Sari direct la conținut

Utile: Obiceiuri alimentare sanatoase pentru o digestie usoara; Efect incredibil! Ce se intampla daca mananci o banana pe zi; Kefirul, o bautura miraculoasa pentru longevitate

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Obiceiuri alimentare sanatoase pentru o digestie usoara. Un prim mecanism important al digestiei este mestecatul. Specialistii recomanda sa mestecam bine alimentele, de cel putin 10 ori pentru fiecare imbucatura. Acest lucru ajuta la transmiterea semnalelor catre organele secretoare de sucuri necesare pentru digestie. Mananca in tihna si aloca-ti cel putin 20 de minute pentru aceasta activitate. Creierul are nevoie exact de aceeasi perioada pentru a inregistra senzatia de satietate. Atunci cand mancam pe fuga, consumam mai mult, implicit aportul de calorii este mai mare. Evita sa mananci cand esti stresat. In astfel de situatii, cortizolul, hormonul stresului, duce la cresterea nivelului de glucoza in sange. Foarte sarace in nutrimenti, alimentele procesate sunt sursa de calorii goale, care ingrasa si cresc nivelul glicemiei. Asadar, renunta sau consuma cat mai rar dulciuri, chipsuri, produse de patiserie, bauturi carbogazoase, scrieClick.

Lucruri ciudate care iti pot intarzia menstruatia. Intr-o lume perfecta, fiecare femeie si-ar primi darul lunar conform unui program extrem de precis si durerile menstruale nu ar exista. Pentru cele mai multe femei aceasta lume este ceva utopica. Intarzierea menstruatiei creeaza confuzie si panica in fiecare luna pentru milioane de femei. Chiar daca nu poate fi vorba de o sarcina nedorita, orice intarziere creeaza ingrijorare. Am strans o lista cu cele mai neobisnuite lucruri care pot fi de vina pentru intarzierile menstruale. Prea mult sport. Sa ne intelegem, sa faci sport este un lucru foarte bun. Daca tinzi sa exagerezi cu exercitiile si cu dieta, risti sa iti stresezi corpul. Acest stres duce la intarzieri legate de ciclul tau menstrual. Cresterea greutatii duce la cresterea nivelului de estrogen in organism, asta inseamna ca uneori ovulatia nu se mai produce si ai menstruatie extrem de abundenta. Scaderea greutatii scade nivelul de estrogen si tesutul ce captuseste uterul nu se mai ingroasa si nu se mai elimina o data cu menstruatia, anuntaUnica.ro.

Sapte alimente care scad glicemia. Zaharul este unul dintre cei mai mari dusmani ai sanatatii noastre, fiind considerat un adevarat drog de catre unii nutritionisti. Consumul excesiv de alimente care contin zahar conduce la cresterea necontrolata a glicemiei, pana in punctul in care se poate declansa diabetul de tip 2. Pentru ca multi oameni se confrunta cu o adevarata dependenta de dulciuri, aceasta boala este acum des intalnita peste tot in lume. Numai prin alimentatie putem preveni aceasta problema serioasa, asa ca iti recomandam nu doar sa limitezi consumul de zahar, ci si sa mananci alimente care scad glicemia, informeazaDivahair.ro.

Efect incredibil! Ce se intampla daca mananci o banana pe zi. Beneficii multiple? Cine ar fi crezut ca bananele, fructe aproape banale si la indemana tuturor, ar putea avea un impact atat de mare asupra starii de sanatate? Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza combinate cu o cantitate mare de fibre. O singura banana energizeaza instant, dar si pe termen lung. Studiile au demonstrat ca doua banane ofera suficienta energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. De aceea, nu e de mirare ca acest fruct este favoritul atletilor de top din intreaga lume. Conform http://worldobserveronline.com/, aportul energetic nu este unicul beneficiu de care ne putem bucura consumand banane. Printre altele, aceste fructe tropicale ajuta in prevenirea sau ameliorarea unui numar de boli sau stari si, de aceea, ar trebui sa adaugam acest aliment in dieta noastra zilnica, scrieDoctorulZilei.ro.

Kefirul, o bautura miraculoasa pentru longevitate. Kefirul este un lapte fermentat al carui nume in limba turca inseamna „binecuvantare”. De-a lungul secolelor, acest derivat lactat se consuma frecvent in Antichitate de localnicii care traiau in Muntii Caucaz. Bautura aceasta benefica pentru sanatate era consumata pentru valoarea sa nutritiva si antiinfectioasa si a fost pastrata in mare secret, secole de-a randul. Abia in secolul al XIX-lea, kefirul a ajuns si in Germania, unde a fost consumat in scopuri terapeutice. De aici, foarte curand, miraculoasa bautura s-a raspandit in lumea intreaga. In mod firesc, cercetatorii din intreaga lume au fost curiosi sa descopere calitatile deosebite ale acestei bauturi, putin mai acrisoara decat iaurtul, bautura care transmite consumatorului o senzatie deosebita de buna dispozitie si satietate. Unul dintre cei mai cunoscuti cercetatori, preocupati de „secretele” kefirului, a fost un laureat al premiului Nobel ( in anul 1908), profesorul rus Elie Metchnikoff, anuntaClick.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro