Sari direct la conținut

Clonarea ar putea schimba industria turismului pana in 2070

HotNews.ro

Clonarea animalelor devine tot mai frecventă – iar clonarea speciilor dispărute ar putea fi urmatoarea. Unii cercetători explorează chiar modul în care clonarea animalelor ar putea schimba industria turismului până în 2070, scrie BBC.

O situație de tip Jurassic Park, in care dinozaurii vor exista din nou pe Pământ rămâne o fantezie. Inversarea procesului de extinctie este incredibil de dificila și nu este clar dacă ADN-ul de dinozaur chiar poate fi recuperat. Cu tehnologia actuală, probele de ADN rămân utile doar pentru aproximativ un milion de ani – deci teoretic am putea clona un neanderthal, dar nu un Triceratops, văzut ultima dată acum 65 de milioane de ani.

ADN-ul mamutului Wolly este mai accesibil. Avem probe de mamut congelate rapid și putem implanta materialul genetic în elefanți, care sunt asemănători din punct de vedere genetic. Nu putem aduce mamutii în habitate asemănătoare cu cele originale, deși, acolo s-ar putea reproduce în mod natural.

Există preocupări etice privind clonarea de animale cu șanse mari de moarte precoce sau stres. În 1996, oamenii de știință au folosit 277 de embrioni clonați pentru a obține o Dolly de succes. „Acum, dacă faceți bovine clonate, puteți transfera 100 de embrioni donați de bovine și obțineți aproximativ 10-20 de animale clonate născute”, spune Tian. „Aceasta este o schimbare uimitoare.”

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro