48 de ore pe HotNews.ro: Adriana Saftoiu, deputat PNL: Ceva se va intampla pana in 2012, e o saturatie de actuala clasa politica; Motiunea unui repetent plictisit: argumente, manipulari si caraghioslacuri; Mitul salariilor din banci; Isarescu: Pana unde lasam leul sa se aprecieze?
„Exista o teorie a acestei Lebede Negre care spune ca trebuie sa indeplineasca trei conditii: sa fie neasteptata, sa creeze un soc imens si practic sa fie predictibil retrospectiv, adica daca te uiti in urma trebuia sa-ti fi dat seama ca se va intampla acest lucru. Practic, ceva se va intampla pana in 2012, e o saturatie de actuala clasa politica. E o tensiune publica foarte mare”, a declarat deputatul PNL, Adriana Saftoiu, la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro – RFI, realizata de Dan Tapalaga. Saftoiu a mai spus ca e greu de spus daca USL va rezista pana dupa alegerile locale, admitand ca exista tensiuni interne, fie mostenite din trecut, fie generate de sondajele care vor stabili viitorii candidati la primarii si Consilii Judetene.
Motiunea unui repetent plictisit: argumente, manipulari si caraghioslacuri
Sa afli ca partidele din opozitie sunt la fel de incompetente precum cele de la guvernare. Iata un adevarat prilej de disperare intr-o zi tomnateca de mai, in care deputatii social-democrati (alaturi de cei liberali) isi sustin motiunea simpla pe sanatate impotriva guvernului Boc. Felul in care politicile medicale sunt generate si aplicate in Romania nu e deloc greu de criticat. Incoerenta, gafele si dezinformarea sunt frecvent intalnite, dar din pacate acelasi lucru se poate spune si despre textul acestei motiuni, parca scrisa pe genunchii unui repetent plictisit.
Din discutiile cu FMI: Termocentralele si minele vor fi grupate in doua companii energetice
In cadrul discutiilor cu FMI, Ministerul Economiei a prezentat o noua forma de reorganizare a sectorului energetic. Astfel, in locul gigantilor energetici, Electra si Hidroenergetica, vor fi create doua companii mai mici care vor grupa unitatile viabile din sectorul termo si miner. Prima companie va grupa partea viabila din Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) si actualele complexe Craiova, Turceni si Rovinari. A doua companie va grupa unitatile viabile din Compania Nationala a Huilei cu termocentrala Paroseni si partea viabila de la termocentrala Deva. Dupa infiintarea acestora, este posibil sa fie vandute pachete minoritare astfel incat statul sa ramana actionar majoritar, sustin surse din Ministerul Economiei.
Un angajat al unei unitati bancare dezvaluie experiente incredibile din spatele ghiseului. Acesta acuza ca nivelul de salarizare al functionarilor din agentii este mult prea scazut comparativ cu raspunderea asumata, castigurile obtinute fiind comparabile cu ale unui paznic sau curier pe scuter. Este si cazul unui salariat al Raiffeisen Bank, care s-a revoltat printr-o scrisoare care ne-a parvenit, atat impotriva conducerii bancii cat si impotriva sindicatului care ar trebui sa ii apere drepturile, scrie Alexandra Popa pe Conso.ro
Activitatea Senatului este din ce in ce mai afectata dupa ce mai multe sedinte de plen au fost suspendate sau tergiversate de luptele politice intre putere si opozitie. Astfel, numeroase legi ajung sa treaca de Senat fara sa fie dezbatute sau votate. Luni, in sedinta de plen, senatorii au luat nota cu privire la implinirea termenului de adoptare tacita a nu mai putin de 15 proiecte legislative. Printre actele normative adoptate tacit se numara Legea votului prin corespondenta pentru cetatenii romani aflati in strainatate, Legea Sulfinei Barbu privind introducerea cotei obligatorii de reprezentare politica a femeilor in Parlamentul Romaniei sau Legea privind examinarea psihologica si psihiatrica a celor ce candideaza pentru obtinerea de functii de demnitate publica.
O inventie a medicilor romani de la Spitalul „Sf. Ioan din Capitala, premiata cu aur in 2010 la Salonul de Inventica de la Geneva, prin care pentru dializa este folosit propriul organism (peritoneul) in locul aparatului isi cauta inca sponsorii, desi preturile pentru tratament ar scadea de zece ori.In urma cu un an, profesorul Alexandru Ciocalteu, de la Spitalul „Sfantul Ioan” din Bucuresti, impreuna cu doi tineri colaboratori, doctorii Cristina David si Alexandru Ionel Checherita, au inventat o noua metoda revolutionara de dializa, peritoneofiltrarea.
Isarescu: Pana unde lasam leul sa se aprecieze?
O monedă mai apreciată poate tempera inflaţia importată generată de intrările de capital, dar nu temperează presiunile inflaţioniste din surse interne, a declarat Guvernatorul BNR la Brasov, cu ocazia decernarii titlului de Dictor Honoris Causa din partea Universitatii Transilvania. Isarescu a admis ca o apreciere in exces poate fi asociata cu viitoare probleme de natură bilanţieră. „Masurile macroprudentiale pot avea efecte perverse”, a admis Isarescu.
Restructurare si continuarea reformelor au fost cuvintele cheie ale lui Jeffrey Franks din discursul sau privind rezultatele primei evaluari din cadrul noului accord incheiat cu Romania. El a confirmat informatiile obtinute anterior de HotNews potrivit carora Guvernul va apela la o firma straina de HR pentru a aduce manageri la o serie de companii de stat cu pierderi. Potrivit oficialului FMI, arieratele firmelor de stat au urcat la 4-5% din PIB.
Dorinel Munteanu: Stiam ca partida cu Branestiul va fi una dificila, impotriva unei echipe care a avut si alte motivatii. Nu vreau sa spun mai multe. Cu toate ca ne-am impus in minutul 90, eu spun ca victoria noastra a fost incontestabila. Imi pare rau ca fazele controversate care sunt analizate pe la televizor sunt doar impotriva noastra. Nu influentez eu deciziile din teren, asta e clar. Avem si noi o analiza cu multe actiuni in care am fost dezavantajati fata de contracanditate. Din respect pentru adversari, nu am comentat si analizat fazele in care au fost implicati adversarii nostri. Daca aceste atacuri vor continua, poate vom spune si noi lucrurilor pe nume. Imi pare rau ca in fotbalul romanesc nu exista mai mult respect pentru munca. Ar trebui sa se faca mai mult si sa se lase comentariile.
Un conac de 120 de ani de pe strada Povernei, pus la pamant
A stat in picioare sub doua razboaie mondiale si a rezistat tuturor cutremurelor care au lovit Bucurestiul, dar si-a incetat existenta astazi, pentru a face loc unui bloc cu 6 etaje. Este vorba de un imobil de 120 de ani de pe strada Povernei, nr. 2, edificiu proiectat de faimosul arhitect Luis Blanc, in 1889, pentru generalul Gheorghe Adrian, fost Ministru de Razboi al Romaniei.