Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Cum trebuie să joace Halep pentru a o învinge pe Serena Williams. Sfaturile unei multiple campioane de Grand Slam; Coşmarul de pe linia 41: soluţiile Metrou Uşor pentru ca o cursă Casa Presei – Ghencea să nu mai dureze peste două ore

HotNews.ro
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto

Cum trebuie să joace Halep pentru a o învinge pe Serena Williams. Sfaturile unei multiple campioane de Grand Slam. Martina Navratilova, câștigătoarea a 18 turnee de Grand Slam, a sfătuit-o pe Simona Halep cum să joace, explicând și ce lovitură să folosească mai des. „Eu aș servi și-n corpul Serenei, ceea ce nu-i place americancei. Aș sfătui-o pe Simona să joace în lungul liniei, nu în diagonală. Când trimiți mingea în cross, Serena nu trebuie să se miște mult. E deja acolo unde vine mingea. Când dai în lungul liniei, Serena e nevoită să alerge pe teren. Mai presus de toate, Simona trebuie să stea aproape de Serena. Când conduce, Williams se relaxează și nu mai simte presiunea”, a spus ea conform Libertatea.

Ziarul de Iași: Managerul de la Infecțioase, Carmen Dorobăț, trei ani cu suspendare pentru mită. Carmen Dorobăț a fost condamnată în această după-amiază la trei ani de închisoare cu suspendare, potrivit unor surse juridice oficiale. Dorobăț a fost găsită vinovată pentru luare de mită. Mai mult, ea nu va mai avea voie să predea la UMF. Și soțul lui Carmen Dorobăț, Gheorghe Dorobăț, a fost condamnat la doi ani și trei luni de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Concluziile observatorilor: nu au existat fraude la votul din 26 mai. Comisia parlamentară condusă de Lia Olguța Vasilescu caută fraude anti-PSD într-un scrutin bramburit chiar de propriul ei partid și pune presiune înaintea prezidențialelor. Despre alegerile din 26 mai, șeful AEP a întărit opinia că nu există indicii de fraudă. Mitulețu a comentat și despre comisia parlamentară care vrea să verifice posibilele fraude ce ar fi putut să apară la votul pentru mandatele europene: „Mai nou se fac verificări cu privire la suspiciuni din spațiul public și nu cu privire la suspiciuni din documente”, relatează Deutsche Welle.

​Vinerea turbată pe litoral. Mai multe accidente rutiere petrecute în acelaşi loc, în aceeaşi zi, din aceeaşi cauză. Un accident soldat cu avarierea a trei maşini şi rănirea a patru oameni a avut loc pe şoseaua Constanţa-Mangalia. În acelaşi loc, în dreptul staţiei Peco de la Neptun, s-a mai petrecut un accident cu câteva ore înainte. Alte două accidente trase la indigo, produse în acelaşi loc, s-au întâmplat tot vineri, 12 iulie, pe o stradă din Constanţa. Accidentele s-au petrecut pe strada Mihai Viteazu din Constanţa, zona cuprinsă între intersecţia cu Bulevardul Mamaia şi magazinul Tomis. Ambele au fost cauzate de neacordarea de prioritate, potrivit Adevarul.

Coşmarul de pe linia 41: soluţiile Metrou Uşor pentru ca o cursă Casa Presei – Ghencea să nu mai dureze peste două ore. În cazul liniei 641 sensul spre terminalul Ghencea, propunem utilizarea rampei sudice a pasajului Grant de către toate vehiculele astfel: banda 1 pentru sensul spre Piața Presei, iar banda 2 pentru sensul spre Ghencea. Este nevoie de scoaterea unor porțiuni de gard și borduri la capetele rampelor Ceahlău și Turda. De asemenea, propunem spre analiză înființarea unei stații de autobuz sub pasajul Grant pentru linia 642, deoarece există cerere în rândul călătorilor, sunt soluțiile pe care le propune Asociația „Metrou Ușor” conform Economica.

Un tremur banal? Sau final, ca un cântec de lebădă? Şi pe cei mai placizi i-a alarmat al treilea acces public de dârdâieli al cancelarei. Asigurările rapide, dar imprecise şi explicaţiile în doi peri nu pot calma. E oare începutul sfârşitului pentru ea? Dar pentru Europa? E şefa executivului principalei puteri economice europene. E neîncoronata regină a unei Europe care tremură şi ea, din toate încheieturile, cuprinsă, cum e, la senectute, de multiple accese de scleroză continentală în plăci. De nevroze şi de atentate zguduitoare la unitatea sa. De cutremurătoare ispite secesioniste, ca Brexit, scrie Deutsche Welle.

Eu am decis să nu mai fug. Am dat Londra pe București și acum sunt fericit. Mă cheamă Ion. Am 27 de ani. De câteva luni am părăsit un job călduţ într-o bancă de investiţii din Londra, unde am stat 3 ani. În prealabil am făcut facultatea la Oxford. Da, acel Oxford. 7 ani, în total. Să trăieşti la 2.000 de kilometri departe de casă şi să încerci să te integrezi într-o cultură nouă te schimbă. Şi cum ziceam, trăiam visul românesc, ai mei erau mândri, eram în AMERICA. Înconjurat de englezi şi alţi internaţionali cu care — ce să vezi — mă înţelegeam! Extraordinar chiar, notează Republica.

Cât costă o casă inteligentă din lemn? Fără lemn ignifugat, pentru că este toxic, dar cu un șemineu de poveste. „Depinde de mărime, de pretenții. O casă de 100 de metri pătrați, de exemplu, cu două băi, două dormitoare, living cu bucătărie open-space, cămară, dar și terase, neincluse în suprafața amintită, dar incluse în preț, ajunge cam la 50.000 de euro”, a spus Ionel Borca. „Dacă proprietarul vrea și șemineu, la prețul inițial se mai adaugă 2.000, 3.000 de euro, nu mai mult. Dar facem o casă inteligentă”, mai spune el pentru Capital.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro