Sari direct la conținut

​Utile: Studiu: românii din aceste zone au cel mai mare risc de diabet; Dieta pentru fertilitate: 5 sfaturi pentru a rămâne însărcinată de Sărbători; Ce plante te ajută să învingi anxietatea

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

​Studiu: românii din aceste zone au cel mai mare risc de diabet. Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice (SRDNBM) a demarat un studiu, mai precis o analiză a zonelor țării, pentru a stabili care dintre acestea prezintă cele mai multe cazuri de diabet. Cu toate că, în momentul în care au demarat această analiză, cercetătorii se așteptau ca Banatul și Ardealul să iasă în fruntea clasamentului, din cauza preparatelor grase din aceste zone, aceștia au avut parte de o mare surpriză. „Potrivit unui studiu epidemiologic PREDATOR, în judeţele Iaşi, Bacău, Botoşani, Neamţ, Suceava şi Vaslui 12,38% din populaţia adultă, de 20-79 de ani, suferă de diabet zaharat. Situaţii asemănătoare mai sunt doar în Muntenia (13,39%), respectiv în zona Bucureşti-Ilfov (12,79%)”, scrie Agerpres citat de Divahair.

Dieta pentru fertilitate: 5 sfaturi pentru a rămâne însărcinată de Sărbători. Se recomandă ca, în special, în perioada de reproducere, partenerii să consume produse organice. Produsele din comerţ pot conţine erbicide şi pesticide dăunătoare care afectează atât feritilitatea femeii, cât şi cea a bărbatului, iar studiile arată că legumele şi fructele organice au valori nutriţionale mai bune. Consumă peşti de apă rece! Acizii graşi ajută la producerea hormonilor, reduc inflamaţiile şi ajută la reglarea ciclului menstrual. Peştele este o sursă ideală de omega 3, un acid gras esenţial. Specialistul recomandă evitarea peştilor de ape adânci precum, tonul sau peştele sabie, din cauza potenţialelor concentraţii de mercur. Concentraţi-vă asupra peştilor de apă rece precum, somonul de Alaska, codul şi halibutul, scrie CSID.

Ce plante te ajută să învingi anxietatea. O locuinţă decorată cu multe plante arată ca-n poveşti, iar dacă sunt alese şi corect, aduc şi beneficii sănătăţii. Ele pot purifica aerul, pot calma durerile şi pot reduce stresul. Mai ales dacă petreci mult timp în interior, e bine să ştii ce plante te ajută. Iasomia este o plantă de exterior, însă poate creşte şi în interior. Aroma sa este îmbietoare şi vă poate îmbunătăţi semnificativ calitatea somnului. Reduce anxietatea, induce o stare de bine şi vă poate face să vă treziţi mai odihnit. Rozmarinul îmbunătăţeşte calitatea aerului, funcţionarea memoriei, reduce stresul şi ameliorează anxietatea. Aloe vera este cea mai puternică plantă ce are capacitatea de a purifica aerul. Pe lângă scăderea nivelului de dioxid de carbon pe timpul nopţii, aceasta ajută la înlăturarea unor substanţe nocive din aer, scrie Click.

Sănătatea inimii ar putea fi afectată de mâncatul seara. Un nou studiu sugerează că mesele luate seara, târziu afectează sănătatea inimii. Cercetătorii au prezentat în cadrul Sesiunilor Ştiinţifice Ale Asociaţiei Cardiace din SUA un studiu ce dovedeşte că există o legătură între consumul de alimente seara şi riscul apariţiei bolilor cardiace. Conform Live Science, în cadrul studiului cercetătorii au utilizat o bază de date pentru a analiza informaţii a 12.700 de hiapanici şi locuitori ai Americii Latine cu vârste cuprinse între 18-76 de ani. Specialiştii au analizat datele din două zile separate în care participanţii şi-au prezentat obiceiurile alimentare şi au comparat informaţiile cu măsurători precum tensiunea arterială sau nivelul de insulină, scrie Descopera.

Obiceiul care ucide! Persoanele care fac asta mai mult de 6 ore pe zi au un risc crescut de boli cardiovasculare și mortalitate. Într-o societate în care este de-ajuns să întinzi mâna ca să te bucuri de beneficiile lumii moderne, inactivitatea a devenit inamicul numărul unu al sănătății oamenilor. Alergatul, cățăratul, săritul, mersul sunt nevoi naturale pe care i le refuzăm organismului de fiecare dată când uităm să ne mai „dezlipim” de scaun. Un studiu realizat în 2010 de către Societatea Americană de Cancer și publicat În Jurnalul american de Epidemiologie a demonstrat că statul pe scaun ucide. „Sunt mai mulți factori care ne-au dus la acest rezultat”, declara la acea vreme doctorul Alpa Patel, coordonarorul studiului. Acesta și echipa lui au urmărit timp de 13 ani evoluția medicală a peste o sută de mii de pacienți, care nu avuseseră în familie cazuri de cancer, atacuri de cord sau boli de plămâni. Concluzia a fost că persoanele care au stat în șezut mai mult de șase ore pe zi au înregistrat un risc de mortalitate cu 37% mai mare, decât cei care au stat doar trei ore pe zi. Iar bolile cardiovasculare au fost printre primele cauze de deces, scrie Doctorul zilei.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro