Sari direct la conținut

FOTO Urme uriașe ale dinozaurilor care au trăit în Cretacicul timpuriu, descoperite în albia unui râu din Texas

HotNews.ro
Urme uriașe ale dinozaurilor care au trăit în Cretacicul timpuriu, descoperite în albia unui râu din Texas, Foto: Handout / AFP / Profimedia
Urme uriașe ale dinozaurilor care au trăit în Cretacicul timpuriu, descoperite în albia unui râu din Texas, Foto: Handout / AFP / Profimedia

Urmele unor dinozauri care probabil au trăit în urmă cu circa 113 milioane de ani în urmă au ieşit la iveală în albia unui râu din Texas după ce a secat, relatează AFP.

Aceste urme adânci erau anterior îngropate, umplute cu sedimente şi acoperite cu apă – ceea ce a ajutat la conservarea lor.

„Din cauza condiţiilor de secetă excesivă din această vară, râul a secat complet în majoritatea locurilor, ceea ce a permis scoaterea la iveală a unor noi urme în parc”, a declarat Stephanie Salinas Garcia, de la Departamentul responsabil pentru parcuri şi faună sălbatică din Texas.

Descoperirea lor i-a încântat pe angajaţii parcului, situat în apropierea oraşului Dallas şi numit „Dinosaur Valley” din cauza prezenţei a numeroase urme de dinozaur în incinta sa.

Urmele datează de 113 milioane de ani

Ar putea fi vorba de una dintre cele mai lungi secvenţe de urme de dinozaur din lume, potrivit textului care însoţeşte aceste imagini impresionante publicate de parc pe reţelele de socializare.

„Majoritatea urmelor descoperite recent în diferite părţi ale râului din parc au fost lăsate de un Acrocanthosaurus”, un teropod care la maturitate putea măsura cinci metri şi cântări şapte tone, a explicat Stephanie Salinas Garcia.

Sauroposeidon-ul este cealaltă specie de dinozaur care şi-a lăsat urmele în parc. Datorită gâtului său lung, acesta putea ajunge la maturitate la o înălţime de 18 metri şi o greutate de 44 de tone.

„Urmele de dinozaur din parc datează de 113 milioane de ani”, a adăugat Stephanie Salinas Garcia.

Parcul a fost deschis în 1972 pentru a proteja aceste urme străvechi, potrivit site-ului său.

Curioşii nu vor putea însă admira prea mult timp aceşti noi paşi preistorici, deoarece în curând vor fi din nou acoperiţi de apă odată cu venirea ploilor. (Sursă Agerpres)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro