Un istoric austriac îl descria acum doi ani pe Călin Georgescu și vedea ce n-au surprins acum nici sondajele de opinie: „Subestimat de public, dar foarte prezent în mediile provinciale”
În urmă cu mai bine de doi ani, istoricul austriac Oliver Jens Schmitt îi făcea un portret lui Călin Georgescu, într-un interviu acordat jurnalistei Magda Grădinaru, de la Spotmedia.
„Subestimat de public, dar foarte prezent în mediile provinciale, este liderul autoproclamat al Mișcării pământul strămoșesc, Călin Georgescu. El se pune în scenă cu un limbaj clar neolegionar; imită chiar și modul lent de a vorbi al lui Codreanu; mișcarea sa folosește clar simbolistica neolegionară, cum ar fi culoarea verde, și se distinge prin strategii legionare, cum ar fi taberele de muncă, care sunt prezentate în mod mediatic. Mișcarea lui Georgescu este susținută de cunoscuți reprezentanți ai taberei naționaliste, printre care și vicepreședintele Academiei Române, Victor Voicu”, susținea Oliver Jens Schmitt, autorul mai multor cărți și studii despre extrema dreaptă românească interbelică.
„Spre deosebire de Simion, Georgescu se prezintă ca un lider hotărât „pentru neam și țară”, călăuzit de Dumnezeu. Acest limbaj corespunde cu dicțiunea Legiunii, care este chiar mai clară la Georgescu decât în AUR”, adăuga acesta.
Călin Georgescu are mari șanse la turul doi al alegerilor prezidențiale din 8 decembrie, clasându-se în primii doi candidați ai rezultatelor parțiale din 24 noiembrie. Georgescu a apărut abia în ultimele săptămâni în sondaje, dar niciodată cu mai mult de 10%.