, pe o zapada de minim 70 cm (pe marginea soselei), pe ruta Craiova-Slatina-Pitesti-Bucuresti. Eram cu o Dacie ca toate Daciile din tara de la vremea aceea. Am rulat foarte incet, cu mare grija si, dupa multe ore, am ajuns acasa nevatamati. Pe vremea aia de ce "zapada nu facea victime"? Nu mai invocati deszapezirea, zapada cade din cer si se pune repede. Ce ati vrea, sa stea niste oameni mereu sa curete soseaua, indiferent de ora, sa tina pasul cu zapada? Mai bine sa fim responsabili cand plecam la drum! Insa reporterii pun titluri ca sa sune bine, nu si ca sa exprime vreun adevar! Ninsoarea face victime... dar victimele prostiei le-ati numarat? Pe ale neatentiei, nepasarii, bravarii nebunesti?
0 1
Adi • 2007-12-17 23:49:20
Parcul de masini este foarte mare comparativ cu infrastructura rutiera. Daca mai punem si faptul ca in acest weekend s-a mers "la tara" dupa purcel si vinisor veti afla de ce a fost acest trafic infernal. Drumul Bucuresti - Alexandria a fost aproape curat dpdv al conditiilor de trafic pe vreme de iarna dar s-a circulat (de fapt mai mult se statea) prost din cauza aglomeratiei si a celor care se bagau pe contrasens si apoi nu se mai puteau replia in coloana si apoi se statea sa-i lase cei cu mai multa ingaduinta pe cei cu mai mult tupeu (needucati dpdv al respectului in trafic). O experienta trista pe care nu as mai dori s-o repet vreodata a fost acest traseu parurs in aproximativ 5 ore. daca mai adaug alte 2 ore blocaj in Alexandria si 3 ore dinspre Caracal pot spune ca am petrecut o zi pe drum. In alte conditii acest drum era parcurs in max 2 ore si un sfert.
0 0
INTERVIURILE HotNews.ro