Google permite în continuare scanarea datelor de pe Gmail
Gmail, care are peste 1,4 miliarde de utilizatori la nivel global, permite dezvoltatorilor terți să integreze servicii în platforma de e-mail, cum ar fi planificatorii de excursii și sistemele de management al relațiilor personalizate. Google își apără politica pentru a permite aplicațiilor terță parte să acceseze și să facă schimb de date din conturile Gmail, potrivit unei scrisori publicate joi, scrieCNN.
„Dezvoltatorii pot partaja date cu terțe părți, atâta timp cât acestea sunt transparente față de utilizatori în legătură cu modul în care utilizează datele”, a declarat Susan Molinari, VP al politicii publice și afacerilor guvernamentale pentru America de la Google, în scrisoarea adresată senatorilor.
Google face, de asemenea, „politica de confidențialitate ușor accesibilă utilizatorilor pentru a fi revizuită înainte de a decide dacă să acorde acces”, a spus ea. Utilizatorii pot vizualiza sau elimina accesul la aplicație pe pagina Contului Google – sau pot alege să nu descarce aplicația.
Anul trecut, Google a oprit scanarea e-mailurilor din contul Gmail în scopuri publicitare.
În scrisoare, Molinari a subliniat faptul că niciun angajat uman nu citește Gmail-ul utilizatorilor decât în „cazuri foarte specifice în care ni se solicită să acordăm consimțământul” sau în scopuri de securitate, cum ar fi anchetele privind abuzurile.
Compania a anunțat în scrisoare că dispune de un proces de identificare a aplicațiilor care nu sunt transparente cu privire la modul în care sunt utilizate datele cu caracter personal. Google afirmă că poate suspenda aceste aplicații în „majoritatea cazurilor” înainte de a li se permite accesul la date. Cu toate acestea, nu este clar cât de multe aplicații rău intenționate au fost eliminate.
Scrisoarea vine pe fondul preocupărilor legate de confidențialitatea online și de controlul guvernamental sporit al companiilor de tehnologie.
Comitetul de Comerț al Senatului urmează să lanseze pe 26 septembrie întrebări privind măsurile de protecție a datelor privitoare la protecția consumatorilor , Google, Amazon, Apple, AT&T, Chartered Communications și Twitter.