Sari direct la conținut

Faze tari: Planeta pitica Ceres ascunde un secret impresionant; Suedezii au inventat hartia care poate stoca energie electrica; In cazinoul asta se joaca pe mancare

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Colaj foto
Faze tari, Foto: Colaj foto

Incident la metrou! O garnitura a plecat din statie fara conductor. Un incident neplacut s-a petrecut vineri la metroul din Boston, SUA, cand un tren ce avea la bord 50 de persoane s-a pus in miscare fara conductor. Incidentul de la metroul din Boston putea avea urmari tragic, dat fiind faptul ca dupa plecarea din statie fara conductor metroul a parcurs in acelasi mod alte patru statii. In cele din urma, garnitura s-a oprit dupa ce a fost oprit curentul electric pe sina respectiva. In cele din urma, pasagerii au fost evacuati in siguranta, insa mai multi dintre ei au acuzat stari de panica. Autoritatile au initiat o ancheta prin care sa stabileasca modul in care a fost posibil ca trenul sa porneasca fara conductor, din primele cercetari reiesind faptul ca dispozitivul care ar fi trebuit sa impiedice ganritura sa porneasca fara mecanic nu a functionat, noteaza Libertatea.ro.

Planeta pitica Ceres ascunde un secret impresionant. Ce s-a descoperit pe suprafata acesteia. Misiunea de cercetare a fost realizata cu ajutorul navei spatiale „Down”. Nava spatiala Down, apartinand Agentiei Spatiale Americana, a reusit sa capteze imagini de detaliu cu suprafata planetei pitice Ceres. Cercetandu-le cu atentie, astronomii au identificat peste 130 de zone luminoase, a caror aparitie este asociata cu impacturile provocate de alte corpuri ceresti. Conform declaratiilor lui Andreas Nathues, cercetator in cadrul Institutului „Max Planck” din Gottingen, Germania, suprafetele luminoase contin un tip de sulfat de magneziu, cunoscut sub numele de hexahidrita. Aceasta substanta este similara unui alt tip de sulfat de magneziu, denumit sare Epsom (sare amara). Se presupune ca moleculele acestei substante au aparut ca urmare a deshidratarii apei sarate de pe suprafata planetei Ceres, informeaza Descopera.ro.

In cazinoul asta se joaca pe mancare. S-a deschis la Londra primul cazinou de mancare din lume! Aici, jucatorii pariaza chipsuri de cartofi pentru a castiga fripturi, prajituri, hamburgeri si deserturi delicioase. Caci, vorba aceea, ce-i in gura nu-i minciuna… Cazinoul bizar a fost inventat de site-ul de pariuri online 777. Si este deschis oricui este dispus sa puna la bataie mancarea din frigider pentru a infuleca apoi pe saturate. Cei mai putin norocosi evident, ca raman cu burta goala. Ideea cazinoului a aparut din nevoia de a inventa o moneda de schimb care sa nu se devalorizeze niciodata. Gurmanzii pot castiga si antreuri la ruleta, Black Jack sau zaruri. La Black Jack, de exemplu, se cumpara un milkshake de la barul cazinourilui si „batalia” pariorilor se da pe „Dublu Milckshake sau briosa”, scrie Click.ro.

O femeie din SUA a decis sa nu mai intretina relatii intime cu sotul ei. Motivul pentru care a ajuns in aceasta situatie. O femeie de 30 de ani din Boston refuza sa mai intretina relatii intime cu sotul ei. Cei doi au un copil impreuna, iar acum sotia a luat aceasta decizie, dupa ce ani de zile s-a comportat in dormitor ca o actrita de filme pentru adulti. Britni a povestit ca ani de zile a avut o atitudine de actrita de filme pronografice in dormitor. Ea credea ca doar asa poate sa tina un barbat langa ea. Acum, femeia a decis sa nu mai intretina relatii intime cu sotul ei pana o sa se simta pregatita sa faca dragoste, si nu sex, relateaza stirileprotv.ro.

Suedezii au inventat hartia care poate stoca energie electrica. Noul material este realizat din nanoceluloza si polimeri conductori. Oamenii de stiinta suedezi au creat un material cu o compozitie asemanatoare hartiei si care poate stoca o cantitate insemnata de energie electrica. De exemplu, o singura „foaie”, avand un diametru de 15 cm si o grosime de 0,5 mm, are o capacitatea de stocare de 1 farad (faradul este unitatea de masura prin care se exprima capacitatea unui obiect de a stoca energie electrica). Noul material este realizat din nanoceluloza si polimeri conductori, ce permit reincarcarea electrica de cateva sute de ori. Mai mult decat atat, „hartia” poate fi reincarcata in doar cateva secunde, scrie Descopera.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro