Sari direct la conținut

Utile: Cum tratăm durerea de spate; Consumul moderat de bere ne-ar putea ajuta inima; Consumul de zmeură consolidează sistemul imunitar

HotNews.ro
utile, Foto: Hotnews
utile, Foto: Hotnews

Probleme cu ficatul? Iată ce alimente trebuie să eviţi! Printre alimentele interzise în bolile de ficat se numără cele bogate în colesterol, precum carnea roșie, creveții, margarina, maioneza, untul, frișca și gălbenușul de ou. Acestea au un risc ridicat de a provoca boli de ficat. Medicii recomandă reducerea consumului de astfel de produse. Le poți înlocui însă, cu încredere, cu cereale integrale, fructe și legume. Tot printre alimentele periculoase pentru ficat se numără cele de tip fast-food. Produsele de tip fast-food sunt pline de calorii, conțin foarte mult sodiu, iar consumate frecvent duc la o acumulare de grăsime în ficat, potrivitClick.

Consumul de zmeură consolidează sistemul imunitar. Bogată în acid elagic, compus fenolic ce ajută la prevenirea cancerului, zmeura inhibă creșterea celulelor canceroase și oprește dezvoltarea anumitor forme de cancer. Bogată în mangan, mineral ce ajută la menținerea valorilor înalte ale ratei metabolice care contribuie la arderea grăsimilor. Consolidează sistemul imunitar. Mineralele precum Vitamina C au rolul să ajute organismul să dezvolte testuri conjunctive puternice și un sistem imunitar capabil să respingă atacul micro-organismelor, potrivitUnica.

Cum tratăm durerea de spate. Cele mai multe probleme ale spatelui te condiţionează să urmezi un tratament prin mişcare pe o perioadă foarte lungă de timp, uneori pe toată perioada vieţii. De aceea, este foarte important să vă prezenţati la medic de la primele simptome. Doar specialistul poate pune un diagnostic clar şi este important ca afecţiunea să fie depistată într-un stadiu incipient. În cele mai multe situaţii, gimnastica medicală este prima recomandare a medicilor. De curând au apărut şi în România metode complemetare kinetoterapiei. Una dintre ele presupune efectuarea exerciţiilor în suspensie, potrivitDigi24.

Consumul moderat de bere ne-ar putea ajuta inima. Studiul „Evaluarea efectului consumului de bere asupra hemostazei la subiecţi sănătoşi” a evaluat impactul consumului moderat de bere asupra echilibrului fluido-coagulant, prin măsurarea concentraţiei unor componente ale sângelui, factori ai sistemului natural de molecule cu activitate anti-coagulantă şi pro-coagulantă. Este vorba despre proteinele C şi S – cu rol de oprire a procesului de coagulare -fibrinogenul – un marker al inflamaţiei şi al stării de hipercoagulabilitate -PAI-1 (inhibitorul activatorului plasminogenului) cu rol de oprire a procesului de coagulare şi homocisteina – marker al disfuncţiei endoteliale, potrivitCSID.

Cel mai sănătos ceai de vară. Topește stratul de grăsime și combate psoriazisul. Datorită proprietăţilor sale laxative, ceaiurile din flori de soc sunt frecvent folosite în curele de slăbire. De aceea, persoanele supraponderale sau chiar obeze nu ar trebui să ocolească aceste preparate, care le ajută să elimine excesul de apă de la nivelul ţesuturilor şi dizolvă stratul adipos. Sfatul specialiştilor ar fi acela de a consuma o cană cu ceai dimineaţa, pe stomacul gol. Pentru obţinerea ceaiului se pune la fiert o jumătate de litru de apă, iar după ce începe să clocotească se ia de pe foc şi se adaugă cinci linguriţe cu flori de soc, după care se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 10 minute, potrivitDoctorul zilei.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro