Sari direct la conținut

​Subiectele zilei: Oportunistul Mihai Fifor, liderul care va conduce PSD din Kiseleff. S-a dezis de Dragnea, s-a răzgândit, a fost la un pas de bătaie cu Oprişan; Prețurile de pe litoralul românesc de la 1 iulie

HotNews.ro
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto

​Oportunistul Mihai Fifor, liderul care va conduce PSD din Kiseleff. S-a dezis de Dragnea, s-a răzgândit, a fost la un pas de bătaie cu Oprişan. Fifor e genul de politician care se pricepe la orice: transporturi, apărare, administraţie, economie. De profesie e filosof. În partid, Fifor a căzut mereu în picioare, reuşind să fie în prejama liderului: Ponta, Dragnea şi, momentan, Dăncilă. Încă o „calitate“: deşi e prins cu minciuna, neagă, nonşalant, evidenţa, notează Adevarul.

4 lucruri importante pe care trebuie să le faci când completezi fișa de înscriere la liceu. Sfaturi de la inspectorul școlar general adjunct Liliana Toderiuc. 1. Să pună opțiuni cât mai apropriate de media lor. În acest scop se pot folosi de broșurile distribuite în școli unde se arată pentru fiecare unitate liceală care a fost ultima medie de admitere în anul 2018. Media este mai importantă decât numărul opțiunii. Absolventul trebuie să pună minimum 10 opțiuni Toderiuc mai spune că un elev cu o medie peste 9,50 ar trebui să pună minimum 10 opțiuni ca să fie sigur că va fi repartizat, notează Libertatea.

Comentariu CTP: Ceaușescu al III-lea. Partidul Bolșevic exclude din start, prin chiar numele său, ideea că ar putea fi și minoritar, în opoziție. A fost conceput să fie mereu la putere, putere dictatorială, indiferent de aparențele democratice. PSD este un partid bolșevic. Dăncilă după Dragnea este Hrusciov după Stalin. Sau Ceaușescu după Dej. Sau Iliescu după Ceaușescu. Înlăuntrul său însă, Partidul Bolșevic nu se schimbă o iotă. Țelul său rămâne același: puterea cu orice preț, puterea pentru putere, puterea totală, potrivit Republica.

Costinești, campioana aglomerației și a prețurilor mici. Ce poți lua cu doar zece lei. Costineștiul rămâne și în această vară stațiunea prețurilor mici, spun tinerii veniți în vacanță. Și-au găsit camere cu bani puțini și nici pe mâncare nu au cheltuit prea mult. Sunt peste 15 mii de turişti veniţi în vacanţă, mulţi atraşi de preţurile mici. Pe plajă, puţini închiriază un şezlong, care costă cel mult 15 lei. Patiser: ”Avem rulouri la patru lei, bruschete 3,5, plăcinte cu brânză cu miere la 3 lei. Practic, cu zece lei se poate sătura un turist, în mare parte da”, relatează Stirile Protv. Cazarea pe litoralul românesc se scumpește. O cameră la hotel va fi 1.000 de lei pe noapte. Cazarea pe litoralul românesc va fi mai scumpă de luni. Hotelierii anunţă că de la 1 iulie, turiştii vor plăti mai mult cu până la 20% pentru o cameră.Potrivit întreprinzătorilor din turism, vinovaţi ar fi chiar turiştii români, pentru că se îngrămădesc la mare tocmai în iulie şi august. Creşteri de preţuri vor fi şi la hoteluri de trei stele, unde o noapte de cazare poate ajunge şi la 350 de lei. Nu vor fi prea ieftine nici camerele de la hotelurile de două stele. Aici, cazarea poate ajunge în medie la 180 de lei pe noapte, conform Digi24.

Învățăturile celor două femei care construiesc un spital de stat, către cei care se luptă cu statul ca să construiască orice lucru bun. Primul spital ”de stat” construit în ultimii 30 de ani a intrat în ultima fază de construcție. În tot acest răstimp, s-au construit mii de săli și terenuri de sport, mii de biserici, sute de sedii de instituții administrative: dar niciun spital de stat. Sunt mai puțin de 4 ani de la ideea de-al construi spitalul, adică mai puțin de jumătate din timpul pe care guvernele îl consumă pregătindu-se să construiască spitalele regionale cu bani europeni, bani pe care i-a pierdut și anul acesta, și anul trecut, și acum doi ani – și dintotdeauna, conform Curs de Guvernare.

Varianta Timmermans la Comisie le pică greu esticilor. Liderii UE, circumspecți în privința deciziei. „Mi-e teamă că această persoană nu este cea potrivită pentru a uni Europa. În trecut am avut sentimentul că nu era foarte pozitiv privind regiunea noastră”, a spus premierul ceh Andrej Babis. „Frans Timmermans nu este un candidat al compromisului. Frans Timmermans este, în mod evident, un candidat care divizează Europa şi în mod cert nu înţelege Europa centrală, nu înţelege Europa care a apărut după colapsul post-comunist”, a spus Mateusz Morawiecki, prim-ministrul Poloniei, scrie Euractiv.

Cea mai frumoasă formă de patriotism. Un campionat de fotbal pentru tineret i-a făcut pe români să redescopere bucuria de avea o echipă națională și, pe mulți dintre ei, i-a făcut chiar să-și regăsească țara pe care au părăsit-o cu inima frântă. Această țara despre care nu mai credeau că poate să-i facă vreodată fericiți. Când redescoperi toate aceste lucruri, cifrele afișate pe tabelele de marcaj nu te mai pot atinge. În tribune au fost 15.000 de români fericiți. Atât de fericiți încât 90 de minute li s-a părut prea puțin, notează Recorder.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro