VIDEO FOTO O alunecare de teren pe lotul 4 al autostrazii A10 Sebes – Turda pune sub semnul intrebarii deschiderea tronsonului pana la finalul anului. Cum se vede alunecarea filmata din drona
O alunecare serioasa de teren a avut loc recent pe traseul Lotului 4 din autostrada A10 Sebes – Turda, afectand si corpul autostrazii aflate in constructie. Alunecarea pune sub semnul intrebarii finalizarea tronsonului si deshiderea traficului pana in luna decembrie 2017, in ciuda promisiunilor date de autoritati cum ca Lotul 4 impreuna cu Lotul 3 vor fi inaugurati pana la final de an. Vezi in articol cum arata zona afectata de alunecarea de teren filmata din drona si fotografiata din satelit.
„Lotul 4 din Autostrada A10 Sebes-Turda, intre nod Turda si nod Decea, construit de Porr, este aproape de finalizare. Din pacate, pe lot a aparut o alunecare urata care a angrenat nu doar taluzul unui debleu, ci si aliniamentul autostrazii, asa cum se poate observa din fotografii”, scria in urma cu cateva zile Asociatia Pro Infrastructura.
„In ciuda acestei alunecari serioase si a volumului mare de munca ramas de executat in zona Lacului Stejeris, constructorul isi asuma in continuare, conform surselor noastre, data de 30 noiembrie 2017 pentru finalizarea lucrarilor cel putin la un nivel care sa permita deschiderea traficului fara restrictii, in deplina siguranta. In zona alunecarii trebuie executat un zid de sprijin care sa stabilizeze versantul. Forezele vor fi mutate de la Stejeris in acest punct si se va lucra probabil in acelasi ritm accelerat: 3 coloane forate pe zi pentru fiecare foreza, deci 9 coloane pe zi”, mai scria API.
- Lotul 4 – 16,3 km – de la nodul Decea până la intrarea în autostradă în zona Turda (km 53+700 – km 70+000)
Valoare: 470.004.894 lei
Stadiu: In lucru
Constructor: SC PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH
Contract: Semnat pe 16 aprilie 2014
Termen de finalizare (contractual): Martie 2016
Intre timp, API a realizat si un video filmat din drona cu zona afectata de aluencarea de teren.
Zona afectata de miscarea pamantului apare si in ultima actualizare cu imagini din satelit facuta de Google pentru programul Google Earth.
Sursa foto: Google Earth / Forumul Peundemerg.ro – user: perfidus