Primaria Capitalei infiinteaza un nou teatru in Bucuresti, acesta urmand sa poarte numele actritei Stela Popescu
Primaria Capitalei va infiinta un nou teatru in Bucuresti, acesta urmand sa poarte numele actritei Stela Popescu, potrivit unui proiect de hotarare adoptat joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Teatrul se va adresa in principal copiilor si tinerilor. Sediul institutiei de cultura va fi in incinta Palatului National al Copiilor din bd. Tineretului nr. 8-10, sector 4.
„Este nevoie de un nou teatru, teatrul este o scoala, toti v-ati izbit de aceasta problema. Generatiile urmatoare trebuie sa aiba repere, incredere in noi cei care am facut ceva pana acum. Trebuie sa invete sa traiasca mai departe pentru valorile acestui neam care in toate domeniile are realizari fenomenale, pe care ei nu le cunosc. Le vor cunoaste. Vrem copiii nostri sa nu se lase supusi sunetelor scarboase din geamurile deschise ale masinilor de lux si sa invete ce inseamna bine, ce inseamna rau, ce inseamna frumos, ce inseamna urat si asta poate sa le ofere teatrul. Iar teatrul de copii si de tineret va avea aceasta preocupare. Vrem sa readucem folclorul cel adevarat in inimile copiilor, vrem sa aducem poezia, care nu o mai cunosc deloc, in inimile si in inteligenta copiilor, vrem sa fim educatorii unei generatii asa cum a avut Romania intotdeauna, de calitate”, a declarat actrita Stela Popescu in cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
Teatrul va avea 43 de posturi, dintre care 6 de conducere. Teatrul se va finanta din bani de la Primaria Capitalei, dar si din venituri proprii.
„Presedintele Forumului Muzical Roman a propus infiintarea unei institutii publice de cultura de interes local care sa li poarte numele renumitei artiste STELA POPESCU. Propunerea se referea la infiintarea unei institutii municipale de imagine care sa pledeze cu profesionalism pentru valorile artei muzicale romanesti prin promovarea culturii muzicale si a artei interpretative prin spectacole destinate copiilor si tinerilor din tara si strainatate in vederea educarii si dezvoltarii culturale a acestora. In prezent, la nivelul Municipiului Bucuresti, functioneaza un numar de 14 institutii pubJice de cultura de interes local al Municipiului Bucuresti, institutii de spectacole, 4 dintre acestea destinate copiilor, dintre care, OPERA COMICA PENTRU COPII, bazata pe resursele educative ale muzicii, cu atentie speciala spre paginile lirice, insa niciuna dintre acestea nu are ca obiectiv principal sustinerea, dezvottarea si promovarea spectaco(elor coregrafice, batetutui ctasic si contemporan.Tinand cont de necesitatea dezvoltarii continue a ofertei culturale a Municipiului Bucuresti, a promovarii si sprijinirii creatiei coregrafice si muzicale romanesti si universale, oferta inaintata Municipalitatii prin Directia Managementul Resurselor Umane, comunicata Directiei Cultura, Sport, Turism cu nr. 8881/1/13.10.2015, de Presedintele Forumului Muzical Roman – doamna Smaranda Oteanu Bunea vine sa raspunda, in parte, acestel cerinte”, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.