Sari direct la conținut

Un sociolog explică cine poate lua, de fapt, voturile Dianei Șoșoacă: Nu e George Simion

HotNews.ro
Diana Șoșoacă și George Simion, în Parlament, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Diana Șoșoacă și George Simion, în Parlament, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Sociologul Vladimir Ionaș spune că nu George Simion va beneficia cel mai mult din punct de vedere electoral după ce Curtea Constituțională a invalidat candidatura Dianei Șoșoacă, așa cum au sugerat mai mulți politicieni și unele voci publice. Potrivut sociologului, principalul câștigător ar urma să fie candidata USR, Elena Laconi.

„Evident ca s-a discutat foarte mult despre cine este cel mai avantajat de interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă. Cel mai la îndemână răspuns este George Simion. Probabil de aceea a fost îmbrățișat acest răspuns de foarte multa lume, deja fiind văzut ca omul cu cele mai mari șanse sa fie în turul 2”, a scris Vladimir Ionaș pe Facebook.

„Este adevărat ca cea mai mare problema a lui George Simion a fost reprezentată de Diana Sosoaca. Dar electoratul care s-a dus către Diana Sosoaca i-a pus deja lui George Simion ștampila de trădător – este atributul cel mai folosit în dreptul sau.

Atunci unde se duce acest electorat? Vom vedea în perioada următoare. Dacă ar fi sa presupun, bazându-mă pe atașamentul acestui electorat față de Diana Șoșoacă și pe valorile pe care le are, cea mai mare parte a acestui electorat va aștepta o linie propusă de Diana Șoșoacă. O mica parte va migra autimat către Elena Lasconi, iar o altă parte către ceilalți candidați suveraniști.

Cum mă îndoiesc de faptul că Diana Șoșoaca își va îndemna electoratul să îl voteze pe Simion cred că principalul beneficiar va fi Elena Lasconi (chiar cu susținerea Dianei Șoșoacă)”, a explicat sociologul.

Șoșoacă a acuzat că scoaterea sa din cursă s-a făcut „în folosul liderului AUR, George Simion, care are astfel șanse mai mari să intre în turul al doilea, iar Marcel Ciolacu ar avea un adversar mai accesibil în finala prezidențială”.

Mai mulți lideri politici, între care Elena Lasconi și Nicolae Ciucă, au acuzat că în spatele deciziei se află PSD.

INTERVIURILE HotNews.ro