Sari direct la conținut

Subiectele Zilei: Viata de baron PSD. Gheorghe Nichita, print pe tot mapamondul, primar al saracilor la Iasi; Cat costa un partid in Romania? Monica Macovei explica de cati bani ar fi nevoie ca M10 sa functioneze optim; Cine va primi tichete de vacanta si unde se pot folosi

HotNews.ro
Subiectele Zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele Zilei, Foto: Colaj foto

Consilierul primarului Capitalei, retinut. Iata cine l-a „infundat” Consilierul personal al primarului Capitalei, Wigler Solomon, a fost retinut joi, 4 iunie, de procurorii DNA pentru trafic de influenta in forma continuata. El a pretins sume mari de bani de la un om de afaceri pentru a interveni pe langa consilieri pentru aprobarea unor hotarari. Wigler Solomon a fost prins in flagrant cand primea suma de 25.000 de euro. RealitateaBucuresti a analizat hotararile adoptate de PMB, care fac domeniul cercetarii procurorilor DNA, din care reies urmatoarele date: Este vorba de un proiect de hotarare privind acceptarea ofertei de donatie a unui imobil/teren aflat in proprietatea S.C. Kaufland Romania Societate in Comandita. Conform ofertei de donatie pe terenul in suprafata de 341 mp, ce face obiectul prezentei oferte, au fost amenajate accesul catre Hipermagazinul Kaufland, intersectia Bd. 1 mai cu str. Serg. Alexandru Postolache, largirea si reabilitarea sistemului rutier pe str.Serg. Alexandru Postolache si intersectia dintre traseul arterei de circulatie – BD. 1 mai.

Tot ce voiai sa stii despre scandalul UNATC, dar ti-a fost lene sa citesti Totul a inceput prin 2014, cu un razboi intern intre Sorin Botosaneanu, decanul de la Regie Film, si rectorul UNATC Adrian Titieni. Criticul de film Andrei Rus l-a sustinut pe Botosaneanu si s-a certat cu Titieni. Asta a dus la injumatatirea tirajului si a finantarii revistei Film Menu, o publicatie destul de cool de critica de film, creata de Botosaneanu si coordonata de Rus, unde scriau multi studenti. Decanul si-a dat demisia si redactia Film Menu si-a facut publica situatia, ceea ce a ajutat-o sa apara in continuare in acelasi tiraj de pana atunci. Intre timp, Andrei Rus s-a tot certat pe Facebook cu rectorul si cu Senatul UNATC, pana Comisia de Etica a facultatii a recomandat demiterea sa, pentru prejudicii aduse imaginii universitatii. Asta a dus, vineri, la un protest de sustinere a sa, in curtea UNATC, la care au venit 80 de persoane, dar si la o serie de demisii intre membrii importanti ai universitatii, scrie Vice.

Viata de baron PSD. Gheorghe Nichita, print pe tot mapamondul, primar al saracilor la Iasi China, Monaco si Santorini sunt doar cateva dintre destinatiile turistice in care baronul de Iasi, Gheorghe Nichita, a calatorit, in 2014, alaturi de amanta sa. La Iasi, fostul lider PSD a pozat permanent intr-un familist si sustinator al saracilor. Primarul-suspendat al municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a efectuat mai multe calatorii de lux in anul precedent, impreuna cu fosta sa amanta, Adina Samson. Dintr-o serie de fotografii obtinute de Adevarul, reiese ca baronul de Iasi a fost in cel putin trei vacante in strainatate, cea mai indepartata destinatie fiind China.

Cat costa un partid in Romania? Monica Macovei explica de cati bani ar fi nevoie ca M10 sa functioneze optim Cu experienta prezidentialelor in spate, Monica Macovei spera sa puna pe picioare, financiar, partidul M10 cu banii din cotizatii si donatii. „Sume mici, de la oameni multi”, si-a prezentat ea planul, la Gandul Live. De cati bani ar fi nevoie? „Aproximativ 800.000 -1.000.000 milion de euro pe an ca sa functioneze optim”, a spus Macovei. Eurodeputata a precizat ca a discutat si cu oameni de afaceri care sa sustina financiar partidul, insa unora dintre acestia „le e teama” sa o faca. „Unii sunt interesati, unii nu vor sa o faca asa vizibil, pe fata sa doneze, le e teama ca vine ANAF-ul peste ei, ii trimite Ponta”, a spus ea.

Copiii din Romania au cea mai mica alocatie din UE In Romania, durata concediului de maternitate e de 126 de zile (18 saptamani) – prenatal si postnatal. Ca sa primeasca bani pentru acest concediu, femeile trebuie sa fi lucrat cel putin o luna inainte de nastere. In functie de recomandarile medicului, concediul de maternitate poate avea o durata mai mica de 126 de zile, dar in toate cazurile concediul postnatal de cel putin 42 de zile este obligatoriu. Concediul pentru cresterea copilului se poate intinde pe un an sau doi. Daca opteaza pentru varianta unui an, mama primeste o indemnizatie de 85% din media veniturilor din ultimul an de munca, dar nu mai putin de 600 de lei si nu mai mult de 3.400 de lei. Daca se reintoarce la munca pana implineste copilul un an primeste un venit de insertie de 500 de lei. Integral pe EVZ.ro

Cine va primi tichete de vacanta si unde se pot folosi Angajatorii vor putea acorda salariatilor vouchere pentru petrecerea concediului in tara, in limita a 6 salarii medii pe economie. Camera Deputatilor a aprobat, in cele din urma, Legea tichetelor de vacanta. Bugetarii vor primi aceste vouchere, insa pentru companiile private este optional. Firma decide daca acorda sau nu angajatului tichete de vacanta, prima de vacanta sau nici una, nici alta. „Prima de vacanta se impozita cu 83% suma bruta. In cazul voucherelor de vacanta, impozitul este de 16%, fiind achitat fie de angajator, fie de salariat, asemenea tichetelor de masa. Societatea noastra va acorda vouchere de vacanta tuturor angajatilor”, ne-a spus Andrei Istrate, presedintele CA al firmei SC Ambasador din Bucuresti, scrie Romania Libera.

Comentariu: Sfarsitul erei 9/11 La doi ani dupa ce Edward Snowden a dezvaluit operatiunile de supraveghere la scara larga efectuate de NSA la nivel mondial (motiv pentru care a trebuit sa fuga din America), Congresul american a reactionat. Dupa dezbateri incinse, s-a gasit surprinzator o majoritate solida in sprijinul reformarii NSA. Documentul intitulat „Freedom Act” nu indeplineste toate cerintele criticilor NSA, dar pune capat celor mai dubioase practici ale agentiei. Se va inceta cu interceptarea nediferentiata a datelor din apelurile telefonice ale cetatenilor, accesul la aceste convorbiri urmand sa fie posibil doar in cazuri speciale si cu mandat judecatoresc. Impreuna cu alte mecanisme de control, acest pas vizeaza reducerea capacitatilor aparatului de spionare aparent atotputernic al NSA, scrie Deutsche-Welle.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro