Sari direct la conținut

​Nutriție și sănătate: Beneficii surprinzătoare pentru doamne când încep ziua mâncând ciocolată cu lapte

HotNews.ro
Posibilele beneficii ale consumului de ciocolata, Foto: MorgueFile.com
Posibilele beneficii ale consumului de ciocolata, Foto: MorgueFile.com

Ciocolată cu lapte în fiecare zi pare rețeta pentru a lua în greutate, dar un nou studiu a constatat că, pentru femeile aflate după menopauză, o anumită cantitate într-o perioadă scurtă de timp, dimineața sau seara, contribuie la arderea grăsimii corporale și la scăderea concentrației de zahăr în sânge, informează SciTech Daily.​

Pentru a afla efectele consumului de ciocolată cu lapte la diferite ore ale zilei, cercetători de la spitalul Brigham, a doua clinică universitară de la Harvard Medical School, au colaborat cu colegi de la Universitatea Murcia din Spania. Împreună, au efectuat un studiu pe 19 femei trecute de menopauză, care au mîncat câte 100 g de ciocolată dimineața (în prima oră după sculare) sau seara (în ultima oră înainte de culcare). Apoi au măsurat greutățile și au făcut și alte teste, în comparație cu unele care nu au mâncat ciocolată.

Cercetătorii au constatat că la femeile participante la studiu:

  • Ciocolata, dimineața sau seara, nu a dus la creștere în greutate;
  • Consumul de ciocolată poate influența foamea și pofta de mâncare, compoziția microbiomului și altele;
  • Consumul matinal contribuie la arderea grăsimii corporale și la scăderea concentrației de zahăr în sânge;
  • Consumul de seară modifică metabolismul de repaus și exerciții în dimineața următoare.

„Constatările noastre evidențiază că nu doar ”ce”, dar și ”când” mâncăm pot influența mecanismele implicate în reglarea greutății corporale”, a spus dr. Frank A.J.L. Scheer, neurolog la Departamentul pentru Somn și Tulburări Circadiene la Brigham.

„Voluntarele nu au luat în greutate, în ciuda consumului sporit de calorii. Rezultatele noastre arată că ciocolata reduce aportul de energie ad libitum, asemănător cu observațiile din studii precedente ale diminuării foamei, poftei de mâncare și dorinței de dulciuri”, a spus prof. dr. Marta Garaulet de la același departament de la Brigham.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro