Sari direct la conținut

Primăria Sectorului 3 desființează locurile de joacă și terenurile de sport din Parcul Constantin Brâncuși, spațiul verde fiind retrocedat. În parc s-au aprobat blocuri de 10 etaje

HotNews.ro
Primăria Sectorului 3 desființează locurile de joacă și terenurile 
de sport din Parcul Constantin Brâncuși, spațiul verde fiind retrocedat.
 În parc s-au aprobat blocuri de 10 etaje

Primăria Sectorului 3 desființează locurile de joacă și terenurile de sport din Parcul Constantin Brâncuși, aflat pe bulevardul cu același nume. Parcul a fost retrocedat în urmă cu mai bine de 10 ani. Recent, Consiliul General al Municipiului București a aprobat Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 3, elaborat de Primăria Sector 3, care permite construirea unor blocuri de 10 etaje pe spațiul verde.

Contactat de HotNews.ro, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că proprietarii l-au dat în judecată și au cerut despăgubiri de 700.000 lei, pe 3 ani, pentru faptul că locul de joacă și terenurile de sport au fost amenajate în parc. Procesul a fost câștigat de proprietari, acesta fiind motivul pentru care desființează locul de joacă și mobilierul din parc.

Foto: Google Maps

Robert Negoiță a explicat situația și pe pagina de Facebook.

”Din nefericire, în activitatea noastră de la Primărie mai avem și evenimente triste, momente complicate, situații în care trebuie să luăm o decizie. Sunt ticăloși, nu mă feresc să spun că sunt ticăloși cei care au retrocedat spații verzi, locuri de joacă și ne-au pus în situația în care noi trebuie să le eliberăm. Avem procese în instanță în care așa zișii proprietari care au fost nelegal puși în posesie, și acum cer despăgubiri pentru că un leagăn și un tobogan le ocupă terenul și de asta trebuie să le plătim despăgubiri pentru chestia asta. Poate cineva se gândește că despăgubirile sunt de bun-simț. Vă asigur că nu. Experții și instanțele le dau dreptate și ne văduvesc bugetele cu sute de mii de euro pe an”, a postat Robert Negoiță pe rețeaua de socializare.

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului București a aprobat pe 31 ianuarie 2019 Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 3, un document care stabilește ce se poate construi pe fiecare teren în parte, ce parcele au statutul de spațiu verde și cum este protejat patrimoniul. PUZ-ul permite construirea unor blocuri de 10 etaje în Parcul C-tin Brâncuși și menține regulamentul care permite edificarea unor blocuri de până la 45 m înălțime pe bucata retrocedată în Parcul IOR. Planul urbanistic este elaborat de Primăria Sector 3. Și în Planul Urganistic General cele două terenuri erau construibile, iar PUZ-ul Coordonator al Sectorului 3 a preluat această reglementare.

Nicușor Dan, deputat și vicepreședintele Asociației Salvați Bucureștiul a declarat că Am depus deja o plângere penală la DNA pentru adoptarea acestui PUZ profund nelegal și vom acționa și în instanță pentru a salva spațiile verzi din Sectorul 3. ​

”Distrugerea locurilor de joacă și a terenurilor de sport din Parcul Constantin Brâncuși este o nouă consecință a adoptării Planului Urbanistic Zonal al Sectorului 3 de către Consiliul General.Prin acest PUZ s-a dat liber la construirea în acest parc a unor blocuri de 10 etaje, terenul fiind transformat din spațiu verde în zonă construibilă. Degeaba încearcă acum primarul Robert Negoiță să se victimizeze, deoarece el este direct responsabil de această situație pentru că el a susținut transformarea spațiilor verzi din sector în terenuri construibile, iar acum proprietarii acestor terenuri nu fac altceva decât să-și valorifice drepturile oferite prin PUZ. Dacă în PUZ acest teren rămânea spațiu verde, proprietarii erau obligați să-l amenajeze în continuare ca spațiu verde ( parc, alei, chioșcuri etc). Deja am făcut plângere penală la DNA pentru acest PUZ plin de ilegalități și sper că cei vinovați de distrugerea spațiilor verzi din sectorul 3, în frunte cu primarul Robert Negoiță, să răspundă pentru încălcarea legii”, a postat Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Primăria Capitalei poate lua decizia de a cumpăra spațiul verde sau de a-l expropria, astfel încât parcul să fie salvat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro