Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Traian Bogan, minerul care a trecut de la PRM la UDMR: ”În țara asta, în minoritate sunt adevărul și cinstea"; Amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi majorate substanțial. Recidiviștii vor fi pedepsiți și cu muncă în folosul comunității

HotNews.ro
Actualitate, Foto: Colaj foto
Actualitate, Foto: Colaj foto

Maia Sandu, la Bruxelles – Zinaida Greceanîi, la Moscova. „Vrem să construim un viitor, nu răzbunare”. La Bruxelles, Maia Sandu a promis că va dărâma sistemul corupt, construit de oligarhul Plahotniuc, că cei responsabili de uriașul jaf bancar din 2014 vor răspunde și că, într-o zi, Moldova va bate cu încredere la ușa UE. În paralel, președintele Parlamentului Republicii Moldova, socialista Zinaida Greceanîi, participă la Forumul internațional „Dezvoltarea parlamentarismului”, care se desfășoară la Moscova. În discursul său, Greceanîi a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat, la începutul lunii iunie, în Republica Moldova. Potrivit ei, Moldova este „un exemplu unic de cooperare a marilor jucători geopolitici și regionali în interesul și beneficiul unui stat”, potrivit Deutsche Welle.

Amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi majorate substanțial. Recidiviștii vor fi pedepsiți și cu muncă în folosul comunității. Amenzile pentru organizarea de petreceri și tulburarea liniștii în apropierea locuințelor vor crește de câteva ori, în timp ce repetarea actelor de deranjare a liniștii locatarilor, prin zgomote, larmă, muzică sau petreceri, va fi sancționată inclusiv cu muncă în folosul comunității, potrivit unui proiect de lege adoptat miercuri de Camera Deputaților, în calitate de for decizional al Parlamentului. Proiectul aduce modificări și organizării și funcționării Poliției Române, refuzul unui cetățean de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției urmând să atragă o amendă mai mare, potrivit Profit.ro.

Cristian Tudor Popescu: În România, dreptatea merge șnur: Înalta Curte de Justiție condamnă corupții, Curtea Constituțională jumătate plus unu pesedisto-udemeristă îi eliberează. E chiar mai tare decât repauzata Curte Constituțională de la Chișinău, alcătuită din țucălarii mafiotului Plahotniuc. Totuși, propun o îmbunătățire a mecanismului. Parlamentarii nu pot fi urmăriți penal decât cu aprobarea Parlamentului. Dar ștabii care nu sunt parlamentari, ei ce să facă? Să ajungă pe mâna procurorilor și judecătorilor? Să sufere din greu până când îi eliberează CCR?, srie CTP pe Republica.ro.

Traian Bogan, minerul care a trecut de la PRM la UDMR: ”În țara asta, în minoritate sunt adevărul și cinstea”. Când au încercat să explice scorul neobișnuit obținut de UDMR la europarlamentare, în multe județe din Oltenia sau Moldova, unii dintre liderii formațiunii politice l-au chemat în ajutor pe Traian Bogan, consilier local într-o comună din Bihor (Criștioru de Jos) din partea partidului condus de Kelemen Hunor. Nici mai mult, nici mai puțin, un fost miner în exploatările de uraniu din Apuseni devenea unul dintre cei care păreau să fi influențat major soarta UDMR-ului la ultimele alegeri. Traian al lui Bogan a ajuns, peste noapte, imaginea revărsării valorilor partidului în afara bazinului său electoral tradițional, doar atât cât să treacă de cota 5, scrie pressone.ro.

Rep. Moldova: A. Slusari: „Dacă noi n-o să fim în stare să recuperăm toţi banii, măcar hoţii să fie cunoscuți”. Alexandru Slusari, preşedintele anchetei parlamentare pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sectorului bancar, ne-a spus astăzi că documentul, pe care comisia sa va decide cel mai probabil să-l publice, nu conţine şi o listă exhaustivă a beneficiarilor celebrei fraude bancare, listă pe care Procuratura de la Chişinău ar deţine-o din martie 2018, dar refuză în continuare s-o prezinte noilor autorităţi. Alexandru Slusari se declară totuşi sigur că va obţine în timpul apropiat acces la listă. El mai spune că va opta pentru publicarea ei imediat ce o va primi, potrivit Radio Europa Liberă.

Un oficial din Sănătate îi spune unei mame: Nu o să fac un program național pentru un singur copil. Povestea unui bebeluș care vrea să trăiască. Un secretar din Ministerul Sănătății i-a spus Alinei Poterașu că Statul nu va face program național de nutriție parenterală pentru patru copii, unul dintre ei fiind al femeii pe care o avea în față. Alina Poterașu este mama unei fetițe în vârstă de 11 luni, născută fără pancreas. Internată de la naștere în secția de Terapie Intensivă nou-născuți de la Marie Curie, Marina reprezintă o raritate medicală, fiind diagnosticată cu Sindrom Mitchell Reiley. Asta înseamnă diabet neonatal insulino-dependent, malformație de tub digestiv – atrezie duodenală ejectată și ectopie de țesut pacreatic, scrie Republica.ro.

Cine câştigă din propulsarea Ursulei von der Leyen la cârma UE? E clar că soluţia von der Leyen la cârma Comisiei Europene (una imposibil de găsit fără Angela Merkel şi fără celelalte numiri progresiste în posturile cheie ale UE) e bună. Chiar excelentă. Întrebarea e: pentru cine? Pentru Germania? Pentru Europa? Pentru democraţie? Germania, se ştie, nu mai e ce-a fost. O talonează îndeaproape România, ale cărei trenuri depăşesc, pe ruta Timişoara-Mangalia, până şi întârzierile de coşmar ale companiei Lufthansa. Dar ce-i al ei e-al ei. Are guverne de vis. Cu miniştri de vis ca Ursula von der Leyen. Care nu e Dăncilă, ci poliglotă. Nu se preface că n-ar înţelege că secţia specială de investigare a magistraţilor distruge independenţa justiţiei româneşti, prefăcând-o în bordel. Nu e nici Renate Weber, care a făcut totul spre a justifica în Parlamentul European masacrarea justiţiei şi a statului de drept românesc, potrivit Deutsche Welle.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro