Sari direct la conținut

48 de ore pe HotNews.ro: Exclusiv Romania renegociaza conventia semnata cu Rusia in 1996; Examenul de Bacalaureat 2011 si din anii '90 . Marile diferente de mentalitate si sistem; Confiscarea confiscarii; Petrom sustine ca a descoperit in sud-vestul Romaniei un zacamant de gaze

HotNews.ro
48 de ore pe HotNews, Foto: Colaj foto
48 de ore pe HotNews, Foto: Colaj foto

Exclusiv Romania renegociaza conventia semnata cu Rusia in 1996. Vezi cum ar putea ajunge Romania sa importe de 4 ori mai mult gaz rusesc

Romania se afla in plin proces de renegociere a Conventiei semnata la Moscova in 1996 cu Federatia Rusa, potrivit unei informatii transmise de Ministerul Economiei la solicitarea HotNews.ro. Aceasta conventie este foarte importanta in conditiile in care face referire la atat la cantitatile de gaze rusesti livrate in Romania, cat si la tranzitul in tari terte. O modificare esentiala a conventiei va fi introducerea dreptului de a revinde in alte state gazele livrate de Rusia pentru consumatorii romani.

Examenul de Bacalaureat 2011 si din anii ’90 . Marile diferente de mentalitate si sistem

Pana in 2000, media obtinuta de un elev la Bacalaureat era aproape aceeasi cu cea pe care acelasi elev o obtinea in anii II si III la facultate. Din 2004, „BAC-ul si-a pierdut valoarea predictiva”, a declarat pentru HotNews.ro Mircea Miclea, psiholog si fost ministru al Educatiei. Acesta a explicat care sunt marile diferente dintre examenele sustinute de elevi in urma cu 20 de ani si Bacalaureatul cu promovabilitate de 44,47%: de la lucrarile sustinute de profesori la clasa si pana la decizia de a urma cursurile unei universitati straine.

VIDEO ​​Google+ versus Facebook. Cum schimba Google Hangouts peisajul retelelor sociale si ce rol au Hulu si Skype in duelul gigantilor

Retelele de socializare au devenit in ultimii ani cheia de bolta a internetului. De la corporatii la guverne, de la start-up-uri la giganti care valoreaza miliarde de dolari, toata lumea vrea o bucata cat mai mare din noul internet si, automat, din viata fiecaruia dintre noi. Odata cu intrarea Google in joc, lucrurile incep sa se schimbe, iar competitia pentru oferirea de noi servicii devine si mai acerba.

Motivarea Tribunalului. De ce a fost eliberat Sorin Ovidiu Vintu. Vezi in text si evolutia dosarelor in care este invinuit SOV

Tribunalul Bucuresti a publicat motivarea decizie prin care Sorin Ovidiu Vintu a fost eliberat din arest in data de 16 iunie. Doi dintre cei trei judecatori ai completului care a decis eliberarea sustin ca ‘inconsistenta probelor’ si ‘starea de sanatate’ a lui Vintu sunt motive temeice pentru ca el sa fie judecat in stare de liberate, in timp ce ‘notorietatea negativa’ nu este un argument pentru mentinerea sa in arest. Un judecator nu a impartasit acesta opinie si a scris in opinia separat ca “interesul public ar fi grav lezat” daca SOV si co-inculpatul Ion Ilie Cezar ar fi eliberati.

Confiscarea confiscarii

Confiscarea extinsa a averilor ilicite risca sa fie golita de continut in Parlament, pe fondul unui joc inteligent politic executat de PSD, dar cu consecinte grave pe termen lung. Ce alegeti, intreaba Ponta? Proiectul Guvernului, care propune confiscarea averilor provenite din infractiuni, inclusiv din coruptie, sau proiectul PSD, care uita de coruptie? Daca votati prima varianta- adauga liderul PSD – nici o problema, o sustinem bucurosi sa nu ziceti ca avem orgolii. Dar ganditi-va bine: tot noi vom aplica legea.

Petrom sustine ca a descoperit in sud-vestul Romaniei un zacamant de gaze: Ar putea fi cea mai importanta descoperire de gaze onshore de pe teritoriul Romaniei din ultimii 6 ani

Petrom a anuntat ca a facut o descoperire importanta de gaze in urma explorarilor la sonda 4539 Totea. Sonda a fost forata in Sud-Vestul Romaniei, in regiunea Olteniei, la o adancime de 3.600 m si a avut ca obiectiv o potentiala acumulare mare, cu presiune ridicata, se arata intr-un comunicat al Petrom. „Carotajul geofizic a indicat mai multe intervale de hidrocarburi in Miocenul inferior. In perioada de teste s-a inregistrat, dintr-un singur strat, un debit maxim stabilizat de gaze si condensat de aproximativ 3.100 bep/zi (barili echivalent petrol pe zi).

Fondurile europene, in pericol. Cele 9 problemele sistemice ale Romaniei

Oficialii europeni consultati de HotNews.ro in ultimele zile descriu situatia absorbtiei fondurilor europene ca fiind „dezastruoasa” si „o problema sistemica” pe care Romania va trebui sa o rezolve cat mai repede pentru a evita, pe cat posibil, diminuarea fondurilor in exercitiul bugetar 2014 – 2020. Potrivit unor surse, rata de absorbtie pana in prezent ar fi substantial mai mica decat cifrele raportate oficial si nu ar depasi in realitate 3, 5%. Diferenta intre cifrele raportate oficial, care ajung pana la 14%, ar rezulta dintr-un mod de calcul eronat.

Comportamentul la creditare al IMM-urilor romanesti si relatia lor cu bancile

HotNews a demarat un studiu legat de relatia cu bancile a companiilor mici si mijlocii. Am realizat o baza de date formata din 1200 de companii in functie de cifra de afaceri, regiune si structura de business. Un sfert dintre acestea au raspuns, rezultatele preliminarii indicand o serie de elemente de care bancherii ar trebui sa tina cont in viitor. IMM-urile se plang in principal de normele de creditare considerate uneori prea rigide si de lipsa culturii de business a tinerilor angajati din banci. Nota medie pe care firmele o acorda bancilor cu care lucreaza nu trece de 7.

O portiune din zidul cetatii Sarmizegetusa Regia, afectata de un excavator ce lucreaza la amenajarea unei parcari. „Este inadmisibil ce s-a intamplat”, spun arheologii

O portiune de 30 de metri din zidul de vest al cetatii dacice Sarmizegetusa Regia a fost afectata de lucrarile executate de o firma privata pentru amenajarea unei parcari, care nu detine autorizatie de la Comisia Nationala de Arheologie, transmite Agerpres. Potrivit informatiilor, un utilaj nesupravegheat de specialisti a excavat pamantul pana la aproape o jumatate de metru distanta de Poarta de Vest a sitului monument UNESCO, aflat in Muntii Orastie.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro