Călin Georgescu, după ce contestația sa împotriva anulării alegerilor a fost respinsă: „Magistrații au cedat în fața falsei puteri politice care le-a corupt judecata”
Fostul candidat în alegerile prezidențiale Călin Georgescu acuză că „justiția a fost din nou îngenunchiată”, iar „poporul a fost condamnat să accepte corupția și nedreptatea ca o stare de fapt”, după ce Curtea de Apel București a respins contestația lui față de decizia BEC de anulare a alegerilor prezidențiale.
„Astăzi, Curtea de Apel București a dovedit că nu are același curaj pe care îl are poporul român. Au ales frica în detrimentul curajului. Au ales să servească sistemul și nu poporul. Și în lipsa dovezilor, în lipsa oricărei probe care ar fi justificat anularea turului 2 al alegerilor prezidențiale, Curtea avea de făcut un singur lucru: doar să recunoască că nu a existat un motiv pentru anularea alegerilor și să dispună reluarea acestora de unde au fost oprite abuziv. Prin ceea ce s-a întâmplat astăzi, poporul a fost condamnat să accepte corupția și nedreptatea ca o stare de fapt”, a transmis Călin Georgescu, într-un mesaj publicat de site-ul Realitatea.net.
De asemenea, Georgescu susține că „justiția a ales astăzi să fie supusă, nu liberă”.
„Justiția a fost din nou îngenunchiată de Klaus Iohannis, de cei nouă judecători ai Curții Constituționale, de Marcel Ciolacu și de interesele externe asupra resurselor naturale și a bogăției țării noastre. Magistrații au cedat în fața falsei puteri politice care le-a corupt judecata. Dar vă spun, adevărata forță suntem noi, poporul român. Să nu uitați asta niciodată, dragii mei, pentru că din acest moment suntem doar noi, prin noi. Conștiința noastră este cea care ne va ghida”, mai spune Georgescu.
Călin Georgescu a atacat în instanță hotărârea BEC de anulare a alegerilor prezidențiale, în baza deciziei Curţii Constituţionale.
Judecătoarea Cristina Ardeleanu de la Curtea de Apel Bucureşti a respins marți, ca neîntemeiată, contestația lui Călin Georgescu. Decizia nu este definitivă şi mai poate fi atacată în termen de 5 zile la Înalta Curte de Casație și Justiție.