Sari direct la conținut

Cine îl mai susține pe Joe Biden acum când „rebeliunea tăcută” crește? NY Times îi cere din nou să se retragă

HotNews.ro
Cine îl mai susține pe Joe Biden acum când „rebeliunea tăcută” crește? NY Times îi cere din nou să se retragă
Președintele SUA, Joe Biden FOTO: Kyle Mazza / AFP / Profimedia

Joe Biden și-a numărat joi susținătorii în tabăra democrată, unde rebeliunea latentă nu a condus încă la un apel masiv la retragerea candidaturii sale, în ciuda îndoielilor cu privire la energia și rezistența sa, potrivit AFP.

„Pentru moment, președintele Biden este candidatul și noi susținem candidatul democrat care îl va învinge pe Donald Trump. Acesta este un fapt. Aceasta este poziția noastră”, a declarat Peter Aguilar, un reprezentant ales din California, după o reuniune a democraților din Cameră.

Așadar, nu a existat un entuziasm nebun, ci doar pragmatism și chiar resemnare din partea parlamentarilor partidului, care s-au întors la Washington în această săptămână pentru o sesiune.

„Este singurul nostru candidat” și „sper că îl vom susține cu toții”, a declarat reporterilor democratul Jerry Nadler.

Cu toate acestea, potrivit presei americane, până acum înclinase spre retragere.

Mike Quigley, unul dintre primii democrați care l-au abandonat public pe Joe Biden, nu s-a răzgândit.

„Trebuie să se retragă pentru că nu poate câștiga și colegii mei trebuie să realizeze acest lucru”, a spus el, subliniind că partidul rămâne divizat.

Diviziuni

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a subliniat că președintele american a primit sprijinul unor grupuri de aleși afro-americani și hispanici, precum și al unor parlamentari progresiști proeminenți, precum Alexandra Ocasio-Cortez.

Ea a spus că era necesar să îl însoțească pe teren pentru a „simți” sprijinul de care se bucură președintele în rândul alegătorilor.

Karine Jean-Pierre ne-a asigurat, de asemenea, că „da”, Joe Biden este hotărât să guverneze timp de patru ani, mandatul complet, dacă va câștiga în noiembrie.

Cu alte cuvinte, el nu are nicio intenție să predea de bună voie frâiele vicepreședintei Kamala Harris.

În timp ce viitorul său politic este discutat pe coridoarele Congresului, Joe Biden joacă marți cartea internațională.

El urmează să țină un discurs important la deschiderea summitului anual al NATO în capitala SUA și să aibă o serie de întâlniri bilaterale, inclusiv una joi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care vor fi toate ocazii de a-i măsura rezistența și energia.

Președintele american repetă, pe un ton din ce în ce mai vehement, că va rămâne în cursă, făcând abstracție de îngrijorările legate de starea sa fizică și de sondajele mediocre.

Cererea New York Times

Democratul este convins că „electoratul de bază” este în spatele său și că discuțiile despre candidatura sa nu sunt decât retorica „elitelor” politice, a marilor donatori și a jurnaliștilor de opinie.

Comitetul editorial al New York Times, care reunește cei mai importanți editorialiști ai săi și care i-a cerut deja democratului în vârstă de 81 de ani să se retragă, a făcut-o din nou marți.

Democrații „trebuie să-i spună că se face de râs și că își pune în pericol întreaga moștenire politică”, afirmă liderii cotidianului newyorkez.

Cu doar patru luni înainte de alegerile prezidențiale, forțarea lui Joe Biden să arunce prosopul ar fi o operațiune extrem de nesigură și de periculoasă pentru partidul său.

Chiar dacă ar reuși, democrații ar trebui să se descurce fără să se sfâșie între ei pentru a face să apară un alt candidat, cel târziu până la convenția de nominalizare din august.

Ar mai rămâne doar aproximativ două luni de campanie înainte de alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

Citește și:

VIDEO Momentul în care Joe Biden devine incoerent în timpul dezbaterii prezidențiale / Replica lui Trump

VIDEO Joe Biden, reacție uluitoare după dezbaterea cu Trump

 SE RETRAGE BIDEN? Cifrele dezastrului pentru președintele Biden în primele sondaje după dezbatere: câți americani au încredere că el mai poate conduce țara încă 5 ani / Cum arată cifrele pentru Trump

Aceștia sunt posibilii înlocuitori ai lui Biden în cursa prezidențială. Cine este omul de care republicanii se tem cel mai mult

INTERVIURILE HotNews.ro