Sari direct la conținut

​FOTOGALERIE Cititorii HotNews.ro semnaleaza 21 de probleme in traficul bucurestean ce ar putea fi rezolvate cu investitii minore sau prin iesirea Politiei din pasivitate

HotNews.ro
Masini parcate Calea Dorobanti - 2, Foto: Google Street View
Masini parcate Calea Dorobanti - 2, Foto: Google Street View

Cititorii HotNews.ro au sesizat mai multe blocaje majore in traficul din Bucuresti, care ar putea fi eliminate cu investitii minime de autoritati, daca ar exista implicare. Reactiile cititorilor au venit dupa ce publicatia noastra a prezentat intr-un articol cateva astfel de exemple.

  • Ce blocaje care ar putea fi rezolvate cu investitii mine au sesizat cititorii:

Fotografii: Google maps/ Street View

1. Soferii care vin pe Soseaua de Centura dinspre A2 ar trebui sa nu mai aiba voie sa faca stanga pe sub pod pentru a intra pe DN1 deoarece se poate face dreapta inainte de pasajul de cale ferata la Lukoil si se poate ajunge mai simplu pe DN1, pe sensul spre Otopeni. Automat, traficul este mai fluent si cei de pe centura, care vin dinspre Chitila, nu mai trebuie sa cedeze trecerea la cei care fac stanga.

2. Pe bd. Ion Mihalache, pana in intersectia cu strada Alexandru Constantinescu – banda 1 este blocata de masini parcate.

3. Pe bd Maresal Averescu, de la Turda pana la bd. Marasti, se circula pe linia de tramvai in dispret pentru cei care respecta legea si stau in coloana. Nu exista Politie in zona.

4. Pe Calea Dorobanti, in fata la Bank of Cyprus, masinile blocheaza trotuarul si o parte din prima banda. La fel si pe Calea Dorobanti, in fata la Four Seasons.

5. Pe Soseaua Petricani, pe sensul dinspre D-na Ghica spre Pipera, circulatia este blocata de soferii care fac stanga pe Fabrica de Glucoza. Amenajarea unei benzi suplimentare pentru stanga ar rezolva problema sau un sens giratoriu.

6. Prelungirea bd. Timisoara pana in centura Capitalei, circa 1,2 km de drum, ar reprezenta o alternativa la bd. Iuliu Maniu, principala iesire spre A1. Nu se mai vorbeste nimic despre acest proiect. A fost preferat Penetratia Ciurel, o investitie mult mai scumpa si nociva pentru oras si anume:descarcarea directa a traficului de pe autostrada in Splai, pe langa rezervoarele neacoperite de apa potabila de la Rosu.

7. In dreptul Promenada Mall, pe Calea Floreasca la nr. 169, este o trecere de pietoni unde traverseaza zilnic mii de oameni care vin spre / dinspre statia de metrou Aurel Vlaicu sau dinspre cladirile de birouri construite in aceasta zona. O pasarela pietonala sau un pasaj subteran direct de la metrou spre mall ar rezolva situatia.

8. La statia de metrou Preciziei, la trecerea de pietoni de langa Westgate, ar trebui un semafor cu buton. Dimineata si seara se formeaza niste cozi enorme de masini pe ambele sensuri deoarece pietoni trec in continuu catre / dinspre gura de metrou. Aceasta ar fi solutia cea mai simpla si putin costisitoare. Solutia optima ar fi un pasaj subteran pe sub strada Preciziei.

9. Pe bd. Basarabia sensul dinspre Arena Nationala catre Diham, vizavi de Spitalul Judetean Ilfov, banda 1 este blocata de masini parcate in spic. Politia nu face nimic.

10. Un sens giratoriu la intersectia bd. Pipera cu str. Erou Iancu Nicolae ar creste siguranta in intersectie si ar rezolva aglomeratia din intersectie.

11. In zona Bucurestii Noi, semaforul de la intersectia Bucurestii Noi cu str. Episcopul Vulcan, pentru cei care vin de pe aceasta strada, dureaza un minut, desi trec doar cateva masini, ceea ce duce la formarea de cozi pe bulevard.

12. Pentru restaurantul Doi Cocosi s-a amenajat parcare in mijlocul intersectiei. Din aceasta cauza, cei ce vin de pe soseaua Gh. Ionescu Sisesti nu mai au breteaua de virat la dreapta pe Sos. Bucuresti-Targoviste.

13. La iesirea din comuna Chiajna spre Soseaua de Centura, trecerea la nivel cu calea ferata este intr-o stare deplorabila, fiind imposibil sa o traversezi cu mai mult de 5 km / h si se formeaza zilnic coloane de intinse pe sute de metri atat la iesire, cat si la intrare in Comuna Chiajna. Prin simpla reparare a trecerii la nivel, de catre cei de la CFR Infrastructura, ar fi rezolvata o problema de trafic grava.

14. La intersectia Valea Oltului cu Prelungirea Ghencea semaforul nu functioneaza de circa 5 ani, ceea ce creaza haos.

15. Pe Soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti, cum vii de pe Sisesti, daca vrei sa faci dreapta, semaforul nu este intermitent si se creaza cam 2-3 km de blocaj in 2 benzi.

16. Pe Calea Rahovei dupa ce se trece de str. Petre Ispirescu, pe doua benzi, urmeaza intersectia cu Sebastian, cu semafor pentru stanga, asfel ca pentru inainte ramane o singura banda. Se pot lua 20 – 30 m din squar si amenaja banda de stanga. O alta solutie este sa nu mai fie parcate masini pe banda 1.

17. Pe Ion Mihalache, 10-15 soferi parcati oblic sub semnele de Oprirea Interzisa blocheaza o banda de circulatie, in dreptul Pietei 1 Mai, langa intersectia cu str. Ion Mincu, si genereaza blocaje care afecteaza mii de soferi.

18. Masinile parcate pe banda 1 pe strada Berzei, imediat dupa Podul Hasdeu, creeaza ambuteiaje zilnic. Sunt semne de stationare interzisa, dar locuitorii din zona parcheaza perpendicular pe banda 1, ca pe vremea cind nu era facuta stapungerea Buzesti-Berzei. Rezolvare: Politia Locala si Rutiera sa isi faca datoria.

19. Bd. Kogalniceanu spre Piata Operei: de cateva luni s-au desincronizat semafoarele pe sensul Vasile Parvan – Splaiul Independentei – str. BP Hasdeu. Portiunea scurta dintre bulevard si Splai ramane plina de masini oprite la semafor si cei care vor sa faca stanga de pe Kogalniceanu nu mai au loc sa vireze la stanga inspre Splai / BP Hasdeu. De multe ori este blocat si bulevardul, cu troleibuze cu tot, pe ambele sensuri. Solutia: semaforul de pe Vasile Parvan sa intre pe rosu cu numai 10 secunde inaintea celui de la Splaiul Independentei, astfel incat portiunea dintre Bd.Kogalniceanu si Splai sa se poata evacua de vehicule.

20. Intersectia Bd. Libertatii / Natiunile Unite / Izvor este loc berechet pentru amenajarea unui sens giratoriu, care ar fluidiza/simplifica enorm traficul.

21. O solutie foarte ieftina si foarte simpla care poate ajuta traficul din zona Obor – Soseaua Electronicii – Baicului ar fi prelungirea strazii Soseaua Electronicii pana in strada Ziduri Mosi.

Blocaje sesizate de HotNews.ro in urma cu cateva zile:

  • La trecerea la nivel cu calea ferata de pe Soseaua Andronache spre Voluntari, cele patru benzi ale bulevardului se restrang la doua si se formeaza cozi de sute de metri in fiecare zi. Cu doar cativa metri de covoras de plastic, si daca ar fi mutata bariera mai la stanga sau mai la dreapta, s-ar putea circula civilizat pe patru benzi pe sens. Responsabil: CFR

  • In nordul Capitalei, de pe DN1, de pe strada Elena Vacarescu, s-ar putea ajunge direct pe Soseaua Nordului, fara sa mai fie nevoie sa ocolesti prin bd. Barbu Vacarescu sau pe Sos. Kiselef si pe Bd. Aviatorilor. Acest lucru este imposibil deoarece lipseste o trecere la nivel cu calea ferata, in capatul Soselei Nordului, si circa 200 mp de asfalt. Primaria Capitalei, inca de pe vremea primarului Adriean Videanu, avea in plan sa faca un pasaj suprateran aici, insa nu s-a mai facut nimic. Pasajul este o investitie mare, insa o trecere la nivel cu calea ferata si asfaltarea celor 200 m de strada nu este investitie iluzorie. Responsabil: CFR si Primaria Capitalei.

  • In intersectia de la D-na Ghica, atat in sensul de mers catre Bucur Obor, cat si invers, pe partea cu Parcul Plumbuita si vizavi, Soseaua Colentina se restrange de la trei benzi pe sens la doua, uneori chiar la una, din cauza masinilor care parcheaza neregulamentar. Uneori, troleibuzul nu poate intra in statie din cauza lor, iar circulatia se desfasoara cu dificultate. In fiecare zi, zeci de masini parcheaza in aceasta zona si Politia Rutiera nu sanctioneaza pe nimeni. Responsabil: Politia Rutiera.

  • O situatie asemanatoare este si la intrarea pe Calea Mosilor, cum vii dinspre Bucur Obor, unde masinile parcate blocheaza una dintre cele doua benzi de circulatie, ingreunand in fiecare zi circulatia. Responsabil: Politia Rutiera.

Foto: Google Maps

  • Cum vii din Otopeni spre Bucuresti, la intrarea in Pasajul Baneasa, circulatia pe una din cele doua benzi este blocata de soferii care se incadreaza gresit si se baga in fata pentru a face stanga pe bd.Ion Ionescu de la Brad sau pe Barbu Vacarescu. Astfel, intrarea in pasaj este blocata si coada se intinde pe sute de metri. Problema ar fi rezolvata prin montarea unor parapeti care sa separe cu cateva cateva sute de metri benzile care intra in pasaj de cele care raman la suprafata. Astfel, cei care nu se incadreaza corect, nu vor mai putea bloca circulatia. Responsabil: CNADNR.

Foto: Google Maps

  • La intersectia DN1 cu Centura Capitalei, soferii care vin din Bucuresti, pe DN1 si vor sa iasa pe Soseaua de centura, stau la coada zeci de minute, coada ajungand pana la Liceul Francez deoarece la iesirea spre Soseaua de centura, sunt mai multi soferi care fac stanga decat dreapta, iar cei care fac stanga blocheaza iesirea spre dreapta. Situatia ar putea fi rezolvata simplu, prin amenajarea unei benzi de dreapta, pe o portiune de 20-30 de metri. Responsabil: CNADNR.

Foto: Google Maps

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro