Sari direct la conținut

Bucuresti: Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic va avea 65 de angajati

HotNews.ro
Cladire cu bulina rosie, Foto: Agerpres
Cladire cu bulina rosie, Foto: Agerpres

Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic va avea 65 de angajati, dintre care 8 functii de conducere, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Deocamdata nu s-a stabilit bugetul acestui serviciu public.

Dintre cele 65 de posturi, 20 de functii sunt de natura contractuala.

Obiectul de activitate al Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic il constituie:

– reducerea riscului seismic al constructiilor existente in Municipiul Bucuresti, in contextul atenuarii efectelor unui potential cutremur si actioneaza pentru realizarea masurilor de interventie la constructiile care prezinta niveluri insuficiente de protectie la actiuni seismice.

– elaborarea de programe de actiuni pentru punerea in siguranta din punct de vedere sesimic al constructiilor existente in Municipiul Bucuresti, monitorizeaza actiunile de interventie pentru reducerea riscului seismic, respectiv: expertizarea tehnica, proiectarea si executia lucrarilor de consolidare.

– programarea, pregatirea, contractarea, urmarirea, executarea, decontarea si receptia lucrarilor de interventii – consolidari, aferente constructiilor cu destinatia de locuinta, in conditiile legislatiei in domeniul reducerii riscului seismic al constructiilor existente.

Pana acum se ocupa de consolidarea cladirilor cu risc seismic Serviciul Consolidari din Primarie, care avea 8 angajati. Atributiile acestui serviciu vor fi preluate de Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic. Bugetul Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic urmeaza sa fie votat in 30 de zile de Consiliul General al Municipiului Bucuresti la propunerea primarului general.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat infiintarea de principiu a Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic, institutie care se va ocupa de consolidarea cladirilor cu risc seismic din Capitala, inca din luna septembrie.

In Bucuresti exista in acest moment 356 de cladiri incadrate in clasa I cu risc seismic, adica cele cu „bulina rosie”, din care 179 prezinta pericol public. Alte 307 sunt incadrate in clasa II cu risc seismic, iar 1591 sunt incadrate in categorii de urgenta, insa nu si intr-o clasa de risc seismic corespunzatoare. In ultimii 10 ani, au fost consolidate doar 42 de cladiri din clasa I de risc seismic. „19 au fost consolidate in programul de consolidari a Primariei Capitalei si restul direct de catre proprietari”, spun reprezentantii municipalitatii.

Programul de consolidare merge atat de greu atat din cauza autoritatilor, care aloca bani putini anual, nu se ocupa suficient, nu sunt transparente, dar si din cauza legislatiei care impune acordul tuturor proprietarilor, existand persoane ca nu doresc aceste lucrari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro