Sari direct la conținut

Mai mult de jumătate dintre bucureștenii racordați la sistemul centralizat nu au apă caldă / Explicațiile primarului Nicușor Dan

HotNews.ro
Rețeaua Termoenergetica, Foto: Hotnews
Rețeaua Termoenergetica, Foto: Hotnews

Aproape 60% dintre bucureștenii racordați la sistemul centralizat de încălzire nu au apă caldă de mai multe zile. Primarul general spune că se fac două lucrări importante, cât este oprit CET SUD pentru revizie, astfel încât Sectoarele 2 și 3 să poată fi alimentate și din CET Progresu, iar Sectorul 1 – zona de Nord, să poată fi alimentat și din CET Grozăvești, astfel încât, pe perioada iernii să nu mai apară probleme dacă unul dintre CET-uri cade. Pe lângă lucrările programate sunt și mai multe avarii.

Primarul spune că o parte dintre probleme se vor rezolva până pe 10 august, iar restul săptămâna viitoare.

„Este o lucrare care a fost amânată de foarte multă vreme, un cămin în strada Releului, pe magistrală, care a fost dat în folosință în 1968 și pentru care nu s-au mai făcut lucrări și a fost obligatoriu să-l facem acum pentru a nu mai fi în situația, cum am fost din păcate în iarna 2020, de a avea în iarnă două sectoare 2 și 3 fără apă caldă. Deci am luat decizia să facem această lucrare acum, în paralel cu oprirea planificată a CET Sud pentru revizie. Termenul de finalizare pentru această lucrare era anunțat pentru 11 august, din informațiile pe care le am o să mai fie prelungit câteva zile. În momentul în care această lucrare se va finaliza, o să putem să alimentăm Sectoarele 2 și 3 și din CET Progresu. Pentru a putea aproviziona Sectorul 1, zona de Nord din CET Grozăvești, depindem de o lucrare pe care o face în Sectorul 1 compania Energetica, iar termenul pe care ei l-au dat este 10 august”, a explicat Nicușor Dan.

În ceea ce privește soarta CET Grivița, închis la începutul verii din cauza problemelor financiare, și care ar genera probleme serioase în sezonul rece dacă rămâne așa, primarul general a spus din nou că Primăria Capitalei dorește preluarea CET-ului, însă e o chestiune de durată.

Primarul a declarat că bucureștenii care nu au apă caldă trebuie să se gândească la cine a administrat Buureștiul până acum și de ce nu au schimbat conductele care sunt schimbate abia acum.

În aplicația Termoalert, care aparține Companiei Termoenergetica, furnizorul de apă caldă și căldură, se arată că marți nu au apă caldă 57% dintre bucureștenii racordați la sistemul centralizat:

  • În Sectorul 1, 80 de blocuri nu au agent termic din cauza unor avarii, iar 211 din cauza unor lucrări programate, afectate fiind cartierele Aviației, Floreasca și Dorobanți.
  • În Sectorul 2, 100 de blocuri din Colentina nu au apă caldă din cauza unei avarii și aproape 1.300 de blocuri nu au apă caldă din cauza lucrărilor programate.
  • În Sectorul 3, aproape 100 de blocuri nu au apă caldă din cauza unei avarii în zona Zizin, iar peste 1.600 de blocuri din cauza lucrărilor programate.
  • În Sectorul 4, peste 1.300 de blocuri nu au apă caldă din cauza unei avarii pe str. Olteniței, la rețeaua magistrală.
  • În Sectorul 5, 80 de blocuri nu au apă caldă din cauza unor avarii, și două blocuri nu au apă caldă din cauza unor lucrări programate.
  • În Sectorul 6, aproape 300 de blocuri nu au apă caldă din cauza unor avarii, și 90 de blocuri nu au apă caldă din cauza unor lucrări programate.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro