Sari direct la conținut

BIOTECH WEEK: 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre organismele modificate genetic – webPR

Smile Media

Biotehnologiile verzi sunt folosite la nivel mondial de ani de zile. Chiar si in Romania fermierii au cultivat, de-a lungul timpului, pe suprafete extinse de teren plante modificate genetic. Este vorba despre soia si porumb, modificate genetic pentru a rezista erbicidelor si atacului daunatorilor. Iata si alte 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre organismele modificate genetic.

1. Anul trecut 18 milioane de fermieri din 28 de state ale lumii au cultivat plante modificate genetic pe aproape 200 de milioane de hectare de teren.

2. Dupa ce au analizat 1.783 de studii privind siguranta culturilor obtinute prin intermediul biotehnologiilor verzi si impactul acestora asupra mediului inconjurator, cercetatorii de la Universitatea din Perugia (Italia) au ajuns la concluzia ca, in cazul in care sunt consumate, acestea nu prezinta niciun risc pentru sanatate.

3. Pana la 90% din hrana consumata de animalele din ferme provine din plante modificate genetic, cunoscute si sub numele de transgenice. Un studiu recent, in cadrul caruia au fost analizate date privind sanatate animalelor inainte si dupa introducerea hranei modificate genetic in alimentatie a aratat ca pe un esantion de peste 100 de miliarde de capete nu au fost observate efecte nefavorabile la nivelul sanatatii si nici la nivelul productivitatii.

4. In Uniunea Europeana s-au important, in 2014, 33,6 milioane de tone de boabe si srot de soia doar din 6 state. Cele mai mari cantitati de soia au provenit din Brazilia, Argentina si Statele Unite, toate cunoscute pentru culturile lor aproape integral modificate genetic.

5. Intreaga productie de soia din cadrul Uniunii Europene, care provine exclusiv de la plante conventionale, este de 1,7 milioane de tone pe an, sub 5% din necesarul care trebuie asigurat statelor membre.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro