Sari direct la conținut

7 metode de frecat menta la serviciu fara sa se prinda nimeni

HotNews.ro

Ce faci cand ai chef de orice altceva decat munca, iar seful e cu ochii pe tine? Poti sa te apuci de treaba… sau poti sa te apuci de simulat munca, doar ca trebuie sa fii subtil. Iti prezentam, in continuare, cateva metode prin care poti taia munti de frunza la caini, fara ca cei din jur sa se prinda.

1. Masa de lucru

Cuvantul cheie este dezinformarea: ca sa poti lenevi in voie, trebuie sa arati ca si cum ai fi cel mai sarguincios, asa ca incearca sa arati mereu ca si cum ai fi extrem de ocupat. Aranjeaza-ti lucrurile de pe birou asa incat sa dea impresia de haos: hartii peste hartii, post it-uri, dosare, cani de cafea.

2. Servieta

Poarta dupa tine o mapa burdusita si ia-o acasa, dupa tine. Colegii vor avea senzatia ca tu chiar iti iei munca in serios. Mai poti incerca, de asemenea, sa te agiti incolo si-ncoace cu un vraf de hartii sub brat, parand preocupat si stresat. Nu doar ca vei arata foarte prins, dar vei fi si mai putin abordabil, impiedicandu-i pe colegi sa vina sa te intrebe despre proiectele la care lucrezi.

3. Aparenta

Imbraca-te in tinute office si fii punctual. Din cand in cand, roaga cate un coleg care iese pe-afara sa iti ia si tie ceva de mancare, pentru ca tu sa poti ramane in continuare la birou, “lucrand” din greu. In acest fel, nimeni nu se va indoi de etica ta profesionala.

4. Internetul

Asta e… daca intr-adevar TREBUIE sa fii la munca, macar bucura-te de tot ce are internetul de oferit – incearca joculetele online, mai stai la barfa cu amicii pe mess sau fa-ti rezervari pentru concediul binemeritat.

Pont: foloseste un soft care se numeste “workFriendly”; acesta iti face toate paginile deschise sa arate ca si documentele Word, asa incat colegii care trec pe langa calculatorul tau vor crede ca te spetesti cu treaba, cand tu de fapt doar te uiti ce mai e interesant diseara la tv.

5. Limbajul nonverbal

Cand esti la lucru, gesturile si actiunile tale trebuie sa dea impresia ca esti tot timpul prezent si implicat. Asa ca mai usor cu rasul, chicotitul, priviri languroase peste umar la colega de birou sau exclamatii atunci cand mai primesti cate un link interesant.

6. Concediul medical

Daca iti place sa-ti iei zile libere din cand in cand, vei avea nevoie si de un motiv bun. Poti lipsi sub motivul ca nu te simti bine – asa ca hotaraste-te ce boala iti vei alege, fie ca e o migrena, alergie sau conjunctivita. Colegii, cu siguranta, nu vor vrea printre ei pe cineva contagios, mai ales daca acel cineva foloseste si prosopul comun de la baie. Documenteaza-te asupra simptomelor si al tratamentului, ca sa stii ce sa spui dupa aceea.

Nu alege primul diagnostic care-ti apare la o cautare pe internet, fiindca s-ar putea ca anexita, in cazul in care esti barbat, sa nu-l impresioneze prea tare pe seful tau. De asemenea, nu alege o boala prea grava pentru ca, daca se va afla ca nu e adevarat, n-o sa-ti fie prea bine.

Un alt motiv foarte bun e copilul care ti se imbolnaveste: nimeni nu pune intrebari. Motiveaza ca trebuie sa il duci la doctor sau sa-l iei de la scoala, iar daca nu ai copii, inventeaza un nepot sau un verisor. Atentie la cate zile libere iti iei, pentru ca daca folosesti prea mult motivul acesta, vei avea tot timpul din lume sa lenevesti dupa ce o sa fii concediat.

7. Minciuni credibile

La un moment dat, colegii vor deveni suspiciosi, asa ca va trebui sa „dovedesti” intr-un fel sau altul motivele pentru care lipsesti. Daca ai spus ca trebuie sa ai grija de un copil ori de o pisica sau un catel, atunci arata-le poze, oricum nu va sti nimeni ca atat copilul, cat si animalul sunt ai altor oameni. Eventual, adauga o povestire usor patetica despre cel mic sau despre cum toarce pisica atunci cand se cuibareste langa tine seara.

De asemenea, cand suni la birou pentru ca „ti-e rau”, pune-ti in aplicare talentele actoricesti. Nu face exces de zel si nu da nici informatii explicite. Daca sustii ca esti acasa, in pat, cand tu esti prin oras, ai grija sa nu te tradeze vreun zgomot de fundal, eventual intra intr-un magazin sau intr-un loc mai linistit ca sa poti vorbi.

Odata ce ai tras minciuna, noteaza-ti-o intr-un carnetel pentru ca, la un moment dat, s-ar putea sa te incurci in ele.

Sursa: videojug.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro