Sari direct la conținut

Șase "angajamente-cheie" din Programul de guvernare al USR-PLUS, aprobat sâmbătă

HotNews.ro
Șase "angajamente-cheie" din Programul de guvernare al USR-PLUS, aprobat sâmbătă

USR şi PLUS anunță că au aprobat sâmbătă Programul de guvernare pe care Alianța se angajează să-l pună în practică după alegerile parlamentare și pe care spune că îl va prezenta public, integral, după depunerea listelor de candidaţi la scrutinul parlamentar. Între angajamentele-cheie din program, sunt menționate repararea legilor justiției, depolitizarea școlii, crearea unui Fond Naţional de Modernizare a Infrastructurii din Sănătate și DNA-ul pădurilor.

USR-PLUS anunță, într-un comunicat de presă, că cei aproape 200 de membri care alcătuiesc conducerile reunite ale celor două partide au aprobat sâmbătă Programul de guvernare pe care Alianţa se angajează să-l pună în practică după alegerile parlamentare.

  • „Programul de guvernare propus de USR PLUS va aduce o schimbare radicală a modului de a guverna în România. Avem nevoie de un stat eficient, care să acţioneze curat, profesionist, în interesul cetăţeanului, ca partener al mediului de afaceri şi al societăţii civile. În anii următori, cetăţenii şi mediul antreprenorial au nevoie de stabilitate şi predictibilitate, iar statul român are nevoie de reformă şi de modernizare pentru a se scutura de tarele incompetenţei, corupţiei, ineficienţei, de moştenirea lăsată de politicieni care l-au politizat pentru a-l captura.
  • Am discutat astăzi în structura de conducere comună a USR şi PLUS conţinutul programului, elaborat cu participarea a peste 200 de oameni cu expertiză şi experienţă pe domeniile acoperite de program. Revoluţia Bunei Guvernări pe care o propunem înseamnă, de fapt, revenirea la o guvernare a bunului-simţ”, a declarat Dacian Cioloş, copreşedinte al Alianţei şi propunerea de prim-ministru a USR-PLUS.
  • „Un program de guvernare înseamnă evoluţie, soluţii şi solidaritate. Înseamnă că ai o viziune pentru viitor şi această viziune are mecanisme bine definite, detalii şi termene şi indicatori prin care măsori evoluţia. Asta au făcut colegii noştri care au lucrat la documentul pe care l-am adoptat azi: au identificat probleme şi au venit cu soluţii. Înainte de a scrie s-au consultat cu experţi, cu societatea civilă, mediul de afaceri şi cu membri de partid. Au reuşit astfel să alcătuiască cel mai bun program dintre toate cele pe care electoratul le va avea la dispoziţie în această campanie. Cei patru ani care se încheie în decembrie au fost anii opoziţiei. Şi a fost dură. Anii care vin sunt cei ai construcţiei. Şi va fi durabilă”, a subliniat Dan Barna, copreşedinte USR-PLUS.

Programul va fi prezentat public, în integralitate, după depunerea listelor de candidaţi USR- PLUS, precizează sursa citată.

Şase „angajamente-cheie” din cele 40 cuprinse în Programul de guvernare USR PLUS:

  • „Să nu mori cu dreptatea în mână. Vom repara tot ce a distrus PSD în materie de Justiţie, de la corectarea legilor Justiţiei şi desfiinţarea Secţiei Speciale la repornirea activităţii DNA, reincriminarea neglijenţei în serviciu şi revenirea la vechea definiţie a abuzului în serviciu. De asemenea, vom eficientiza şi transparentiza actul de justiţie prin măsuri precum informatizarea, transmiterea online a şedinţelor de judecată, achitarea simplificată a taxei judiciare de timbru, restructurarea circumscripţiilor judecătoriilor, suplimentarea numărului de judecători din sistemul judiciar.
  • Fără politică în şcoală. Desfiinţăm, treptat, inspectoratele şcolare şi organizăm concursuri pentru directorii de şcoli, astfel încât să avem manageri performanţi la conducerea unităţilor de învăţământ.
  • Creăm un Fond Naţional de Modernizare a Infrastructurii din Sănătate. Este vorba de un program de 1 miliard de euro pentru următorii patru ani, prin care să fie finanţată renovarea sau reconstrucţia de spitale.
  • Împădurim România şi creăm DNA-ul Pădurilor. Simultan cu organizarea unui Parchet dedicat infracţiunilor de mediu, vrem să atragem fonduri europene, private şi bugetare pentru atingerea unui ritm de împădurire anual care să permită ca, până în 2050, să acoperim cu păduri aproximativ 40% din suprafaţa terestră a României.
  • Bani europeni în industrii ale viitorului. Vrem să dezvoltăm România prin investiţii în tehnologii verzi şi energie curată, digital & industrie 4.0, prelucrare cu valoare adăugată înaltă şi inovare, ecoturism, industrii creative.
  • Internet pentru toţi. Oricine, oriunde, să aibă acces la internet de mare viteză pentru că aceasta este autostrada viitorului”.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro