UPDATE Primaria Capitalei nu va majora taxele si impozitele locale in 2017. Depunerea declaratiei anuale pentru prelungirea inchirierii parcarii de resedinta nu mai este necesara
Primaria Capitalei nu va majora taxele si impozitele locale in 2017, potrivit unui proiect de hotarare adoptat miercuri in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In cadrul sedintei s-a facut un amendament, adoptat, depunerea anuala a declaratiilor pentru prelungirea inchirierii locurilor de parcare de resedinta nu mai este necesara, daca exista un document in acest sens depus in anii anteriori. In plus, mijloacele de transport hibride beneficiaza de reducere 95%.
Reamintim ca Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, s-a aratat nemultumita in urma cu cateva luni de taxa foarte mica pe care organizatorii de concerte o platesc pentru ocuparea spatiului din Piata Constitutiei, circa 1.600 de euro pe zi, insa aceasta taxa nu a fost majorata potrivit proiectului de hotarare.
Ce taxe se platesc in Bucuresti in 2017:
Cota de impozit de cladiri datorat de persoanele fizice este de 0,1% pentru cladirile rezidentiale si 0,2% pentru cladirile nerezidentiale.
Pentru persoanele juridice, pentru cladirile rezidentiale detinute in proprietate, cota de impozit este de 0,2%, iar pentru cele nerezidentiale – 1,5%.
Pentru terenul intravilan impozitul variazan intre 4.447-10.353 lei/ha.
Taxa pentru servicii de reclama si publicitate este de 3% din valoarea serviciilor de reclama si publicitate.
Taxa pentru utilizarea temporara a locurilor publice pentru filmare variaza intre 1.470 si 2.900 lei/zi/locatie.
Taxa pentru utilizarea locurilor publice pentru spectacole in aer liber, festivaluri, manifestari promotionale, targuri porneste de 1.890 lei/zi pentru suprafete de pana la 1.000 mp si ajunge pana la 7.350 lei/zi pentru suprafete mai mari de 5000 mp.
Taxa pentru organizarea si desfasurarea jocurilor de artificii este de 315 lei/minut.
Taxa pentru eliberarea de duplicate dupa aviz de urbanism/plan reglementari este de 10lei/foaie.
Taxa pentru eliberarea de documente solicitate in baza Legii 544/2001 privind liberul acces lla informatiile de interes public este de 0,5 lei pagina A4 si 1 leu pentru o pagina A3.
Taxa pentru concesionarea unei nise pe termen nelimitat la Crematoriul uman este de 20 lei, iar pentru un loc de veci intre 40 si 280 lei, depinde de cimitir.
In 2017, se propune instituie o taxa speciala pentru promovarea turistica a municipiului Bucuresti in valoare de 1% din venitul din cazarae pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA. Aceasta taxa a fost instituita si in 2016. Suma va fi intrebuintata de Primaria Capitalei pentru promovarea orasului. Taxa este colectata de Primariile de sector, dar ea nu va fi folosita pentru promovarea fiecarui sector in parte ci a orasului in ansamblu, a explicat primarul general Gabriela Firea.