Izvoarele minerale din Slanic Moldova, inchise de proprietarul terenului. Primaria a facut plangere
Izvoarele minerale din statiunea balneara Slanic Moldova, unul din principalele puncte de atractie pentru turisti, au fost inchise de proprietarul terenului care, potrivit autoritatilor locale, nu ar avea dreptul si asupra respectivelor resurse, primarul orasului facand plangere penala la Politie, relateaza Mediafax.
Politistii bacauani au declansat o ancheta in statiunea balneara Slanic Moldova in urma unei plangeri penale facute de catre primaria din localitate, dupa ce izvoarele minerale din zona au fost inchise de catre proprietarul terenului pe care se afla acestea.
In fapt, detinatorul terenului a inchis pompele din cladirea in care apa este adusa prin conducte din munte, fiind blocata inclusiv usa de acces in imobil.
Potrivit autoritatilor locale din Slanic Moldova, inchiderea izvoarelor reprezinta un abuz din partea proprietarului terenului, in conditiile in care acesta nu ar avea dreptul si asupra resursele minerale, respectiv a apelor cu efect terapeutic.
„Este un sabotaj asupra bunei functionari a statiunii, aducand prejudicii imense intregului oras. Proprietarii de pensiuni si hoteluri se plang deja ca le fug turistii care vin in statiune special pentru apa minerala cu efect terapeutic. Cel care a inchis izvoarele trebuie sa raspunda pentru actiunea sa fara precedent in istoria statiunii si, in consecinta, am facut plangere penala la politie”, a declarat miercuri, pentru Mediafax, primarul orasului Slanic Moldova, Andrei Serban.
Reprezentantii Politiei Judetene Bacau confirma inregistrarea plangerii facute de catre primarul din Slanic Moldova, fiind incepute cercetarile in acest caz.
„S-a depus o sesizare cu privire la inchiderea izvoarelor de la Slanic Moldova. In prezent, se fac cercetari pentru a stabili imprejurarile ce au condus la aceasta situatie”, a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Bacau, Narcisa Butnaru.
Statiunea Slanic Moldova este renumita pentru cele 20 de izvoare de ape carbonatate, bicarbonatate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale. Izvoarele au fost descoperite inca din anul 1801, iar in 1852 s-au facut primele teste chimice, 25 de ani mai tarziu aparand primele instalatii balneare. De-a lungul timpului, calitatile apelor minerale descoperite aici au fost confirmate prin medaliile obtinute la expozitiile internationale de la Paris, Viena si Frankfurt.